התרשמתי מהראיות שהוגשו כי אכן, גם בתקופה הראשונה, ועל אף שנחתם בין גב' חדאד לבין חברת MBN חוזה למתן שירותים - Freelancer (פריילנסר), ושהתשלום לגב' חדאד שולם כנגד חשבונית, לפי המבחנים הקבועים בפסיקה, מבחינה מהותית גב' חדאד הייתה עובדת שכירה.
בהמשך ציינה גב' חדאד כי "לפני עבודתי באלחורה עבדתי בתכנית תחקירים בערבית בערוץ 10. כמו כן בנוסף להגשת תכנית "אליום" בתחנת אלחורה, עשיתי כתובות ותחקירים גם כן סיקורים לאירועים חדשותיים מהשטח, שזה מראה בנגוד למה שהמעסיק טוען שיש לי את הכישורים הנדרשים לתפקיד כתבת.
במסגרת מיסמך זה טענה גב' חדאד כי "העובדת החדשה מועסקת בתפקיד כתבת שאני יכולה לעשות ולכן גם הציעו לי להגיש מועמדות לתפקיד זה בשימוע. העדפת העובדת החדשה, שהיא רווקה ללא ילדים, מעידה על אפליה".
בתצהיר עדות ראשית מטעמה (סעיף 26) מסרה גב' חדאד כי "במקומי, הנתבעת שכרה עובדת חדשה בישראל לתפקיד כתבת כאמור לעיל מילאתי לצד תפקידי כמגישת טלויזיה". בסעיף 30 לתצהירה, מסרה גב' חדאד כי "....מלבד תפקידי כמגישת התכנית מישראל, עבדתי גם בהכנת כתבות וסיקורים מהשטח עבור התכנית. למרות שתפקיד המגישה בוטל, תפקיד הכתבת אותו מילאתי נותר בעינו ובמקומי שכרו עובדת אחרת...".
בסעיף 41 לתצהירי מסרה גב' חדאד כי: "אני סבורה כי היה על הנתבעת למנוע הרעת תנאי עבודה, לאפשר לי למלא את תפקידי – מגישת טלויזיה או כתבת. הנתבעת בחרה לשכור שירותי עובדת חדשה ולא נתנה לי להמשיך בתפקיד".
בתצהיר שהוגש על ידי גב' אן ר. נובל, מטעם הנתבעת, צוין כי גב' חדאד לא זכתה בתפקיד כתבת ,אליו התראיינה, מאחר שנבחרה מועמדת בעלת ניסיון עשיר בתחום.
חוק שויון ההזדמנויות בעבודה
לטענת גב' חדאד, "הנתבעת הפסיקה את העסקתי על רקע היותי בהריון. התובעת פגעה בזכויותיי ושינתה את תפקידי עת היא מתעמרת בי ועושה כל שלאל ידה על מנת להתיש אותי ולגרום לי לעזוב את העבודה..." (סעיף 55(ו) לתצהירי התובעת).
לאחר בחינת טענות הצדדים, אני סבור כי יש לקבל את תביעתה של גב' חדאד בגין רכיב זה, וזאת לאור סעיף 30(א) לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 שקובע כך:
"(א) עבר מיפעל מיד ליד או חולק או מוזג, אחראי גם המעסיק החדש לתשלום שכר עבודה ולתשלומים לקופת גמל המגיעים מן המעסיק הקודם, אלא שהמעסיק החדש רשאי, על ידי הודעה שיפרסם במפעל ובעיתונות בדרך הקבועה בתקנות, לידרוש שתביעות תשלומים כאמור יוגשו לו תוך שלושה חדשים מיום ההעברה, החלוקה או המיזוג, ואם פירסם את ההודעה אחרי יום זה – מיום הפירסום. המעסיק החדש לא יהיה אחראי לתשלום תביעות שיוגשו לו כעבור התקופה של שלושה חדשים כאמור."
אכן כפי שטענה הנתבעת, וכפי שקבעתי לעיל, מדובר בשתי חברות להן אישיות משפטית שונה.
...
לעניין זה אני מקבל את עמדת הנתבעת, שטענה בין היתר כי בין הצדדים הייתה "מחלוקת כנה", ודוחה את תביעתה של גב' חדאד בגין רכיב זה. בתקופה הראשונה היה הסכם Freelancer (פריילנסר) ואמנם כעת אנו רואים בה כעובדת בדיעבד אך מדובר בטעות כנה של הנתבעת.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה, מהטעמים אשר פורטו בפסק הדין.
הנתבעת, תשלם לתובעת תוך 30 יום מיום שיומצא לה פסק הדין, את הסכומים הבאים:
הפרש פיצויי פיטורים בסך - 135,470 ₪
תשלום בגין פדיון חופשה שנתית - 20,006 ₪
תשלום חלף הפרשות לפנסיה - 10,647 ₪
תשלום ימי הבראה – 1,890 ₪
הוצאות משפט סך – 12,000 ₪
כל הסכומים הנ"ל בסק' א-ד יישאו הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.11.19 - היום בו היה צריך לשלם את גמר החשבון עם סיום עבודתה - ועד למועד התשלום בפועל.