גם אם יש לרשות יד בהתוויית מדיניות הבידוק של הבאים לארץ בטיסות ישראליות משדות התעופה בחו"ל, הרי שבעניינינו, לא רק שלא הוכח, כי הרשות הייתה מעורבת בהשתלשלות העניינים נשוא התביעה, גם לא הוכח כי היא התוויתה ו/או הייתה אחראית להתוויית נהלים או כללים או הוראות מפלים בשדות התעופה כנגד בני הלאום הערבי, מאחר ולא הוגשה בקשה לחשיפת הנהלים או הכללים הללו בהתאם לפקודת הראיות.
בת"א (שלום-ת"א-יפו) 6783-11-09 פרופ' נאדרה שלהוב-קבורקיאן נ' רשות שדות התעופה ואח' (15.2.15), נפסק כי:
"נוהלי הבטחון והקריטריונים לבצוע בידוק בטחוני נקבעים על-ידי שירות הבטחון הכללי של מדינת ישראל, היא נתבעת 2. רשות שדות התעופה מונחית לפעול על-פי נוהלים אלה ובגדרן של הסמכויות שהוקנו לה בדין, ומתוקף תפקידה אחראית לנקוט באמצעים לבטחונם של מיתקני התעופה וכל הבאים בהם...". אף בבש"א 6763/06 פלוני ואח' נ' רשות שדות התעופה ואח' (28.11.06) נאמר, בין היתר, כי: "הרשות מופקדת, בין השאר, על השרות לנוסעים, אך בנושאי הבטחון היא כפופה לשירות הבטחון הכללי, שכל עניינו הבטחון, והדגשים מטבעם שונים".
גם בהנחה שאין שוני בין מקרה שארע בארץ למקרה שארע בשדה התעופה בחו"ל, הרי שבכדי לטעון למדיניות או נהלים מפלים, צריך להוכיח את אותה המדיניות, ולהוכיח כי האמור בנהלים הוא אכן מפלה, אך זאת לא הוכח, משלא הוגשה בקשה לגילוי ראיה, הכל מבלי להתייחס לנסיבות המקרה גופו.
...
לגופו של עניין , כב' השופטת מוניץ התייחסה בהחלטתה במסגרת התביעה הייצוגית לנהלי הבידוק :
"...דברים אלה מלמדים באופן ברור כי, הסמכות לדון בשאלת חשיפתו של חומר חסוי בגינו ניתנה תעודת חיסיון לפי סעיף 44 לפקודת הראיות, נתונה לשופט של בית המשפט העליון בלבד. לפיכך טענת המבקשים לפיה בית משפט זה רשאי לעיין בחומר החסוי במעמד צד אחד אין לה על לסמוך, ועל כן נדחית בזה".
עוד נקבע שם כי:
"נוכח המסקנה אליה הגעתי נותרה השאלה, האם ניתן לקבוע כי המבקשים הופלו לרעה אם לאו, מבלי להיחשף לנוהלי הבידוק החסויים. לטעמי התשובה לשאלה זו היא בשלילה...אין חולק כי מדיניות הבידוק נקבעת באופן בלעדי על ידי מדינת ישראל אשר הסמיכה לצורך כך את השב"כ (המשיב 5) ואת רשות שדות התעופה (המשיבה 1) לביצוע הפעולות הנדרשות ולקביעת נוהלי הבידוק הביטחוני. מכאן, ברור, כי חברות התעופה מבצעות את הבידוק הביטחוני בהתאם להנחיות ולהוראות שהן מקבלות מן המשיבים 1 ו-5. אין בידי בית משפט זה כל אפשרות או יכולת לבחון את טענת האפליה לה טוענים המבקשים, בשל כך שהסמכות היחידה לעיין ולבחון את כללי הבידוק הבטחוני, בהיותם חסויים, מסורה לשופט בית המשפט העליון במסגרת עתירה לגילוי ראיה לפי סעיף 44 לפקודת הראיות. לפי סעיף זה רשאי שופט של בית משפט עליון לעיין בנוהלי הבידוק וכך לבחון אם יש באלה משום אפליה פסולה, כפי טענת המבקשים. מכאן ברור, כי שופט בית משפט זה אינו רשאי להיחשף לחומר זה".
על מנת שהתובעת תוכל להוכיח שהשב"כ התווה מדיניות בידוק ביטחוני מפלה וגזענית כנגד האזרחים הערבים בשדות התעופה בהתאם לשיטת הפרופיילינג הלאומי-גזעני, והפעיל סמכויותיו וביצע את תפקידיו על-פי דין, במודע, באופן שהיה ויש בו, כדי להפלות את הנוסעים הערבים בשדות התעופה ולהפר את זכויות היסוד שלהם על רקע לאומי –גזעי, יש להוכיח, להבהיר ולחשוף את אותה מדיניות ו/או נוהלים.
התובעת לא הגישה עתירה לבית-המשפט העליון לגילוי ראיה, לפי סעיף 44 לפקודת הראיות, ולא גילתה או חשפה מדיניות ו/או הנחיות ו/או נהלים אלו, ומשלא עשתה כן, ושעה שהנהלים הם חסויים, לא ניתן לקבוע כי אלו מפלים הם, ומשכך דין התביעה כנגד השב"כ להידחות.
לסיכום, אני מורה על דחיית התביעה.