ביום 11.8.15, ניתן פסק הדין בבג"צ 8665/14 טשומה דסטה נ' הכנסת, במסגרתו קבע בית המשפט העליון כי הוראות פרק א' לחוק למניעת הסתננות ולהבטחתם יציאתם של מסתננים מישראל (תקוני חקיקה והוראת שעה), תשע"ה 2015, (להלן: "תיקון מס' 5 לחוק למניעת הסתננות"), צולחות את מבחן החוקתיות, פרט להוראות סעיפים 32 ד' (א) ו-32 כא, הקובעים את התקופה המרבית להחזקה במרכז השהייה "חולות" , שדינם להתבטל.
מובן, כי אך עדיף אילו היה מבוצע הפיקוח באופן גלוי ובשקיפות מלאה כדי למנוע מצב של הפרת זכויות המורחקים למדינות שלישיות שעל כך נאמר כי "אור השמש הוא המחטא הטוב ביותר" ואולם, בהנתן תעודת החיסיון והחלטת בית המשפט העליון המותירה החיסיון בעינו אין אלא להשלים עם מצב זה.
בהנתן כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי המתוה החדש לאחר התיקונים שנעשו בו, בכל הנוגע להליכי המעקב והפיקוח על יישומם של ההסדרים על ידי המדינות השלישיות, עומד במבחן התקינות ולא מצאתי בו פגם או פסול אשר יצדיק היתערבות של בית המשפט.
...
מששוכנעתי כי מדינת ישראל מרחיבה ומעמיקה את מנגנון הפיקוח והביקורת כדי להבטיח את שלומם של המורחקים למדינות השלישיות, לא ראיתי לנכון להוסיף ולהכביד ביצירת מנגנון פיקוח נוסף בדמות בית המשפט, כפי שביקשה ב"כ העותרים בסיום דבריה, יש להותיר מלאכה זו בידי הרשות המבצעת.
סוף דבר - לאור כל האמור לעיל, ובהעדר נסיבות פרטניות של העותרים המצדיקות אי הרחקה, ובכפוף לשינויים המוצהרים על ידי המשיבים, לא נותר לי אלא לדחות העתירה.
מאחר והחלטה זו ניתנת בהעדר הצדדים אני מורה על עיכוב החלטתי זו כדי לאפשר לעותרים לשקול המשך צעדיהם, וזאת ל- 21 יום מהיום.