לפיכך, ביקש הבנק לפתוח בהליכי הוצל"פ נגד הלווים, לשם מימוש המשכנתא, אך כאשר עיין בנסח הרישום של הדירה בספרי המקרקעין, נדהם להיווכח, כי המשכנתא שנרשמה לטובתו בוטלה, וזכויות הלווים בדירה הועברו לצד שלישי-גב' נדז'דה גובנוב ("הקונה") הבנק ערך בירור נמרץ בלישכת רישום המקרקעין, ממנו עלה, כי המשכנתא שהיתה רשומה לטובתו בוטלה, על יסוד בקשה מזויפת לביטול, שהוגשה באמצעות נתבעת 4-עו"ד טניה אובניק (להלן: עו"ד אובניק).
דיוננו יתמקד בשאלות הבאות:
האם הנתבעים או מי מהם חבים חובת זהירות מושגית וקונקרטית כלפי התובע? האם הנתבעים או מי מהם התרשלו כלפי התובע? האם קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק הנטען? האם קיים אשם תורם של הבנק? האם הנתבעים חבים חובת זהירות מושגית וקונקרטית 1.
מחדליו של הבנק לא גרמו ואף לא תרמו למחיקתה של המשכנתא.
...
בנסיבות אלה, אני קובעת, כי עו"ד אובניק נושאת ב-25% מהאחריות לנזק, ואילו המדינה נושאת ב-75% הימנו.
איני מקבלת טענתו של התובע, כי יש לחייב את הנתבעים בתשלום ריבית פיגורים בגין ההלוואה, שכן הנתבעים לא ערבו לחיובים כלפי הבנק, ואין להטיל עליהם את האחריות לכך, שהחזרי ההלוואה נפסקו בשנת 95 או בסמוך לכך.
נוסיף על כך את העובדה, שהתביעה הוגשה רק בשנת 2001, למרות שלא היתה מניעה להגישה קודם לכן, ונגיע למסקנה שאין להטיל על הנתבעים את הנטל הכספי הכרוך בשיהוי זה.
אני קובעת, איפוא, כי הנתבעים ישלמו לתובע את סכומה הנומינלי של ההלוואה בסך 165,000 ₪, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (7.1.01) ועד התשלום בפועל, כמקובל בכל תביעה כספית רגילה.