מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אשרת ביקור לתייר: הישארות בארץ שלא כדין

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בשנת 2007, בעת שהמערערת הייתה בת 56, היא נכנסה לישראל באשרת תייר ומאז נותרה ברצף בארץ עד היום.
בין היתר, צוין כי המערערת שהתה בישראל תקופה ממושכת שלא כדין.
בהיתחשב בכל אלה, נקבע כי אין בנמצא טעמים הומנטאריים מיוחדים בעיניינה של המערערת וכי עליה לצאת מישראל, תוך מתן אפשרות לביקורים עתיים של משפחתה כאן.
מסקנה זו תקפה מיוחד בנסיבותיו הפרטניות של המקרה דנן: כזכור, בשנים הראשונות המערערת שהתה כאן ללא אשרה כדין, כשהיא עושה דין לעצמה ונשארת בארץ תוך קביעת עובדות בשטח על אף שבקשותיה למעמד נדחו, ועל אף שבקשתה לצוו ביניים בבית המשפט לעניינים מינהליים בחיפה נדחתה (ראו: פס' 3 לדבריי לעיל).
...
לבסוף, אציין כי כמו בית הדין לעררים, אף אני סבורה כי המשיב היה רשאי לשקול במסגרת הנוהל ההומניטארי גם את השיקול של העדר ניקיון כפיים מצד המערערת.
העובדה שהמערערת נהגה בחוסר ניקיון כפיים בעת שפנתה בעבר בבקשות לקבלת מעמד בישראל ומסרה פעם אחר פעם מידע כוזב למשיב, מצטרפת למכלול הנימוקים שפורטו לעיל, ותומכת במסקנה לפיה החלטתו של המשיב מצויה במתחם הסבירות ואין מקום להתערב בה. בטרם נעילה, אזכיר כי למשיב נתון שיקול דעת רחב בהפעלת הסמכות למתן מעמד לזרים השוהים בישראל.
סוף דבר נוכח מכלול הטעמים האמורים, הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהתאם לכך, ביום 20.7.2020 נשלח אל חברי הועדה באמצעות דוא"ל סיכום התיק עם הנספחים הנזכרים שם ולאחר מכן כל אחד מהם שלח את המלצתו, כלהלן: מר גנאדי פילשצו'ק, ראש אגף קונסולרי, נציג משרד ראש הממשלה "נתיב": "לנדון ישנה מישפחה גדולה בחו"ל. ממליץ לדחות את הבקשה". רפ"ג מאיה יוסופוב, ראש חו' כניסה ומעמד בישראל, חטיבת החקירות: ציינה כי למערערים ולבת "אין מניעה פלילית". גב' עדינה אנגלרד, מנהלת המחלקה לעבודה סוציאלית בגריאטריה, השרות הארצי לעבודה סוציאלית, משרד הבריאות: "לאשר את הבקשה. מדובר בקשר יציב, דואג ותומך. האם 'נלחמת' על הקירבה ובקשר עם הבת. כמו כן, גם בן זוגה של הבת [צ"ל 'האם] בהליכי אימוץ בכדי שתהייה באופן רישמי חלק מהמשפחה. כיום מרכז חייה של הבת בארץ, מישפחה, חברים, לימודים ואף מסגרת התנדבותית". גב' עמנואל עמר, נציגה בכירה ברשות האוכלוסין וההגירה, האגף לעניינים קונסולאריים, משרד החוץ: "לעניות דעתי, זה תיק שצריך להתייעץ לגביו בגלל שבבסיסו אין טעמים הומנטריים ואין שום הצדקה, ומצד שני – כבר שנים מנסים להוציא אותה מכאן, ללא הצלחה. ובנוסף נשמע שמדובר בבחורה חיובית שבכל מקרה תחזור במוקדם או מאוחר באמצעות הליך מדורג". הגב' שרית צרפתי, עובדת סוציאלית לחוק נוער ארצית, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים: "המבקשת בת 20, אשר שוהה בארץ שלא כדין מזה כ-5 שנים שלא כחוק. זאת לאחר בקשות חוזרות ונישנות שנדחו מצד אם המבקשת ובעלה הישראלי להביאה לארץ והחלטות חוזרות ונישנות המורות על יציאת המבקשת את גבולות הארץ. בהיותה בת 9 עזבה אמה לישראל ולמעשה מאז ועד לגיל 15 הייתה תחת אחריות סבתה בארץ המוצא. לדברי המבקשת ואמה, שמרו ביניהן על קשר באמצעים דיגיטאליים שונים והאם אף שלחה לה כספים ועמדה בקשר עם מנהל/ת ביה"ס שלה. לדברי המבקשת, סבה חלה וסבתה עסוקה בטיפול בו והקשר שלה עימה אינו חזק, ואין לה שום קשר עם בני מישפחה אחרים. מהחומרים עולה כי הוגשה לבימה"ש לעינייני מישפחה בקשה לאימוץ המבקשת ע"י בעלה של האם, אולם הליך זה נמחק. לנוכח כל האמור לעיל, בשים לב לעובדה כי המבקשת כיום בגירה; כי נותרה בארץ שלא כדין משך שנים ארוכות, כשבמרבית שנותיה וביניהן אלה המעצבות גדלה והתחנכה בארץ המוצא, שם עדיין מתגוררים סביה; ובהעדר עילה הומניטארית מיוחדת איני מוצאת מקום להמליץ על קבלת הבקשה. יצוין, כי שנת הלימודים הסתיימה כך שהמבקשת שהייתה בכתה י"ב בודאי סיימה את מסכת 12 שנות הלימוד. כמו כן, הליך האימוץ שהיה תלוי ועומד נמחק ועל כן איני יכולה להתייחס אליו כשיקול בבואי לבחון את הבקשה". מפאת חשיבותם הרבה של הדברים, בטרם נמשיך בסקירת העובדות, להלן סיכום ביניים של עמדותיהם של חברי הועדה הבינמשרדית: עמדתו של מר גנאדי פילשצו'ק, נציג "נתיב", ללא ספק שגויה לחלוטין.
היא אמנם אינה שוהה בישראל מכוח אשרה, אך היא שוהה כדין מכוח החלטות שיפוטיות שכך הורו; שנית, אמנם ניתנו החלטות המורות על יציאת הבת מהארץ, אך הערעורים על אותן החלטות אפשרו את המשך השארותה בישראל; שלישית, אכן, מגיל 9 עד גיל 15 הייתה הבת באחריות סבה וסבתה בארץ מוצאה, אך היא הייתה בקשר רצוף עם אמה, אשר ניסתה להביאה לישראל, אפילו רק לביקור, אך בקשותיה לא אושרו; רביעית, בקשת האימוץ אמנם נמחקה, אך לנוכח הטעמים שהביאו למחיקתה, אין בכך כדי להעלות או להוריד.
לאחר סקירה של עקרי ההליכים, נאמר בהחלטת מנכ"ל המשיב כי הבת נכנסה לישראל בשנת 2016 באשרת תייר, שתוקפה פג זה מכבר ומאז היא שוהה ללא אשרה.
...
עם זאת, כפי שטענו המערערים בצדק, למרות החלטתו לאמץ את המלצת רוב חברי הוועדה, בחינת עמדותיהם כפי שפורטה לעיל, מעלה כי לא ניתן לומר שעמדת רוב חברי הוועדה הייתה כי יש לדחות את בקשת הבת להסדרת מעמדה מטעמים הומניטאריים.
כך או אחרת, דומה כי בסופו של דבר היה ניתן לבת מבוקשה.
לנוכח כל אלו נמצא כי החלטת המשיב לוקה בחוסר סבירות באופן המצדיק להתערב בה. הערעור מתקבל.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרקע לערעור וטענות הצדדים: לפני ערעור מינהלי שהוגש נגד פסק דינו של בית הדין לעררים בחיפה (כב' הדיין אילן חלבגה) מיום 23.04.23, שניתן במסגרת ערר 4043/22 ובמסגרתו נדחה הערר שהגישו המערערים נגד החלטת המשיבה מיום 14.09.22 שלא לאשר בקשת המערערת 1 (להלן: "המערערת") להתיר את כניסת בנה, בתה ובני משפחתם (להלן: "המוזמנים"), וזאת בהתאם לנוהל הטיפול בזרים המבקשים להכנס ארצה ברישיון תייר ובבקשות להארכת רישיון ביקור מסוג ב/2, בין היתר בשל חשש מובהק להשתקעות ועבודה בישראל.
נטען כי המערערת הגישה בקשה להזמין את בני משפחתה הגרעינית לביקור משפחתי קצוב בישראל ובבקשה ציינה בתום לב וניקיון כפיים כי בעבר חלק מהמוזמנים הפרו את תנאי אשרתם בתום לב כאשר קיבלו אשרת תייר למשך שבועיים ורצו להאריך במעט את ביקורם ופנו לאדם שהציג עצמו כעו"ד והבטיח להאריך את האשרה אך בדיעבד נודע להם שהגיש בשמם בקשת מקלט ולא בקשה להארכת האשרה.
מדובר במוזמנים אשר חלקם ניכנסו לישראל בעבר באשרת תייר, לא יצאו במועד ושהו בישראל שלא כדין, הגישו בקשה למקלט מדיני ועזבו כאשר הגיע שלב בירור הבקשה.
המערערים 2 ו-3 ובתם ניכנסו לישראל ביום 19.11.19 ונשארו לשהות בישראל מספר ימים שלא כדין לאחר תום תוקף האשרות שניתנו להם ולאחר מכן הגישו בקשה למקלט מדיני.
...
הרקע לערעור וטענות הצדדים: לפני ערעור מנהלי שהוגש נגד פסק דינו של בית הדין לעררים בחיפה (כב' הדיין אילן חלבגה) מיום 23.04.23, שניתן במסגרת ערר 4043/22 ובמסגרתו נדחה הערר שהגישו המערערים נגד החלטת המשיבה מיום 14.09.22 שלא לאשר בקשת המערערת 1 (להלן: "המערערת") להתיר את כניסת בנה, בתה ובני משפחתם (להלן: "המוזמנים"), וזאת בהתאם לנוהל הטיפול בזרים המבקשים להיכנס ארצה ברישיון תייר ובבקשות להארכת רישיון ביקור מסוג ב/2, בין היתר בשל חשש מובהק להשתקעות ועבודה בישראל.
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, המסמכים שהוצגו לעיוני ופסק הדין של בית הדין לעררים הגעתי למסקנה כי לא נפל בפסק הדין של בית הדין לעררים פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה. יחד עם זאת, בכפוף להשארת הערבות שהופקדה בסך 30,000 ₪ תינתן האפשרות לבן משפחה אחד בכל פעם להיכנס לישראל על מנת לבקר את המערערת ואמה, כפי שהסכימה המשיבה, כאשר אותו בן משפחה בגיר יוכל להיכנס לישראל יחד עם אחד מהילדים הקטינים שבמשפחה.
הערעור נדחה.
בכפוף לאמור הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המערער ניכנס לישראל בחודש דצמבר בשנת 2003 באשרת תייר.
בשנת 2007 הגיעה גם אשת המערער לישראל, וזאת עם אשרת ביקור ב/2 לשלושה חודשים.
לבסוף על אף התחייבותו להתייצב - לא עשה כן. מדובר בהתנהלות חסרת ניקיון כפיים, המצטרפת לשהות בישראל שלא כדין ואף בניית תא משפחתי כאן ללא רישיונות.
שנית - אין מניעה שיישאר בקשר עם הבנות ואלה תבואנה לבקר אותו לאחר שיתאחד עם משפחתו ושלישית - עמדת משרד הרווחה הייתה במיעוט.
ובאשר לקשר הנוסף - ההנחה היא כי כשם שהצליח המערער לשמר קשר עם שני הבנים שהותיר בחו"ל, כך יוכל לשמר קשר עם בנותיו בארץ, גם אם מקום מושבו יהיה בחו"ל. לאחר עיון בכלל החומר ובהנמקת המשיב ובית הדין - מצאתי כי נשקלו כלל השיקולים הנדרשים.
...
ובאשר לקשר הנוסף - ההנחה היא כי כשם שהצליח המערער לשמר קשר עם שני הבנים שהותיר בחו"ל, כך יוכל לשמר קשר עם בנותיו בארץ, גם אם מקום מושבו יהיה בחו"ל. לאחר עיון בכלל החומר ובהנמקת המשיב ובית הדין - מצאתי כי נשקלו כלל השיקולים הנדרשים.
בהמשך לאמור הערעור אפוא נדחה.
המערערים ישלמו הוצאות המשיב בסך 2,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הרקע העובדתי העותרת, אזרחית רומניה וילידת 1955, נכנסה לישראל לראשונה ב-3.1.1992 באשרת תייר.
לאחר תום תקופת האשרה היא נותרה בארץ שלא כדין.
במהלך הגיור למדה העותרת על מנהגי שמירת השבת – שאותם היא תארה כך: "עושים נר של שבת לפני ששבת נכנסת ואסור טלויזיה. הרבה הרבה אסור וזה יום של לנוח". לדבריה היא לפעמים שומרת שבת ולפעמים לא. באשר להשתייכות לקהילה, היא ביקרה בעת הגיור בבית ****, ולאחר מכן בבית הכנסת של הקהילה הרפורמית בראשון לציון.
...
אבהיר כי איני נסמך על השתייכותה או אי-השתייכותה של העותרת לקהילה לאחר הגיור, שכן מצאתי כי די במסקנה לעניין חוסר הכנות בכדי להביא לדחיית העתירה [למורכבות הנוגעת לדרישת ההשתייכות לקהילה - ר' פסק דינה של כב' השופטת ת' בר אשר בעת"מ (י-ם) 54982-04-22 בינה ג'סיקה וולמר נ' משרד הפנים רשות האוכלוסין וההגירה (29.9.2022)].
משהוברר כי הריאיון לא הוקלט, ולאחר שבחנתי את הנושאים שבהם ביקש בא-כוח העותרת לאחר הדיון בבית המשפט, לחקור את המצהירה, לא מצאתי כי מתקיימים החריגים לקיום חקירת מצהירים בהליך המתנהל בבית המשפט לעניינים מנהליים [ר' עע"מ 10811/04 מוחמד עבדאללה סורחי נ' משרד הפנים, פסקה 10 (7.7.2005), עע"מ 7186/10 חיים זילבר נ' הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז ירושלים, פסקה 20, (22.04.2013)].
סיכום על יסוד האמור, אני דוחה את העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו