בכתב הגנתו פותח הנתבע את משנתו בשלל טענות מקדמיות:
סילוק התביעה על הסף מאחר ובא כוח התובעת אינו מורשה.
עוד טענה התובעת כי הנתבע הנו מישתמט סדרתי מתשלומי ארנונה כאשר אף החזיק באמצעות חברה בשליטתו – נכס בחולון וגם שם לא שילם את תשלומי הארנונה בגין נכס זה.
עוד טענה התובעת כי בית המשפט מנוע מלדון בטענות מנהליות הנוגעות לזהות המחזיק בנכס, שטח וכיו"ב וכי הסמכות לידון בטענות אלו הם מנהל הארנונה וועדת הערר בלבד.
כך, למשל, נאמר בסעיף 326 לפקודה, כי מי שחדל להיות בעלים או מחזיקו של נכס (ומשום כך, כמובן, אין ביכולתו לעשות שימוש בנכס), חבותו בתשלום ארנונה מסתיימת רק עם משלוח הודעה על כך לעירייה, ולא עם. חידלות הבעלות או החזקה בפועל.
הנתבע אף טרח להעביר את זכויות החברה, אשר באותה עת כבר החלה בהליכי הפרוק, לחברה אחרת בשליטתו וזאת כאמור בהסכם מיום 15.6.13 אשר דווח לתובעת רק בשנת 2016.
כאשר נישאל לאנטרס בהעברת הזכויות בחינם לחברה אחרת בשליטתו אמר:
"משעה, משעה שההתרחשויות העסקיות השתנו בין החברות, לדוגמה שגיאו בר 92 ניכנסו, קיבלה, ניכנסו בעלי אופציה, חברות, חברות ענק לשיווק, קיבלו אופציה לרכוש מניות, כמו שזה לא בא לידי ביטוי בדוח רשם החברות, משום שכנראה אף אחד לא דיווח, טעות של עורכי הדין, אבל יש פסק דין של כבוד השופט,...השינוי, השינוי בעסקים, ברגע שאתה בונה את המערך העיסקי, אתה מהיום מתעסק עם א' ב' ג' ד', מה שיש, אתה אומר אני חדל מלהתעסק בדבר הזה, אני מעביר את זה למישהו אחר." (עמ' 87 בפרוטוקול שורות 24-32).
...
בפרק ב' לכתב הגנתו, חזר הנתבע חזור והדגש את כל האמור לעיל תוך ריבוי השימוש בטענות כי התובעת ואישיה התנהלו כלפיו במרמה ובהונאה, טענו טענות שווא, שיקרו בבית המשפט ופעלו בניגוד לחוק כאשר נטען מפיהם כי הוא בעלים של נכס מקרקעין והטילו עיקולים לפי פקודת מיסים גבייה.
כל האמור לעיל חל אף בעניינו של הנתבע כפי שפורט לעיל ומבססות את הצורך בהרמת מסך בינו לבין החברות שבשליטתו אשר החזיקו בנכס בתקופה הרלוונטית לתביעה.
אשר על כן, התביעה מתקבלת והנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.