בקשתו נדחתה על ידי כב' השופט ברנזון שפסק "פומביות הדיון היא מעיקרי היסוד של עשיית משפט צדק, והבורח מפומביות הדיון מוטב שהפומביות תירדוף אחריו. הסיכסוך הנידון יש בו ענין לציבור, כי בתנאי הארץ רבים מבני הציבור נזקקים לקבלני בנין לרכישת דירותיהם, וסכסוכים ביניהם על רקע זה אינם חסרים" (שם, בעמ' 314).
לכך קשה ליתן יד.
כב' השופט ח' כהן זיקק ראציונל זה בפסק דינו באותה הפרשה: "כמאז כן להבא לא ננעל את שערי בית-המשפט בפני אדם שהאשימוהו במעשה מירמה, והוא עומד על בירור האשמה זו בפומבי ולא בבוררות; אבל אין זאת אומרת שלא נחיל אותה הלכה גם על אדם אשר דווקא רוצה בהסתרת מעשיו מעיני הציבור ועל-כן דורש במפגיע שבירור טענת המירמה שנטענה נגדו יתקיים בסתר ולא בפומבי. מסכים אני, בכל הכבוד, עם חברי הנכבד, אב-בית-הדין, שקיים האידנא אינטרס צבורי מובהק בבירורן הפומבי דווקא של טענות תרמית למיניהן; ומקום שנטענה טענת תרמית, יש לדעתי לראות בצורך הבירור הפומבי של טענה זו משום 'טעם מיוחד' כמשמעותו בסעיף 5(ג) לחוק הבוררות, בין אם נטענת הטענה נגד התובע ובין אם היא נטענת נגד הנתבע. ...חשיפת היצגי-שווא והבטחות מירמה בריש גלי, לזרא היא בעיני הקבלנים, באשר רעה היא לעסקיהם ולפרסומתם - וחששו של הנתבע דנן מפני 'היתערבות הציבור וכלי התיקשורת' יוכיח. אבל אין לך אמצעי בדוק להרתיע רמאים בכוח ולהזהיר לקוחותיהם, מאשר חשיפת שיטותיהם ובירור התלונות נגדם בפומבי ולעין כל" (שם, בעמ' 322).
משמעות אי היותו של משרד עוה"ד צד להליך הבוררות
התובעים מצביעים על כך שמשרד עוה"ד אינו צד לבוררות, ועל כן ממילא יתקיים דיון מפוצל בסכסוך שבין הצדדים.
...
זוהי גישה פרגמטית במהותה, המקנה לבית המשפט שיקול דעת רחב כיצד לנהוג במקרה בו חלק מהצדדים הבאים בפניו קשורים בהסכם בוררות וחלק לא.
בנסיבות המקרה אני סבור כי צירוף משרד עוה"ד לתובענה שבפני הוא צירוף של אמת.
הסכם הפינוי בינוי צפה חילוקי דעות אלה, וקבע מנגנון של שמאות מכרעת, אך חילוקי דעות סביב שכר טרחת השמאים המכריעים מנעו, בסופו של דבר, את מימוש השמאות, וחבל.
כמובן שכל טענותיהן המשפטיות בעניין זה שמורות להם, ולא אנקוט לגביהם עמדה משפטית מטוב ועד רע.
התוצאה
אני דוחה את בקשת התובעים לעכב את הליכי הבוררות, ומקבל את בקשת החברה לעכב את התובענה דנא.