חובת גילוי פרטים מהותיים הנוגעים לממכר מעוגנת בחובת תום הלב בשלב הטרום חוזי הקבועה בסעיף 12 לחוק החוזים, כמו גם בהוראת סעיף 16 לחוק המכר, התשכ"ח-1968 (להלן: "חוק המכר").
עוד נקבע כי "מידע כאמור יסייע בבחינת כדאיות הרכישה, בין היתר בהיתחשב ברמת בטיחותו של הרכב, רמת תחזוקתו, מחירו וסחירותו. הגילוי הנאות נועד להגן על צרכנים מפני סוחרי רכב שאינם מגלים להם את כל הפרטים הקשורים לרכב .... ההסדרים המוצעים בהצעת החוק, ובייחוד חובת המסירה של טופס הגילוי, נועדו להקל על רוכש רכב משומש שנמסרו לו פרטים כוזבים או מידע חסר על הרכב, לפעול בהתאם להוראות סעיפים 14 ו-15 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973, ולבטל את החוזה" (ה"ח – הכנסת, 210, תשס"ח, עמ' 207).
"
וכן פסק הדין בתק (חי') 26248-11-10 דוד מצגר נ' א.י.ס. טרייד אין ישראל ושות בע"מ (AIC טריד אין) (4.4.2011):
"הטענה כי אין צורך בטופס גילוי שכן הכל כתוב בזכרון הדברים, היא טענה שאינה ראויה להשמע, שכן סעיף 4 לחוק מכירת רכב משומש קובע בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי את טופס הגילוי יש למסור 'עד למועד חתימת החוזה ובנפרד מהחוזה'.
ודוק: אין בכך שהתובעת בחרה שלא לבדוק את הרכב לפני כריתת העסקה או בכך שלוותה במכונאי שטיפל ברכבה בכדי לשנות ממסקנתי ביחס להפרת חובת הנתבעת לבצע גילוי נאות ביחס לפגיעות שנפגעה הקיה, גם אם יש בכך בכדי לצמצם את פערי הידע בין הצדדים.
...
אי-מסירת טופס גילוי, בניגוד להוראת חקיקה ראשית מפורשת, פועלת את פעולתה ומקימה חזקה לפיה העוסק ברכב לא גילה את מצב הרכב, חזקה אשר למעט במקרים חריגים ויוצאי דופן אין לאפשר לעוסק ברכב לנסות לסתור באמצעות ראיות אחרות.
אף איני מקבלת את טענת התובעת כי הנתבעת דיווחה באופן כוזב על מקור הרכב (ליסינג במקום חברת השכרה).
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים:
א. פיצויים בגין הפרת חובת הגילוי: 13,000 ₪;
ב. פיצויים בגין עגמת נפש: 5,000 ₪;
הוצאות התובעת: בדיקת הקיה במכון קומפיוטסט בסך 585 ₪ ואגרת בית המשפט בסך 789 ₪;
ד. שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 4,000 ₪.