לפניי בקשה להתיר למבקש (להלן: "התובע") להביא ראיות לסתור את קביעתה של הועדה הרפואית לערר של המוסד לביטוח לאומי ענף נפגעי עבודה, וזאת לפי הוראת סעיף 6ב' לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") ולמנות מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה (להלן: "הבקשה").
כפי שניתן להווכח מתיקו הרפואי, למעט 2 טיפולים בשנת 2005 ועד מועד התאונה התובע לא טופל בתחום הנפשי ולמרות שאובחן כסובל מדכאון המרשמים לא חודשו משנת 2005.
עיון בתעוד מלמד, כי לא הוצג שינוי או החמרה במצבו של התובע למול הבדיקות שעמדו בפני וועדת המל"ל, ולא הוצג כל תעוד לפיו קיים פוטנציאל אמיתי ממשי לשינוי כדי שבית המשפט ימנה לו מומחה, כאמור בהלכה שנקבעה ברע"א 4396/13 מירל אשכנזי נ' הפול חברה לביטוח בע"מ (פורסם ביום 22.12.13).
...
תגובת המשיבה
לטענת המשיבה (להלן: "הנתבעת") דין הבקשה להידחות.
ב"כ התובע שבה ופירטה בפניה את מצבו בעקבות התאונה, ומפאת חשיבות הדברים שהוצגו למומחית הם יובאו במלואם כדלקמן:
"לא עובד מאז התאונה, מטופל כל הזמן בתחום הנפשי בשיחות ובטיפול תרופתי. סובל מחרדות, פוסט טראומה, דיכאונות, לחץ נפשי, הפרעת שינה קשה, אובחן כסובל מ-PTSD. המצב הנפשי הולך ומתדרדר מאז התאונה ועד היום. לאור העובדה שגם במישור הפיזי שלו המצב מתדרדר, עברו שנתיים מיום התאונה, לא מצליח לשוב למעגל העבודה. עומד בפני הגדלת המינון של קנאביס רפואי. מפי התובע: קשה לי, לא מצליח למצוא את עצמי, כל הזמן חושב על אירוע התאונה, מטופל בתרופות".
המומחית בדקה את התובע בשלישית וקבעה כדלקמן:
"קיים רקע של מצב דיכאוני ב-2005 וקושי להתמודדות עם מחלת פוליסיטמיה. מבחינת השפעת התאונה הנדונה למצבו הנפשי הנוכחי לא נותרה נכות. הקליניקה שהופקה בבדיקות שהוצגו לוועדה ובבדיקה הנוכחית מביעות את הקושי להסתגל לאירועים והתמודדות מעבר לתאונה לכן מבחינה פסיכיאטרית לא נותרה נכות בגין הפגיעה הנדונה".
מהפרוטוקולים השונים של וועדות המל"ל נמצאנו למדים, כי התובע ובאי כוחו הציגו את מלוא טענותיהם בנוגע למצבו הרפואי של התובע בעקבות התאונה.
לפיכך, הבקשה נדחית.
באמרת אגב יוער, כי הגם שבקשת התובע להביא ראיות לסתור נדחתה, הואיל והתובע לא הצביע על פגם מהותי שנפל בקביעת הועדה או על טעם החריג המצדיק מתן היתר להבאת ראיות לסתור כאמור בפסיקה, ואין מקום להתיר הבאת ראיות לסתור רק משום שקביעת הוועדות מטעם המל"ל שונה מדעתו של התובע, הרי שהתובע יכול לפנות שוב למל"ל ולטעון להחמרה בעניינו, או לבקש, כי בקשתו תידון בפני מומחה אחר בתחום הנפשי מטעם המל"ל.
נוכח האמור לעיל, הבקשה נדחית.