בהחלטתו מיום 3.7.18 קיבל הנתבע את התביעה וקבע בזו הלשון:
"נקבעה לך זכאות לשירותי סיעוד ברמה ו' כמי שתלוי לחלוטין בעזרת הזולת לבצוע כל פעולות יום-יום בכל שעות היממה (לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה, ניידות עצמית בבית) או הזקוק להשגחה מתמדת. הקביעה נעשתה על סמך מסמכים רפואיים בלבד וללא צורך בבדיקה תפקודית".
נדגיש כי התובעת סווגה בדרגה ו' – היא הרמה הגבוהה ביותר בדרגות התלות.
בדיקת מידת התלות בעזרת הזולת נעשית על פי הסדרים שנקבעו בין המוסד לבין שירותי הבריאות ושרותי הרווחה (סעיף 224(ג)(1) לחוק).
נקבע, כי "מבחני התלות בזולת לקביעת הזכאות לגמלה בשיעורה המאקסימאלי הם נוקשים ביותר, ואין המוסד ובתי-הדין לעבודה מוסמכים לחרוג מהם... תירגום מסוגלות המבוטח לבצע פעולות היום-יום ומידת תלותו בזולת בביצוען עקב כך הנו עניין שבהערכה, כך ששיטת הניקוד אותה מפעיל המוסד לקביעת הזכאות אינה מחייבת את בית-הדין, אלא משמשת כלי עזר בידו" (ראו -עב"ל (עבודה ארצי) -2/99 עטרה וינגורד נ' המוסד לביטוח לאומי פד"ע לד 551).
...
בהתאם לבדיקה הנ"ל ומאחר שהתובעת לא צברה את הניקוד המזכה בגמלת סיעוד נדחתה תביעתה, וביום 15.8.17 נשלחה לה הודעה על כך.
התובעת הגישה ערר על החלטת הנתבע מיום 15.8.17 ומשכך התכנסה הוועדה המייעצת ביום 7.11.17 בנוכחות התובעת ובא כוחה, והגיעה למסקנה כי התובעת אינה תלויה במידה רבה בזולת בביצוע פעולות היומיום ולכן הדחייה נשארה על כנה.
לא נוכל להיעתר לבקשה זו מאחר שההחלטה בענייננו לא התקבלה על ידי ועדה רפואית כי אם על ידי פקיד התביעות, בעקבות הערכת התלות.
על כן, אנו מקבלים את התביעה במובן זה שאנו קובעים כי התובעת תלויה במידה רבה בעזרת הזולת לביצוע רוב פעולות היום-יום, כך שרמת התלות אמורה לעמוד על 3 נקודות (כולל תוספת ניקוד לבודד).
בנסיבות העניין, הנתבע ישלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,750 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.