הקושי של הבנק להפרע מהדירה, נוצר, איפוא, בשל עניין שאינו באשמת הבנק כלל והוא נעוץ בעובדה שהנתבעים התקשרו מלכתחילה עם מוכר שמכר דירה שלא היה רשאי למכור.
עדות הנתבע, בחקירתו הנגדית, לפיה עת סר לסניף הבנק להפציר כי הדירה תמומש מהר, הדירה הייתה שווה כמיליון ₪, אינה נתמכת בחוות דעת שמאית וממילא, לא הועלתה בצורה סדורה בתצהירו ומתייחסת כנראה לשנת 2001, מועד שבו ממילא לא הייתה מסתיימת תביעת המימוש של הדירה, גם לו הוגשה בחודש פברואר 2001.
...
הבקשה האמורה נדחתה על ידי בהחלטתי מיום 21.1.13, מהנימוקים שניתנו במסגרתה, לאחר שהגעתי למסקנה כי אין כל בסיס להעברת הבקשה לנשיאה לצורך קביעת מותב אחר ולאחר ששוכנעתי כי יש בידי ליתן את פסק הדין ולקבוע ממצאים עובדתיים בכל טענות ההגנה של הנתבעים, ללא צורך בשמיעת העדים מחדש.
הנתבעים הגישו בר"ע על החלטתי זו, אולם הבר"ע נמחקה, לאחר שבית המשפט הבהיר לתובעים כי סיכויי הערעור נמוכים וחייב אותם בהפקדת ערבון להבטחת הוצאות הבר"ע ולאחר שהנתבעים ביקשו ארכה לשקול את ההפקדה ואת הבר"ע ולאחר שלא הפקידו את הערבון, גם לא לאחר חלוף הארכה וגם לא נתנו כל הודעה לבית המשפט של ערעור בעניין זה.
תמצית העובדות
ביום 6.3.00 נערך הסכם מכר בין הנתבעים ולבין הגב' גיזל (מזאל) שלומוביץ ז"ל ("המוכרת"), באמצעות בנה, חיים שלומוביץ ("שלומוביץ"), לפי ייפוי כוח נוטריוני כללי מיום 18.7.99.
עם זאת, סבורני כי לא ניתן ואין מקום להפחית ולו סכום זה מסכום התביעה.
על רקע כל האמור לעיל, גם אין מקום לחייב את הבנק בהוצאות הבקשה הנ"ל.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, את סכום התביעה בצירוף ריבית כנזכר בסעיף 5 לכתב התביעה.