מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בוררות בהסכם קיבוצי לעובדים עם חוזה עבודה אישי

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

פרופ' רות בן ישראל כותבת בעיניין זה[footnoteRef:1][15]: [1: ] "הוראה בהסכם הקבוצי שהפיטורים טעונים הסכמת ארגון העובדים היא גם הוראה נורמאטיבית. הוראה זו מקנה לעובד הכפוף להסכם הקבוצי זכות שהוא לא יפוטר בלא הסכמת ארגון העובדים. משמעות הדבר היא, שהוראה זו נכנסת להגדרה של תנאי עבודה/ הוראה אישית. סיווג ההוראה כאמור מקנה לה תוקף נורמאטיבי. אי קיום הוראה נורמאטיבית שנעשתה כחלק מחוזה העבודה יש בו משום הפרה של חוזה העבודה. פיטורי העובד בלא הסכמת ארגון העובדים הם הפרה של הוראה נורמאטיבית שנקלטה בחוזה העבודה האישי, הפרה המקנה, כאמור, לעובד זכות לעתור לבית הדין לעבודה בעילה של הפרת חוזה העבודה". בעיניין קריית גת נאמרו על ידי הנשיא (בדימוס) אדלר הדברים הבאים: "הזכות שניתנת בחוקת העבודה לאירגון היציג לנהל משא ומתן בעיניין פיטורים ואף למונעם היא זכות קיבוצית בלבד. חוקת העבודה אינה מעניקה לעובד זכות למנוע פיטוריו. כך, נקבע בפסק דין ראפע. שם, נדונה תכליתה של הוראת סעיף 70 לחוקה הקובעת, כי פיטורי עובדים ייעשו תוך הסכמה הדדית בין הרשות לבין העובדים או מרכז הסתדרות הפקידים (היום הסתדרות המעו"ף), ובהיעדר הסכמה – תועבר ההכרעה לבוררות מוסכמת, ונקבע כי:
...
מכך נובעת המסקנה שההסתדרות יכולה להסכים על מתווה עקרוני לפיטורים, אך בוועדת הפיטורים, בהתייחס למקרה הספציפי, היא יכולה לשנות עמדתה ולהתנגד לפיטוריו של עובד מסוים, תוך העלאת דרישה להעביר עניינו למסלול הפסקת העבודה הקבוע בחוקת העבודה.
זאת, הן מאחר והדבר לא הוכח לפנינו (שכן נערך במסגרת ההידברות בין ב"כ הצדדים), והן מאחר ואנו סבורים, כאמור, כי הדברים יכולים לשמש תוכן להידברות בין הצדדים בהליך הנקוב בחוקת העבודה.
אנו מחייבים את המשיבה לשלם למבקשת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת השיבה כי לא נחתם עם התובעת הסכם עבודה אישי, לכן לא ניתן להורות על גילוי מיסמך שאינו קיים.
הבקשה לגלות את "כל צוי הרחבה ו/או הסכמים קבוציים החלים" על הצדדים- נדחית.
בסעיף 29 לכתב ההגנה נטען כי "המועצה קיימה דיון בעיניין עובדות המעון בעלות ותק של מעל שנתיים ובכלל זאת בעיניינה של התובעת בבוררות שהתקיימה ביום 9.9.19"- על כן מדובר במסמך רלוואנטי העוסק בבוררות שהתקיימה בעיניין סיום עבודתה של התובעת ולא בעיניינן של עובדות נוספות כנטען בתגובה לבקשה.
...
בהמשך לנטען בסעיף 55 לכתב ההגנה- הבקשה לקבלת "כל תיעוד לניסיונות השכנוע כביכול של התובעת" לשכנע עובדות לא לעבור למפעיל החדש- הבקשה נדחית.
בהמשך לנטען בסעיף 65 לכתב ההגנה- הבקשה לקבל "כל תיעוד ופירוט אודות הנזקים החמורים כביכול שגרמה התובעת"- הבקשה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת סך 2,000 ₪ כהוצאות הבקשה למחיקת כתב ההגנה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת חברה באשכול החברות של מילואות – חברה לפיתוח משקי מפרץ חיפה בע"מ. ביום 31.08.2014 חתמה הנתבעת עם הסתדרות העובדים הכללית החדשה על הסכם עבודה קבוצי מיוחד.
הוצג לפנינו נספח 1 לתצהיר להב, הוראת עבודה לעניין הגיינה אישית בה מצויין כי "אסור בתכלית האסור: לעשן, לאכול, ללעוס מסטיקים במחלקות." וכן נספח 2 לתצהיר להב, בו אישר התובע כי עבר הדרכת בטיחות בעבודה, לרבות לעניין אבטחת איכות ובטחון המוצר.
משלא היו חילוקי דיעות לא היה מקום להעביר את עניינו של התובע להכרעת בורר.
...
[1: ראו סע' 5 לתצהיר התובע בו הוא מודה שאכל באולם הייצור וליד פס הייצור ] ייאמר כי בין הצדדים ניטשו מחלוקות לעניין דקויות מסוימות באירוע – האם התובע אכל ליד הקיר כטענתו, או ליד פס הייצור כטענת הנתבעת, אם היה בשעת הפסקה, אם עובדים אחרים אכלו באולם וכיוצ"ב. אין בדעתנו להכריע בדקויות כאמור מאחר ומקובלת עלינו טענת הנתבעת כי האיסור על אכילה חל בכל שטחי אולם הייצור – ליד הקיר או צמוד לקו הייצור.
אשר לטענת הנתבעת כי התובע איים על הנוכחים במקום האירוע והיה חשש לביטחונם – שוכנענו כי התובע התנהל ביום האירוע בצורה לא ראויה, הגיב למנהליו בדיבור תוקפני ומתריס ואולי אף באלימות מילולית.
אשר על כן, אנו דוחים את טענת התובע בתצהירו כי הנימוק בזימון לשימוע "התנהגות לא נאותה" מהווה סיבה כללית שלא אפשרה לו להתכונן לשימוע.
מכאן מצאנו כי קיימת לבית הדין סמכות עניינית לדון בפיצוי בגין הפרת הזכות לפרטיות בעילה מכוח חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
מכאן אנו קובעים כי הנתבעת הפרה את זכותו של התובע לכבוד ופגעה בפרטיותו בניגוד לחובותיה כמעסיקה.
לאחר ששקלנו את מלוא נסיבות התיק אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בגין רכיב תביעה זה בסך 12,000 ₪ מכוח הפרת חוק כבוד האדם וחירותו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רק לאחר קבלת פסק הבורר במסגרת ההליך הקבוצי ניתן יהיה לדעת מהו ההסדר החל ביחסים שבין התובעים למסלול במסגרת סעיף 41 להסכם הקבוצי בכל הקשור להשלמת פצויי פיטורים לחברי הסגל האקדמי.
למעלה מן הנידרש, הסכם קבוצי חדש, אם וכאשר יגובש בעתיד וכל שייקבע במסגרתו הסדר שונה לעניין הזכאות לפצויי פיטורים מוגדלים לא יחול באופן רטרואקטיבי על התובעים ולא יכול לשלול מהם בדיעבד בחלוף זמן כה רב זכות שנתגבשה מזמן שהנה חלק מתנאי העבודה האישיים שלהם.
...
בנסיבות אלו אני סבור, כי אין מקום להורות לנתבע להפיק דוחות אקסל לגבי התובעים כמתבקש על ידם ולייצר מסמכים חדשים (ראו בנדון בר"ע (ארצי) 63906-01-18‏ ‏ רוית מרלה נ' כוון ניהול תיקי השקעות בע"מ, ניתן ביום 9.5.18).
פירוט השכר ממנו בוצעו ההפרשות לפנסיה במכלול תקופת ההעסקה – לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה מצאתי לדחות את הבקשה.
סוף דבר: הבקשה לעיכוב הליכים נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

