בין היתר טענה המבקשת שהסחורה נרכשה כביכול ע"י מיקי עוז עוד בטרם השלמת הליכי הייבוא והגעת הסחורה לארץ; המבקשת ציינה שמיקי עוז רכשה את הסחורה בתנאי אשראי טובים מאלו שניתנו לווגה עצמה, וזאת ללא כל ביטחונות; שלמעשה מהות העסקה שבין ווגה למיקי עוז הנה עסקת מימון האסורה על פי תנאי אגרת החוב ולא עסקת מכר טהורה.
ראו ע"א 10907/03 בנק לאומי לישראל נ' מדינת ישראל – משרד הבריאות (22.6.2005) [פורסם במאגרים], להלן : "עניין בנק לאומי לישראל".
בעיניין בנק לאומי לישראל נקבע כי מקרה בו המשעבדת (חברת יונית שם) מעבירה אל חברה אחרת (יונית 2000 שם), את כל זכויותיה בהפעלתו ובניהולו של בית אבות ואת הבעלות והחזקה בכל המלאי, הרכוש והציוד שבו, אזי העברה גורפת זו של כלל הנכסים והזכויות "אינה יכולה להחשב כמכירה במהלך העסקים הרגיל ומשמעותה אינה אלא ריקון יונית מתוכן והפסקת פעילותה העסקית בבית האבות".
לגבי הנטל להוכחת הטענה האם מדובר במהלך עסקים רגיל אם לאו, נקבע כי נטל זה מוטל על הכונס המבקש להשיב לקופת הכנוס נכסים שהוצאו מהחברה עוד בטרם מתן צו הכנוס, ראו ב"ש (ת"א) 9554/04 עו"ד שלמה ז. ורטהיים נ' שושן ורוד בע"מ (9.9.2004) [פורסם במאגרים], יכונה להלן "עניין ורטהיים": "לשון אחר; בררת המחדל היתה ונותרה, כי זכותו של בעל שיעבוד צף שטרם התגבש אינה יפה כלפי צד שלישי, אשר קיבל את הנכסים לחזקתו בתום-לב (להבדיל מבעל שיעבוד קבוע, אשר בכדי לגבור על זכותו נידרשת תקנת שוק). אותו אלמנט של העידר יושר הנידרש בכדי לגבור על הצד השלישי נעוץ בחריגה ממהלך העסקים הרגיל, קרי - הטלת הסיכון על נושה המסכים להיתקשר בעיסקאות חריגות ותמוהות.
כך גם נרשם שחור על גבי לבן בטופס 10 שהוגש לרשם החברות, ב"פרטי הנכסים המשועבדים" :"שיעבוד צף (שוטף) ראשון בדרגה על כל הטובין ...".בפרק ההגבלות נרשם בין היתר שהממשכן מתחייב לא לשעבד או למשכן את הרכוש המשועבד, וכן לא להמחות זכות כלשהיא ברכוש "ללא קבלת הסכמת תואם בכתב ומראש. הכל כמפורט באגרת החוב".
וראו גם דו"ח רשם החברות של ווגה, שצורף כנספח ב' לבקשה, שם מפורטים כלל השעבודים שנרשמו על נכסי ווגה.
מסקנתי המובאת בסעיף 30 מתחזקת ביתר שאת לאור האמור בעיניין ורטהיים, שם נקבע כי יש לפרש כאמור את "החריגה" ממהלך העסקים בצמצום, ורק מקום בו מתקיימות עיסקאות "תמוהות", כלשון עניין ורטהיים, או שלמעשה החברה מתרוקנת מכל נכסיה, כבמקרה בנק לאומי לישראל, ניתן להורות על ביטול עסקה.
אולם ווגה הזרימה את התמורה לחשבון הבנק; בנגוד לפרידנזון, המבקשת לא יצרה שיעבוד ספציפי על שימורי הטונה והגבלה שכזו לא נרשמה ברשם החברות; אם וככל שמדובר היה בשיעבוד דוגמאת שיעבוד מס' 8, יתכן ומיקי עוז היתה מזרימה את התמורה ישירות לידי המבקשת.
...
דומה שלאור מסקנה זו, אין כל מקום למנות את ב"כ המבקשת ככונסת נכסים קבועה, שכן השעבוד לא "תפס" דבר.
כן יש להורות על ביטול הסדר הביניים שגובש ביום 7.11.17 והעברת מלוא התמורה שהצטברה בנאמנות לידי מיקי עוז, וכך אני מורה.
לאור ההשתלשלות כפי שתוארה לעיל; לנוכח העובדה כי היה תלוי ועומד צו איסור דיספוזיציה למשך מספר ימים; לנוכח העובדה כי התקיים דיון בצו הזמני וכן התקיים דיון בתיק העיקרי; מאחר ובתיק זה נשמעו עדויות והוגשו סיכומים ; ולאור התוצאה אליה הגעתי, הנני מחייבת את המבקשת לשלם למיקי עוז הוצאות משפט בסך של 30,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.