בבית החולים אובחנה חבלה לעמ"ש צוארי מסוג Whiplash (צליפת שוט), וכן הומלץ על ביצוע בדיקות שמיעה וטמפוטרפיה לאור תלונות התובעת.
הנכות הרפואית:
התובעת נבדקה ע"י אורטופד מומחה בכירורגיה אורטופדית, ד"ר גד ולן, אשר קבע כי לא נותרה לה כל נכות אורטופדית בעקבות התאונות מושא תיק זה.
בנוסף, נבדקה התובעת אף ע"י מומחה בתחום הפסיכיאטריה, ד"ר ירמי הראל, אשר קבע כי לתובעת לא נותרה כל נכות בתחום הפסיכיאטריה בעקבות התאונות, כאשר לתובעת נכות קודמת בתחום הנפש ששיעורה 20%.
לזאת אציין כי מומחה ביהמ"ש עומת אף עם טענותיה אלו של התובעת ולא מצא לנכון לשנות מקביעתו (פרוטוקול הדיון מיום 10.6.15 עמ' 7 החל משורה 3), ואי לכך לא הוכיחה התובעת בסיס לשנות מקביעת המומחה גם בעיניין זה.
הנתבעת מנגד ביקשה לזמן לחקירה את מומחה ביהמ"ש בתחום הראומטולוגיה בניסיון לקעקע מסקנותיו בעיניינה של התובעת:
כך, הנתבעת ניסתה בראש ובראשונה לטעון כי התובעת אובחנה עובר למועד התאונה השנייה כסובלת ממחלת הפיברומיאלגיה, זאת לנוכח מיסמך שנערך ע"י ד"ר ריבלין, רופאה המטפל של התובעת, בו מצוין, לשיטתה, כי התובעת אובחנה ע"י רופא קודם, ד"ר אהרנפלד, כלוקה בפיברומיאלגיה כבר במאי שנת 2010 עובר לתאונה.
בע"א 646/77 יהודה לוי נ' אברהם עמיאל ושני אח' לב (3) 589, (12.10.78) נפסק:
"הלכה פסוקה היא שאחוזי נכות רפואיים אינם מצביעים בהכרח על אובדן מקביל של הכושר לבצע עבודה. הכל תלוי בטיב עבודתו והתעסקותו של המערער ובטיב הפגיעה בבריאותו".
לטענת התובעת, מחלת הפיברומיאלגיה ממנה סובלת מתבטאת בכאב כרוני מופשט בכתפיים, בחזה בשכמות ובכל הגוף וכן בתשישות עייפות, דכאונות, חרדות, פחדים ונימולים בידיים, המקשים על התובעת בכל היבטי חיי היום יום, לרבות בטיפול בילדיה הקטנים ובתפקודה בעבודתה כמורה, מיקצוע אותו נאלצה לסיים לאחר התאונה בשל מכאוביה תוך הסבה לגננת מחליפה בגן ילדים.
לא בכך סגי, לעניין מצבה הרפואי התובעת בחרה לצרף לתיק המוצגים מטעמה תעוד רפואי משנת 2014 (ראה נספח י') המתאר כאבים בכתף שמאל המתייחסים למעשה לפגיעה שספגה בתאונת דרכים מאוחרת יותר (עמ' 23 ש' 13-14), כאשר למצער, לטענתה, הכאבים מהם סבלה כמתואר בנספח י הנ"ל בגין תאונה זו מצטרפים לתאונות מושא תיק זה כפי שהודתה התובעת בבית המשפט (עמ' 23 ש' 18-19).
עדותה, לאור הקשרים המשפחתיים עם התובעת, היא מראש עדות בעייתית, שהיכולת לסמוך על נכונותה ללא עוררין אינה גדולה, חובת הנאמנות שהיא חשה לתובעת גדולה מזו שחשה לנתבעת, ולכן יש בסיס למחשבה שבניסיון לסייע לאחותה לא הקפידה על אמירת האמת.
...
אשר לעתיד סבורני כי התובעת עלולה להזדקק לטיפולים מסוימים ותרופות מסוימות שאינם נכללים במסגרת החקיקה הסוציאלית בשים לב כי מדובר כאמור במחלה שהינה כרונית.
בנסיבות אלו, נחה דעתי כי עזרה כזו היא עזרה מוכרת ע"י הדין בתור ברת פיצוי, אפילו לא הוציא בגינה הניזוק הוצאות, ואפילו הקרוב המסייע לו לא נפגע בהכנסתו שלו כתוצאה מהושטת הסיוע (ר' קציר בספרו בעמ' 820,ע"א 5774/95 שכטר נ' כץ (פורסם בנבו) 19.11.97 הנזכר שם בעמ' 829).
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 95,000 ₪ בניכוי שכ"ט המומחים בתחום הפסיכיאטרי והאורטופדי אשר לא קבעו נכות בגין התאונות = 84,625 ₪ ובמעוגל – 85,000 ש"ח.
הנתבעת תישא בתשלום האגרה ובנוסף בשכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 13,000 ₪.