מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בחירות לוועד עובדים ברשות הדואר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 1.8.21 השיבה המבקשת למנהלת המחוז בהודעת דואר אלקטרוני בה ציינה, בין היתר, כי "סדרי העדיפות שלי מחייבת אותי להישאר כמנהלת בית הספר במזאריב...". בתגובה, השיבה לה מנהלת המחוז כך: "קבלתי את תשובתך ואני מצרה עליה מאוד, שכן היה עליך לקרוא את המפה ולקבל אחריות על חוסר האמון בינך ובין ההורים והמורים.
(באשר לנושא הבחירות לועד שעלה מהדו"ח של מר מוקטרן נציין, למען שלמות התמונה, כי ביום 7.10.21 המנהלת זומנה לשימוע טרם נקיטת הליך משמעתי כנגדה וזאת נוכח דיווח כי בתאריך 30.9.21 היתנהלה שלא כמצופה ממנהלת מוסד חינוכי ולא קיבלה את סמכות מפקח בית הספר בכך שקיימה בחירות לועד בית הספר למרות שהדבר לא אושר לה. השימוע היתקיים ביום 31.10.21, ובחודש 11/2021 המנהלת קיבלה נזיפה בגין היתנהלותה האמורה).
באשר לטענה בדבר אותנטיות המסמך – המנהלת הגישה תצהירים של שני חברי מועצה ושל מנהל האחזקה במועצה, שלטענתה צפו בהתכתבות בהודעות טלפוניות של מנהלת המחוז עם ראש המועצה, מיום 17.12.21 שבו הבהירה מנהלת המחוז כי ככל שלא יומצא מכתב הרשות, ראש הרשות "ייתקע עם המנהלת". עוד עולה מהתצהירים שראש הרשות הבהיר, כי לא יעסוק בעיניינה של המנהלת מאחר שהיא בעלה ואביה לא הצביעו בעדו בבחירות האחרונות.
שלב ד' לנוהל – "לאחר ביקורו של המפקח על המוסד (לכל המוקדם לאחר שלושה שבועות מביקורו של המפקח על המוסד) וקבלת חוות הדעת של הרשות המקומית יבקר מפקח המוסד או מפקח בכיר שמונה על ידי מנהל המחוז בבית הספר ויעריך את עבודתו של מנהל בית הספר. המפקח שביקר יסכם בכתב את הערכתו, יעבירה למנהל בית הספר והעתק יועבר למפקח על המוסד ולתחום כוח אדם בהוראה במחוז. הביקור יערך לא יאוחר מסוף חודש מרס של אותה שנת לימודים". כאמור, מפקח המחוז, מר מיכאל, ביקר בבית הספר ביום 20.1.22.
...
בנסיבות אלו, החלטתי על פיטורייך מתפקידך כמנהלת מוסד חינוך, ולא תוכלי לשמש כמנהלת מוסד חינוך".
סיכום ביניים מהראיות שהוצגו והעדויות שנשמעו לא מצאנו כי ניתן לקבוע בשלב לכאורי זה שנפל פגם מהותי בהליך גמישות בהעסקה אשר ננקט בעניינה של המבקשת, על שלביו השונים, בוודאי שלא פגם ממשי המצדיק ביטול ההליך שננקט על מסקנותיו.
מדובר בהחלטה המבוססת על אדנים מקצועיים גרידא ומצאנו אותה, בשלב לכאורי זה, מידתית, סבירה ותמת לב. ממכלול הטעמים המפורטים לעיל סבורים אנו כי המבקשת לא הוכיחה בשלב הנוכחי קיומה של זכות לכאורה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, החלטנו לדחות את הבקשה למתן סעד זמני.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לכבוד זיו סלמה באמצעות דואר ישראל באמצעות צלום מיסמך דיגיטאלי הנידון: הפסקת פעילותך בתזמורת זיו שלום, לצערי אני נאלץ להפסיק את פעילותך בתזמורת לאלתר מהטעמים שיפורטו להלן: לפני כחודש נערכו בחירות לועד עובדי התזמורת בדרך שבחרת/ם לעשות זאת.
עיכוב חל עקב הבחירות לרשויות המקומיות שהתנהלו אז, והדבר הובא לידיעת התובע.
...
בראש הפרק הנוסף בדבר פיטוריו בשל היותו מקים התארגנות ראשונית ובחירתו כיו"ר ועד , בחנו את מבחני הפסיקה, את העובדות הספציפיות בהליך ומצאנו כי גם ראש פרק זה אינו מקנה לתובע פיצוי כלשהו.
אין חולק על מקצועיותו המוסיקלית ואף אין חולק שכולם אהבו אותו, ההנהלה והעובדים כאחד, אולם לגופו של עניין דין מכלול תביעתו להידחות על שני ראשיה ורכיביהם.
לאחר ששקלנו בכובד ראש את עניין ההוצאות, את כל האמור לעיל ותוצאת ההליך , על התובע לשלם שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך 10,000 ₪.

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במכתבו כתב עו"ד אל-אמסר כי למר מזרחי נודע באותו בוקר שהתקיים בעיניינו שימוע שאת דבר קיומו לא ידע ואליו לא קיבל זימון (העתק תיכתובת הדואר האלקטרוני נספח 12 לתגובה) בין הצדדים הוחלפו דברים גם בנוגע לייצוג המשפטי את מר מזרחי.
במועד הגשת הבקשה כאן, היתקיים בין המבקש והמשיבה הליך בבית הדין למשמעת לעובדי הרשויות המקומיות 62/17 וכן הליך בבית הדין לעבודה סע"ש 38427-06-13 בפני חברתי כב' השופטת איצקוביץ'.
איך אתה יודע בפועל מה נימסר ב- 1.8? יש לנו תהליך קבוע שבמקרה של שמוליק, מאחר והוא לא עובד וקשה מאד למצוא אותו, אנו נאלצים להוציא כספי ציבור ולהשתמש בשרותי שליחים כדי למסור לו. מיסמך כל כך חשוב לעובד שעובד אצלכם שנים רבות ובמקרה הוא גם חבר בועד העובדים שבמקרה מתמודד לראשות וועד העובדים בבחירות הקרובות ואתם שולחים פיתאום הזמנה לשימוע שתוך שבוע בלי שום מיסמך, בלי להחתים את העובד? העובד זומן בפעמים הקודמות באותה שיטה.
...
מקובלת עלינו טענת המבקש כי הסכמתו של עובד לנהל משא ומתן בדבר פרישתו אינה מהווה ויתור על מעמדו ועל זכויותיו.
מאידך נדחות גם טענות המבקש כאילו מאזן הנוחות נוטה לטובתו וכי למשיבה לא ייגרם כל נזק אם יחזור לעבודתו.
לאור כל האמור מצאנו לדחות את הבקשה לסעד זמני.
לאור חוסר תום הלב בו פעל המבקש בהגשת הבקשה ולאור התוצאה אליה הגענו, מצאנו לפסוק הוצאות לטובת המשיבה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הודעה על קיומן של בחירות לועד המקומי בהתאם להוראת סעיף 156 לצוו פורסמה באתר הרשות המקומית, בלוח המודעות במכולת ובבית הדואר של העותרת וכן על גבי דלת הכניסה למשרדי הועד המקומי, כך לפחות לגבי נספח 7 לתשובתם שהוא ההודעה הרלוואנטית בדבר קיום בחירות לועד מקומי ולראייה, המשיבים 8-3 המופיעים בפנקס הבוחרים מטעם העותרת, הגישו רשימת מועמדים לועד המקומי מטעמם ובמועד.
לדידם, ערכי הצדק, המשפט והדמוקרטיה אינם עומדים בראש מעייניהם של העותרים אלא הבטחת המשך שלטונם ביישוב באופן לא דמוקרטי ותוך פגיעה קשה בזכות הייצוג של כלל התושבים, תוך עשיית שימוש פסול וציני בזכות הגישה לערכאות משפט ורצון להפוך את הוראות הדין לבטלות ומבוטלות תוך האשמת המשיבים 2-1, שהנם עובדי ציבור מסורים נטולי כל פניות, העושים מלאכתם אמונה, ביושר ובתום לבב, במחדל נטול כל בסיס עובדתי ומשפטי.
...
לפיכך אפוא, פס"ד זה ינומק באופן תמציתי תוך שהוא משקף את המצב החוקתי נכון לשעה זו. לגופה של עתירה ולאחר שקראתי בעיון את טענות הצדדים ושמעתי בקשב רב את טיעוניהם, נחה דעתי, כי דינה של העתירה לדחייה ולהלן נימוקיי ובקצרה לכך.
זאת ועוד ומבחינת למעלה מן הצורך, אוסיף ואציין, כי את ההודעה בדבר יום הבחירות, והמועדים להגשת רשימת מועמדים (נספח 9 הנ"ל) צריך לפרסם מנהל הבחירות "בכל אחד מן האזורים שבתחום המועצה האזורית" (סעיף 156 לצו) ומשכך יש כאן הוראה ברורה הביכן לפרסם, ומשכך לעניין פרסום זה, סעיף 237, לא חל. עוד בבחינה של למעלה דלמעלה סבורני כי צודקים המשיבים, כי גם אם נפל פגם כלשהו באופן הפרסום של ההודעות למיניהן, הרי שאין בכוחו של פגם זה להעניק לעותרים את מבוקשם.
סוף דבר אפוא שהעתירה על כל ראשיה נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים ת"צ 50119-05-19 09 נובמבר 2023 לפני: כב' השופט אייל אברהמי נציג ציבור (עובדים) מר אלקובי רפאל נציג ציבור (מעסיקים) מר דוד כהן המבקש מרום צדיק ע"י ב"כ: עו"ד אורי ישראל פז המשיבות 1. עריית ירושלים - אגף הרווחה (מזרח) ע"י ב"כ: מאיר חי כבודוב 2. משרד הפנים/המפקח הארצי על הבחירות ע"י ב"כ: עו"ד אלינעם קדוש פסק דין
בנוהל הודגש כי שכר מזכיר ועדת הקלפי שנקבע בסבב הראשון "מגלם בחובו תשלום בגין כלל הפעילויות שיתבקש המזכיר לבצע, לרבות הלמידה העצמית, הישתתפות בהדרכה, נסיעה לקבלת חומר הדרכה וחומר ההצבעה (החומר הרגיש) לפני יום הבחירות, והעבודה בכל יום הבחירות ועד לסיום העבודה כנדרש, וכן כל ההוצאות הכרוכות לרבות אש"ל" (סעיף 4.3 לנוהל).
כך, מתצהירה של הגב' שרון-כהן עולה כי ביום 4.11.2018 נשלחה הודעת דואר אלקטרוני לאחראים על המחוזות במשרד הפנים אשר היו בקשר עם מינהלי הבחירות, שבה צוין כי ישולם לרשות המקומית תשלום נוסף עבור תפקיד מזכירי ועדות הקלפי בסבב השני, תוך שהובהר כי "סכום מדויק ישלח מחר לאחר סיכום סופי עם האוצר" (נספח 1 לתצהיר שרון-כהן).
...
כמו כן, ומשעה שלא הוכחה קיומה של קבוצת נפגעים, לא מצאנו לנכון אף לדון בכשלים שלפי הנטען נפלו בהגדרת הקבוצה של המבקש.
סוף הדבר דין הבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית – להידחות.
בנסיבות העניין, בשים לב לדחיית הבקשה ולהליכים שהתנהלו המבקש ישלם לכל אחת מהמשיבות הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 30,000 ש"ח (סה"כ 60,000 ש"ח), שישולמו בתוך 30 ימים מיום שפסק הדין יומצא למבקש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו