מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בבדיקות מדגמיות עלו תקלות בייצור המוצר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לשם כך לא מספיק לעשות בדיקות לחות מדגמיות, אלא יש לבצע בדיקות לחות לכל לוח ולוח לפני שמשתמשים בו לעבודה; 5) מרבית הסחורה שרכשה התובעת מאת הנתבעת הנה "אלון ארופאי מבוקע-סוג ב' " הכולל סדקים, התבקעויות טבעיות בעץ ו"עיניים", והדבר עולה גם מחשבוניות המס שצורפו לכתב התביעה; 6) חום ולחות נותנים את המושג "לחות יחסית בעץ". העץ הוא חומר טבעי אשר מתאים את עצמו לסביבה שבה הוא נמצא (טמפרטורה ולחות) ותהליך ההתאמה אורך מספר ימים עד שבועות, ומחובתו של כל נגר להתאים את לחות העץ בהתאם לאיזור אליו מיועד המוצר אותו הוא מייצר; 7) רמת הלחות לה טוענת התובעת הנה מופרכת ובלתי הגיונית.
העד נחקר חקירה שכנגד בה העיד כי הקים למעשה חברה חדשה בשם בן טל עיצובים בע"מ וכי הפעילות של התובעת מוקפאת, יש לה חשבון בנק פעיל מכיוון שהם צריכים לפרוע הלוואות שהתובעת נטלה, וזה עניינה של הנתבעת לגבות כספים מהתובעת אם ייפסק לטובתה סכום כלשהוא; התובעת הייתה בטיפולם של שלושת בניו, אשר אחד מהם עבר תאונת דרכים קשה; בעקבות משיכות כספים גדולות של ילדיו מקופת התובעת, החליט להקפיא את פעילותה, ואז הבנים שלו אמרו לו שיקח את הפעילות של הנגרייה; הוא מי שמנהל את העסקים בתובעת ולא בנו צחי; מי שכתב את סיכומי הארוע היא בתו לאחר שאמר לה מה לכתוב; הוא עבר מנגרייה בשטח 1,300 מ"ר לנגרייה בשטח 400 מ"ר; בתחילה הביא את כל החומר לעו"ד המתעסק בפלילי, אך לא נקב בשמו, ולאחר מכן העביר את התביעה לבא כוחו הנוכחי; אינו נותן הסבר מדוע להאמין לו שמה שכתוב בסיכומי האירועים זה מה שקרה בפועל, למרות שלא הביא האסמכתאות לסיכומים אלו; פנה ללקוחות ליתן תצהירים והם לא סירבו, אך אין לו הסבר מדוע לא הוגשו תצהירים של לקוחות אלו; לא כתב בתצהיר ש- 90% מהסחורה רכשו מהנתבעת; אינו יכול להצביע על לקוחות שלו שייצר להם רהיטים עם הסחורה שרכש מהנתבעת; לא ניתן לזהות עץ לפי הפרחים; הוא בדק את חבילות העץ שרכש מהנתבעת רק בסוף חודש מאי 2010 ותחילת יוני 2010 ואז גילה את בעיית הלחות בעץ, אך לפני כן לא עשה בדיקה, ולא עשה בדיקה בזמן אמת בשעת ייצור הרהיטים; אינו יודע לומר אם סחורה שהייתה אצלו לפני כן הייתה לחה במידה רבה; כאשר עבר בשנת 2014 לנגריה הקטנה באור יהודה זרק את כל הריהוט שנפגם; לא ניתן לבדוק המוצרים מכיוון שאינם; אין לו הסבר מדוע רק אצלו קרו תקלות ואצל לקוחות אחרים של הנתבעת לא קרתה כל תקלה בייצור מוצרים מהעץ שרכשו מהנתבעת; אין לו פירוט לסכום התביעה בסך 80,000 ₪ בגין השבתת הייצור ואין לו הסבר מדוע אין לו פירוט לסכום זה; הסך 130,285 ₪ כולל עלות חומר גלם של הרהיטים ושעות עבודה, למרות שאינו יודע כמה חומר גלם נזרק; אינו יודע למה כתב שלא ניתן היה להשתמש בחומר הגלם מלכתחילה; אינו יכול להראות כיצד חישב את רכיבי הנזק; לא חישב את עלות החומר של השולחנות שהחליף, ואינו יודע כיצד הגיע לסך 129,000 בגין קריאות השרות; לא יכול להיות שהירידה במכירות היא בגלל שהבן שלו משך משכורת בסך 80,000 ₪ לחודש; אין לו הסבר מדוע בשנים שטען שהיו הליקויים דוקא עלו מחזורי המכירות שלו; היו חנויות שהפסיקו לעבוד אתו, כי יצא שם שוק של הרבה דברים אחרים; אין לו הסבר לאבדן המוניטין כאשר כל העדים שהביא היו מרוצים מהתובעת ורצו להמשיך לעבוד איתה; אינו סבור שהמעבר לנגרייה קטנה יותר גרמה לירידה בהכנסות; אין לו חשבוניות וקבלות על ההובלות להן הוא טוען; על חומר הגלם שהלך לאבוד הזדכה במע"מ (וממילא גם במס הכנסה); לא צירף חשבוניות על חומרי גלם אחרים כגון צבע ודבק עץ. 8) מר שמחה אפלבאום אשר הגיש חוות דעת בלי שיציין בה את פרטי השכלתו וניסיונו ובלי לציין שחוות דעתו היא במקום עדות בשבועה בבית משפט וכי הוא יודע שצפוי לעונשים הקבועים בחוק אם חוות דעתו הנה שקר.
...
טוענת התובעת כי הנתבעת הפרה אל החוזה שנכרת בינן בעלות הדין, וכן הנתבעת התרשלה בעת שמכרה לה עץ גושני עם לחות גבוהה, וכתוצאה מכך נגרמו לה נזקים, בסך 480,000 ₪ לפי הפירוט כדלקמן: · נזקים בגין תיקון והחלפת מוצרים פגומים 129,715 ₪; · נזקים בגין השבתת הייצור והשיווק 89,000 ₪; · נזקים בגין חומר גלם שירד לטמיון 130,285 ₪; · נזקים בגין רווח קבלני שנגרע 90,000 ₪; · נזקים בגין אבדן מוניטין 50,000 ₪; ממשיכה וטענת התובעת כי מאחר ונזקים אלו נגרמו בעטיה של הנתבעת, על הנתבעת לפצות אותה בסכומים הנ"ל. טוענת הנתבעת בכתב הגנתה שיש לדחות את התביעה מהסיבות כדלקמן: 1) תביעתה של התובעת היא ניסיון של התובעת להימנע מלשלם את חובה לנתבעת; 2) כל הנזקים שנגרמו, אם נגרמו, נגרמו כתוצאה מכך שהתובעת פעלה ברשלנות ובחוסר מקצועיות, בלי שבדקה את הסחורה המסופקת לה לפני שביצעה כל פעולת עיבוד או ייצור בעץ שסופק לה. ואם הטענה שהנזקים שנגרמו לה הם כתוצאה מרטיבות בעץ שסופק לה, הרי שרשלנותה היא הסיבה היחידה לנזקים אלו; 3) סדקים בעץ יכולים להתהוות מסיבות רבות אחרות בהן נקבה הנתבעת בסעיף 9 לכתב ההגנה, ולאו דווקא מרטיבות בעץ; 4) מהתמונות שצורפו לחוות הדעת של מומחה התובעת עולה שככל הנראה הסיבה לסדקים אינה הרטיבות בעץ אלא ככל הנראה הקצעה והדבקה בלתי מקצועיים של הקורות, כגון: הצמדה או הדבקה של לוחות עץ בעלי אחוזי לחות שונים, ולכן קריטית היא בדיקת אחוזי הלחות בעץ שעושה הנגר לפני שהוא מחבר בין שני לוחות עץ שונים.
על כן סבור אני שהתובעת לא הוכיחה שייצרה את הריהוט שנפגם, לטענתה, דווקא מעץ שרכשה מאת הנתבעת.
שאלת הנזק: סבור אני שהתובעת גם לא הרימה את נטל הראיה גם בשאלת הנזק, מהסיבות כדלקמן: 1) מר בני בנבנישתי לא ידע לפרט כיצד הגיע לכל סכום וסכום מרכיבי הנזקים הנטענים, אלא נראה שמדובר למעשה בהערכות בלבד; 2) התובעת הוכיחה פגמים שהתגלו רק אצל 5 לקוחות, ולא הוכיחה ממה נבעו פגמים אלו; 3) מעדויות הלקוחות שהביאה תובעת לעדות עולה כי המוניטין של התובעת לא נפגעו כלל וכלל, אלא נותרו מוניטין מצוינים כפי שהיו בעבר; 4) בתקופה של שנתיים לאחר התגלות הפגמים הנטענים, המחזור העסקי של התובעת רק גדל.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין היא כדלקמן: בתביעה העיקרית: תביעת התובעת (חב' בן לביא) נגד הנתבעת (חב' אברבוך) נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכך, נותרה טלל חסרת אונים מול אלפי פניות של לקוחות נזעמים, כאשר התובעת מיתעלמת מהמוצרים אותה ייצרה עם יציאתם את מפעלה, למרות ששנים קודם לכן הכירה בחובתה לטפל באותם ליקויים, ואף שלחה נציגים במיוחד לארץ לבדיקת הליקויים בתנורים.
האחד, היתייחס לפגמים ותקלות בתנורים שסופקו על פי חוו"ד של השמאי אבי זגול, השני היתייחס לפיצויים או תשלומים עליהם הסכימו הצדדים: פיצוי בספטמבר 2006 בגין 60 תנורי "גז-גז" פגומים בסך 15,660$ והכוללים את עלות המוצר, הובלה ימית, הוצאות נמל, שיחרור הסחורה, איחסונה, הובלה יבשתית ושרות טכני; פיצוי על 482 תנורים חדשים ופגומים בשיעור 10% מעלותם הכוללת הובלה ימית, יבשתית, הוצאות נמל, הוצאות שיחרור, איחסון ושרות טכני ובסה"כ 11,321$; הנחת מחזור 1% בגין מחזור 2006 ו-2007 כאשר האחרון ששולם היה ב-2005 ובסה"כ 18,594$; החזר הוצאות מכון התקנים בסך 20,000$ כפי המוסכם ב-27.1.05; והשלישי ניזקי טלל בשל עיכוב ומניעת שווק תנור עם פלטת השבת עפ"י חוו"ד של פרופ' עלי קרייזברג.
במסגרת חווה"ד עקב המומחה לטענתו אחר תנועותיהם של 2,719 תנורים מדגמים שונים שיובאו ע"י טלל ולמד, כי תנורים הוחלפו ע"י טלל באותם מקרים בהם התגלו בהם עיוותים, סדקים ופגמים שניתן לגלותם בעין רגילה ואינם ניתנים לתיקון.
...
בכך גם נדחית התביעה כנגד ג'מאל דרוגלו.
המסקנה המתבקשת הינה, כי אין מקום לחייב הנתבעים 2 ו-3 בחובות טלל לתובעת.
סוף דבר התביעה העיקרית כנגד טלל מתקבלת היא תישא בנזקי התובעים בסך של 863,531$ (943,880$ בניכוי הסכומים בשל ליקויים בתנורים, וסכומים נוספים המוסכמים בניכוי בסך 80,349$).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

מכון התקנים עורך בדיקות מדגמיות בכל משלוח, הם לא בודקים כל מוצר ומוצר.
בהסכם עם הייסנס יש סעיף 'recall' ולפיו ככל שישנה תקלה חוזרת מעל אחוז מסוים בסדרה של דגם מסוים, הם שולחים את צוותיהם ארצה וגם לכך הם מעניקים אחריות.
המזגנים נמכרים כיחידה אחת של מדחס ויחידה פנימית, בתעודות הבדיקה של מכון התקנים עולה כי היחידה הפנימית ורכיבים מסוימים הנם של יצרניות אחרות, אך בכל מוצר ישנם רכיבים שמיוצרים במקומות אחרים ושמם מצוין רק על מנת לבדוק שהם לא הוחלפו על ידי הייסנס.
בנוסף, התברר מהחקירה הנגדית ששמאי הנתבעת לא התאמץ כלל לבדוק את התכולה ואת עלות תיקון ניזקי התובעים כתוצאה מהשריפה ומנזקי הפיח, ועושה רושם שחוות דעתו ניתנה כלאחר יד. המהנדס יקי נחמן אשר הגיש חוות דעת הנדסית אודות ניזקי המבנה לביתם של התובעים.
...
סוף דבר: לאור האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: בתביעה העיקרית: הנתבעת תשלם לתובעים, ביחד ולחוד, כדלקמן: את הסך 481,544 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (9.8.2017) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות התובעים כמפורט בסעיף 25 לפסק הדין בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עו"ד בגובה 50,000 ₪ מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.
בהודעה לצד שלישי: ההודעה לצד שלישי נדחית.
הנתבעת תשלם לצד השלישי את הסכומים הבאים: את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עו"ד בגובה 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

יש להם מחלקת הבטחת איכות והם מבצעים בדיקה מדגמית ל- 3 יחידות והם יצאו תקינות.
הם מבצעים את עיקר בדיקות האיכות במוצרים אותם הם מייצרים, כי המוצרים המשווקים על ידם באחריות היצרן.
כמויות המכירה עלו וגדלו ובחודש אוגוסט 2018 עמדו המכירות על לא פחות מ 2,400 ק"ג. בחודש אוגוסט או בסמוך לכך סיפקה התובעת והנתבעת שכנגד משלוח גדול של שקיות ניילון לצורך אריזת מוצר האייס קפה, וזמן קצר לאחר מכן הוצפה התובעת שכנגד באנספור תלונות ופניות מצד לקוחותיה על התפרקות השקיות ופיזור תכולתן.
עדות הצד השלישי: מר ליאב בכרך מנכ"ל הצד השלישי, הגיש תצהיר עדות ראשית ובו הצהיר כי מגישת ההודעה לצד השלישי הזמינה מהם מוצרים רק בחודש מרץ וההזמנה סופקה ביום 15.5.18 , ביולי פנה אליהם אורון מטעם מגישת ההודעה לצד שלישי והלין על תקלה בכ-5% מהשקיות (1 מתוך 20) שסופקו לה ביום 15.5.18.
...
לאור האמור לעיל ולאור דחיית התובענה אני סבור כי יש לדחות את ההודעה לצד שלישי ולחייב את מגישת ההודעה בהוצאות הצד השלישי.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: בתביעה העיקרית: על הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן: את הסך 27,015 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (17.3.2019) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עו"ד בסך 7,000 ₪ מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; בתביעה שכנגד: התביעה שכנגד נדחית.
בהודעה לצד ג': ההודעה לצד ג' נדחית צדדי ג', ביחד ולחוד, ישלמו לצד ג' כדלקמן: את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל; שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כפי שאבאר, טענת הנתבעת כי לא ידעה על העניין משך כל תקופת הייצור התקול וכי לא היה עליה לדעת משום שעשתה ביקורות מדגמיות לאורך שנת 2017, אינה עומדת לאור הראיות שבאו ושלא באו לפניי.
אשר לגילוי התקלהה בשנת 2018 – כבר ביום 8.1.2018 היו בפני הנתבעת תוצאות בדיקה שלימדו על חוסר בכמות ויטמין D במוצרים שהיו בפתוח באותו שלב, תוך שהנתבעת ממשיכה לעשות שימוש בוויטמין D מאותו מקור ומאותה אצוות ייצור לטובת המוצרים הנמכרים לציבור.
זאת ועוד, במהלך חקירת סמנכ"ל איכות בשטראוס ישראל, מר אודי מלמד, עלה כי בתכתובות במסגרת קבוצת WhatsApp "לניהול משברים" שנוהלה בנתבעת עלו טענות בנוגע לטיב הספק והיו אתו בעיות בעבר (פרוטוקול הדיון מיום 22.1.2023, עמ' 76–77).
בכלל כך העובדה שאינדיקציה לפגם בחומר הגלם בו נעשה שימוש לשם הוספת ויטמין D התבררה לפחות ב-8.1.2018, אך רק ב-24.2.2018 הפסיק הייצור, ורק ב-7.3.2018 נעשה פירסום לציבור, ללא שהורדו מוצרים מהמדפים, וללא שניתנה כל הטבה לציבור בגין התקלה שהייתה רחבה בהיקפה והשתרעה למעשה על כל מוצרי החלב של הנתבעת.
...
גמול לתובעת המייצגת ושכר טרחה לב"כ משנתקבלה התביעה, תשלם הנתבעת לתובעת גמול בסך 50,000 ₪, תוך 30 יום.
בנוסף, ובשים לב לאמות המידה שנקבעו בפסיקה, תשלם הנתבעת לב"כ התובעת שכ"ט עו"ד בשיעור של 25% מסך הפיצוי (כולל מע"מ), זאת לאחר שאלו יוודאו כי הועבר הסכום לקרן וידווחו על כך לבית המשפט, אשר יאשר את תשלום יתרת שכר הטרחה.
סוף דבר עד ליום 5.1.24 תפורסם הודעה בשני עיתונים יומיים אודות פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו