הבנק גיבה את עצמו בביטחונות הולמים לאשראי שניתן בפועל, ראו עדות כהן בעמ' 330 שו' 10-11.
בנוסף, הנתבעים העידו כי באותה עת היו במגעים עם בנקים נוספים, ואף ניתן להם אישור עיקרוני למתן האשראי, ראו עדות יאיר בעמ' 264 שו' 24, עמ' 267 שו 3-5 בנוגע לאישור העקרוני של בנק דיסקונט ועדות צימברג בעמ' 393 שו' 18 בנוגע לבנק מזרחי.
אם אסכם עד כה, אזי הנתבעים מבקשים להיבנות מקיומה/אי קיומה של חתימה כזו או אחרת, כל זאת כשהם עצמם לא מכחישים את נוהל השלמת החתימות הטלפוניות התואם את הוראות החשבון; כשהם לא מכחישים את חתימותיהם הם; כשלא טענו ולא הוכיחו טענות זיוף; כשצימברג בכבודו ובעצמו הוא המפקח על העסקה; כששמו של תמיר, החשב של העסקה מטעם הנתבעים, מופיע בחלק מהמסמכים כמאשר ביצוע העברה.
או אז היו רשאים הנתבעים לתבוע את נזקיהם הנטענים, וראו: " מושכלות יסוד הן, כי סעד זמני נועד בין היתר להבטיח את קיומו היעיל של ההליך המשפטי, ואת ביצועו של פסק הדין, ככל שייפסק לטובת התובע. מתן סעד זמני מותנה בהמצאת כתב התחייבות עצמית על-ידי המבקש-התובע, ערבות, ולעתים גם, לפי החלטת בית המשפט, ערבון. בטוחות אלה הרי הן שטר ושוברו בצידו, נועדו להבטיח פיצוי מאת מבקש הסעד הזמני לבעל הדין שהסעד הזמני מופנה כלפיו (להלן: הנתבע), בגין הנזקים העלולים להגרם לו כתוצאה ממתן הסעד, "אם תיפסק התובענה או אם יפקע הצוו מסיבה אחרת" (רע"א 9308/08 אלול נ' רביב (21.4.2009); תקנות 1 ו- 365-363 לתקנות סדר הדין האזרחי).
"הפסקת התובענה" היא "לרבות דחיה ומחיקה של תובענה", וסעד זמני יפקע, בין השאר "עם ביטולו על ידי בית המשפט" (תקנות 360 ו-370(4) לתקנות סדר הדין האזרחי).
...
הנתבעים לא פנו לבית המשפט לאחר פקיעת צו העיקול בבקשה לפסיקת פיצויים; כעת, תביעת הבנק מתקבלת, לכן ועל פי פס"ד דיאליט הנזכר לעיל, גם אם היה נפסק פיצוי כלשהו לטובת הנתבעים רשאי היה הבנק לדרוש את השבתו: " ככל שבעתיד (מבלי לנקוט עמדה מצדי לגופו של עניין), יתקבל ערעורה של חברת דיאליט, כי אז ביכולתה לתבוע את השבת כספי הפיצויים, ככל שייפסקו".
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל התביעה מתקבלת במלואה.
הנני מחייבת את הנתבעים 1-3 ביחד ולחוד לשלם לבנק את סכום התביעה בסך של 2,742,728 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית בשיעור המירבי כנהוג בבנק, ראו בעניין זה ע"א 8506/13 זאבי תקשורת אחזקות בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ (23.8.2015) [פורסם במאגרים] שם נקבע בין היתר כי התערבות ביהמ"ש בשיעור הריבית תעשה במקרים חריגים, וזהו אינו המקרה שלפנינו.
בנוסף ישלמו הנתבעים לבנק הוצאות משפט הכוללות את האגרה כפי ששולמה; שכר העדים כפי שנפסק; הוצאות התמלול וכן שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 150,000 ₪.