אל על מוסיפה וטוענת, כי העסקת העותרים לאורך השנים בהסכמים אישיים עולה בקנה אחד עם דיני העבודה, משהוכח כי נציגות העובדים נאותה למתכונת העסקה זו. בנוסף, אל על סומכת ידיה על פסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה בכל הנוגע לאי-רישום פסק הבוררות כהסכם קבוצי; לשיטתה, אין באי-רישום פסק הבוררות כדי לאיין את תוקפו המחייב.
...
יחד עם זאת, סבורני, כי בנסיבות העניין דנן, אין בכך כדי לגרוע מתוקפו המחייב של פסק הבוררות כלפי העותרים.
חיזוק למסקנה האמורה ניתן למצוא גם בסעיף 31(ג) לחוק יישוב סכסוכי עבודה, שם נקבע כי "דינו של פסק-בוררים כדין חוזה בין הצדדים לבוררות או כדין הסכם קיבוצי ביניהם, הכל לפי הענין; פסק-בוררים בקשר להסכם קיבוצי בר-תוקף דינו כדין אותו הסכם קיבוצי". לכך נוסיף את עמדת ההסתדרות, שהבהירה לפנינו, כי היא מחויבת לפסק הבוררות שניתן, על הכרעותיו ותוצאותיו, ואף רואה בו חלק בלתי נפרד מהסכמות הצדדים, ללא צורך בכל פעולת אישרור נוספת.
סיכומו של דבר, על רקע מכלול הטעמים שפורטו לעיל, לדעתי דין העתירה להידחות, וכך אמליץ לחברַי כי נעשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו