נזק נוסף אשר נגרם לתובע הנו, שאותו פגם אשר נפל בהחלטה אודות האישפוז הכפוי בדמות נתונים שגויים כאמור נגרר לאורך כל הליך האישפוז, שוחזר בכל תעוד רפואי אשר נערך אודות התובע ולא התברר עד תומו וזאת חרף הוראת הועדה הפסיכיאטרית.
...
כתוצאה מכך, מבקש התובע כי יפסק לו סעד כספי בסך 36,400 ₪ בגין עגמת הנפש שנגרמה לו. המשיבה – מדינת ישראל (בשם בית החולים "שיבא" ובית החולים "אברבנאל"), טוענת כי הליך אשפוזו בכפייה של התובע היה כדין, ועל כן דין התביעה להידחות.
יחד עם זאת אני קובעת, כי הפגם שנפל באופן כה מהותי בתיעוד הרפואי אשר הוביל לאשפוזו, השפעת פגם זה על ההחלטה לאשפזו, חוסר האונים בו היה שרוי התובע בניסיון להעמיד את נסיבות האשפוז על דיוקן באופן אשר היה בו בכדי להגביר את התרשמות הצוות הבודק באשר לצורך באשפוז, העובדה לפיה התיעוד השגוי יופיע מעתה בתיעוד הרפואי של התובע בעתיד וכן מחדלה של הנתבעת לתקן את הפגם – כל אלה גרמו לתובע עגמת נפש משמעותית, אשר על הנתבעת לפצותו בגינה.
מכל האמור לעיל, אני קובעת כי על הנתבעת, מדינת ישראל, לפצות את התובע בסך של 15,000 ₪ (ראה והשווה ת"א (חיפה) 73649-10-18 פלוני נ' מדינת ישראל (7.11.2022).
כן תשלם הנתבעת לתובע סך של 500 ₪ הוצאות משפט.