מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בדיקת מאפיינים בנהיגה בשכרות

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

מעבר לכך, מחומר הראיות עולה כי הנאשם ניכשל לחלוטין בבדיקת המאפיינים שנערכה לו. על פי טופס בדיקת מאפיינים לחשוד בנהיגה בשיכרות (ת/3), שערך סמ"ר שפרונג לנאשם נתקבלו התוצאות הבאות: במבחן עמידה – לא יציב, מיתנדנד.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את העדים והתרשמתי מהופעתם מעל דוכן העדים ולאחר שעיינתי במוצגים ושקלתי טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה לפיה, עובדות כתב האישום הוכחו מעבר לכל ספק סביר וכי יש להרשיע את הנאשם במיוחס לו. עיקר המחלוקת בין הצדדים היא בשאלה האם ניתן לייחס לנאשם סירוב לתת דגימת שתן לפי דרישת שוטר, סירוב אשר מקים חזקה בדבר נהיגה בשכרות.
אני סבורה כי לו היה הנאשם מבקש לבצע בדיקת דם במקום בדיקת שתן, בקשתו היתה מתועדת בחומר הראיות ונשקלת על ידי השוטרים.
בהקשר זה, איני מקבלת טענת ב"כ הנאשם כי דעתם של השוטרים ביחס לנאשם ננעלה ולכן לא חיפשו פתרונות אחרים.
סוף דבר העולה מהמקובץ הוא שאני קובעת שעובדות כתב האישום הוכחו בפניי מעבר לכל ספק סביר, ועל כן אני מרשיעה את הנאשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפ"ל 4001-06-15 הורשע בעבירות של נהיגת רכב בהיותו שיכור (בדיקת מאפיינים) ונהיגה בשיכרות (סמים).
...
הנאשם שם הורשע, בין היתר, בנהיגה פסילה, כשמאסר מותנה תלוי ועומד נגדו ובית המשפט ציין: "נאשם אשר חוזר ומבצע עבירות קשות, אך מבקש לשנות מדרכיו, לעלות על דרך הישר, ומבטא רצון כן ואמיתי אשר מתבטא לא רק בהבל פיו, אלא נתמך בראיות מוחשיות, בחוות דעת טיפוליות מקצועיות, נאשם כזה, מן הראוי לסטות מהעונש שראוי למדוד לו, ולבכר תחת זאת, ענישה שיהיה בה דגש על היבטים שיקומיים. אין ספק, אם יצליח שיקומו של העבריין במקרה כזה, יטיב הדבר עם החברה כולה. לכן, במקרה המתאים, יעדיף ביהמ"ש להקל בעונשו של העבריין כדי לאפשר לו להתמיד בדרך הישר, מתוך ראיית טובת הציבור." לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקיר המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני, נוכח רצונו הכן של הנאשם לשקם את חייו, שנתמך בתסקיר המבחן, אין מקום למצות עם הנאשם את הדין, ולשולחו למאסר מאחורי סורג ובריח.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל, תוך הפעלת המאסר המותנה, בן 7 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק 5313-05-12, מיום 31.1.13, לריצוי באופן חופף.
אני דנה את הנאשם ל- 3 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף או נהיגה בשכרות, או נהיגה בשכרות (סרוב) או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ראיות לכאורה: חומר החקירה הוגש לעיוני, והוא כולל בין היתר דוחות פעולה, ידיעה מודיעינית (חסויה), טופס בדיקת מאפיינים לחשוד בנהיגה בשיכרות, הודעת המשיב בחקירה באזהרה, מיזכר (קצין רוני משיח) המתעד שיחה טלפונית עם הסניגור, ומזכר נוסף (לעניין הסרוב).
...
לאחר עיון בחומר החקירה, ולאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים, ב-2 הדיונים בפני, מצאתי כי בידי המבקשת די ראיות לכאורה לתמיכה בעבירה המיוחסת למשיב בכתב האישום.
לפיכך, בשלב זה, אני קובע כי קיימת עילת מעצר בשל מסוכנות ניכרת הנובעת מהמשיב (בנהיגה).
לאור האמור לעיל, אני קובע כי המשיב ישהה בחלופת מעצר, עד תום ההליכים, וזאת במעצר בית, בפיקוח ותחת ערבויות כדלקמן: המשיב ישהה במעצר בית מלא בכל שעות היממה בביתו ברח' העצמאות 88, אור יהודה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

מדובר בדפוס עברייני זהה המאפיין את היתנהלות הנאשמת באותה התקופה וקיים קשר הדוק בין המיקרים.
הנאשמת תישא בעונש זה אם בתקופה של שלוש שנים מהיום תעבור על עבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה בשיכרות, סרוב לבצוע בדיקת שיכרות ונהיגה תחת השפעת חומרים משכרים.
...
בנסיבות אלה, אין צורך בחיזוק נוסף למסקנה המתבקשת כי מדובר בנאשם המזלזל זלזול עמוק בחוק, בצווי בית המשפט, ובחובתו הבסיסית לקיים את הכללים שהחברה קבעה להבטחת חייהם ושלומם של בני הציבור" (רע"פ 3878/05 בנגוזי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (26.5.2005), פסקה 8; וראו גם, רע"פ 10424/06 לודוויה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (22.2.2007)); רע"פ 6115/06 מדינת ישראל נ' אבו לבן [פורסם בנבו] (08.05.2007); רע"פ 665/11 אבו עמאר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] ((24.1.2011))".
לאור האמור לעיל, אני קובע כי מתחם העונש ההולם במקרה דנא נע בין 9 חודשי מאסר לריצוי בפועל ועד 24 חודשי מאסר, פסילה בפועל בין 24 חודשים ועד 60 חודשים, ועונשים נלווים.
במקרה דנא, שוכנעתי כי הנאשמת השתקמה, או למצער יש סיכוי של ממש כי תשתקם, ועל כן יש להשית עליה עונש החורג לקולא ממתחם הענישה שנקבע לעיל.
אני סבור כי הטלת צן מבחן למשך שנה, בצד ענישה מרתיעה צופה פני עתיד יהיה בהם בכדי להרתיע את הנאשמת מלסטות מן הדרך.

בהליך תאונת דרכים ללא נפגעי גוף (נ"ב) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע, לאחר שמיעת ראיות, בבצוע עבירות של סרוב להבדק בדיקת שיכרות ונהיגה בקלות ראש בנגוד לסעיפים 62(3) ו - 62(2) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א - 1961, סטיה נתיב נסיעה והתנהגות הגורמת נזק בנגוד לתקנות 40 ו-21(ב)(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961.
...
לאור כל האמור, לא אסתפק ברכיב עונשי של צו של"צ חלף רכיב מאסר בפועל, כהמלצת שירות המבחן.
ראו רע"פ 5959-20 מחמוד באדוסי נ' מדינת ישראל (03/09/20): "ריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות הוא פריווילגיה, אשר בבסיסה עומדת תכלית שיקומית, וקיומה מותנה בעמידה בציפיות הנלוות לביצוע עבודות שירות". לסיכום, אני סבורה שיש ליתן משקל לשיקולי שיקומו של הנאשם – אך לא משקל בלעדי ויש ליתן משקל גם לשיקולי ענישה אחרים – לרבות גמול והרתעה.
" לאור כל האמור, מצאתי למקם עונשו של הנאשם בסמוך לאמצע מתחם העונש ההולם ואני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל - לריצוי בדרך של עבודות שירות אני דנה את הנאשם לעונש מאסר בפועל לתקופה של 5 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, בדואר פתח תקוה, רח' משה הס 18.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו