השאלות שבמחלוקת
האם בהתאם לפוליסה אשר נערכה בין הצדדים, ובשים לב למצבו הרפואי של התובע בעקבות התאונה אותה עבר, על הנתבעת לפצות את התובע בגין אובדן כושר עבודה?
כפועל יוצא, ובהתאם לתנאי הפוליסה, יש לבחון, האם נשללה מהתובע לתקופה מסוימת, של למעלה מ- 3 חודשים, היכולת לעבוד באותו מיקצוע שעבד בו בעת כריתת חוזה הפוליסה, והאם נכותו לתקופה זו היתה למעלה מ- 75%? במידה והתשובה לכך הנה חיובית, יש לבחון האם נבצר מהתובע לעסוק בשל התאונה בעסוק סביר אחר בהתאם להשכלתו, ניסיונו והכשרתו?
לשם הכרעה בכל אלו על בית המשפט יהיה להכריע בשאלות הבאות:
באיזה עיסוק ביטחה הנתבעת את התובע?
מה היה עסוקו של התובע עובר לתאונה, והרלוונטי לפוליסות הביטוח?
מה מצבו הרפואי של התובע לאחר ובעקבות התאונה?
האם נשלל מהתובע 75% לפחות מהכושר להמשיך במקצוע או בעסוק שבו עסק ערב התאונה או בעסוק סביר אחד המתאים לניסיונו, להשכלתו ולהכשרתו?
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בכתבי טענות הצדדים ובחוות הדעת השונות, לרבות בחוות הדעת מטעם מומחי בית המשפט, הגעתי להכרעה כי דין התביעה להיתקבל, וכי יש לראות את התובע, כעולה מתנאי הפוליסה, כמי שאיבד את כושר עבודתו באופן מוחלט בהתאם להוראות הפוליסה, ולהלן נימוקי:
פוליסת הביטוח
התובע צרף לתיק את פוליסת הביטוח.
בעת בדיקתו, עת נישאל ע"י המומחה התעסוקתי מטעם הנתבעת, חיים כהן, במה עסק, ענה הוא כלהלן, וכך כתב המומחה בחוות דעתו:
"...לשאלתי כיצד למד מכונאות משיב כי התחיל כעובד כללי במוסך. בהתחלה כשוטף חלקים ואחר כך למד לעבוד כמכונאי".
"לשאלתי אם עבד כבוחן רכב או כמכונאי משיב לי כי עבד רק כמכונאי. כאשר ציינתי בפניו כי הרופא התעסוקתי בקופת חולים מכבי ציין כי הוא בוחן רכב השיב: "איך אני יכול להיות בוחן רכב אם אני לא יודע לקרוא ולכתוב?". אחר כך הוסיף: "הייתי עושה הכול במוסך. הייתי עובד כללי, מכונאי, בוחן, ניקיון, הכול. ".
סבורה אני כי אמירה זו אשר נאמרה ע"י התובע למומחה הנתבעת אשר בדק אותו, משקפת להבנתי, את מיגוון עבודותיו במוסך בפועל.
השפעת מצבו הרפואי של התובע להמשיך בעיסוקו לפני התאונה
האמנם יכול התובע לשוב לאחר התאונה לעיסוקו כמכונאי רכב /מוסכניק בשים לב למצבו הרפואי?
התובע צירף לתביעתו מיסמך של רופא מתמחה ברפואה תעסוקתית, דר' יוסי יעקובי, מיום ה- 18/3/13 אשר בו נכתב כלהלן:
"...עבד כבוחן רכב, אופי העבודה פיסי. כרגע אין משרה פנויה לעובדים בתחומים אחרים...
...
אשר על כן, דין תביעת התובע לחייב את הנתבעת לשלם לו תגמולי ביטוח מהיום ועד להגיעו לגיל 67, ו/או גיל 81 (ראה סעיף 16 ה' ו-16 ו' לכתב התביעה), דינה להידחות.
בכל הנוגע לשאר רכיבי התביעה המפורטים בסעיף 16 לכתב התביעה, הרי דינם להידחות שכן אין המדובר בתביעת נזיקין אלא בתביעה מכוח פוליסת ביטוח ופוליסת הביטוח של התובע אינה מקנה זכאות לרכיבים אלו, אף בהתקיים אירוע ביטוחי.
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע את מלוא התגמול החודשי הקבוע בפוליסה בגין אובדן כושר העבודה בעקבות התאונה מושא התביעה, וזאת מיום 1/3/13 ועד למתן פסק הדין, כשהוא מחושב ומשוערך לפי הוראות הפוליסה ועד ליום מתן פסק הדין.