בתגובה מיום 14.5.2023 לבקשת ארכה שהגישו המשיבים, העלתה העותרת טענה נוספת, שלפיה במוצב שבו שרתה "הייתה אפליה מגדרית ברורה ברשום: הזכרים כולם, ללא יוצא מהכלל, נרשמו על תקן שאפשר להם אוטומאטית ליהנות ממלגת 'ממדים ללימודים' בעוד שהנקבות ששרתו חלק נרשמו כזכאיות למלגת 'ממדים ללימודים' וחלק נרשמו כאילו שרתו במוצב עורפי יותר – למרות שזה לא היה המצב בפועל". עוד צוין כי בבואה לממש את זכאותה למלגה גילתה העותרת כי המשיבים "רשמו כי מילאה תפקיד אחר ובמקום אחר – וזאת מאחר וה'תקן' הרישמי לא אפשר לרשום את השרות הצבאי האמתי", כלשונה.
בהתאם, שיקול הדעת המוקנה לצה"ל בכל הנוגע להחלטות מקצועיות ובפרט החלטות שעניינן השמת כוח אדם, שיבוץ והכשרה של חיילים – הוא רחב, והקף ההתערבות בו הוא מצומצם ומוגבל למקרים קצוניים של סטייה מכללי מינהל תקין, פגיעה באמות מידה של המשפט הצבורי, ופגיעה בזכויות אדם (ראו: בג"ץ 8939/22 קליין נ' מפקד מיטב, פסקה 6 (6.6.2023); בג"ץ 6641/22 מוזס נ' צבא הגנה לישראל, פסקה 10 (12.12.2022); בג"ץ 9628/03 צרפתי נ' ראש אכ"א, פסקה 14 (7.3.2006)).
גם לגופם של דברים, לא מצאנו כי נפלה טעות ברשומי המשיבים ביחס לאופי שרותה הצבאי של העותרת, וזאת מבלי להפחית מהאתגרים שעמם התמודדה במסגרת התפקיד, מהצטיינותה ומתרומתה לבטחון המדינה.
...
המשיבים עומדים על כך כי העתירה הוגשה בחלוף כ-3 שנים ממועד שחרורה של העותרת משירות צבאי, ודי בכך כדי להצדיק את דחייתה מחמת שיהוי; זאת משהעותרת התמהמהה בפניותיה למשיבים ולערכאות מבלי שניתן לכך כל הסבר, על אף שהנסיבות העומדות בבסיס העתירה היו ידועות לה במשך זמן רב. לטענת המשיבים, יש לדחות את העתירה על הסף גם בשל מתחם ההתערבות השיפוטית הצר שנוקט בית משפט זה בשיקול הדעת המוקנה לרשויות הצבא בנושאים מקצועיים, ובכלל זה באופן סיווגם של תפקידים מסוימים כתפקידי לחימה.
גם לגופם של דברים, לא מצאנו כי נפלה טעות ברישומי המשיבים ביחס לאופי שירותה הצבאי של העותרת, וזאת מבלי להפחית מהאתגרים שעימם התמודדה במסגרת התפקיד, מהצטיינותה ומתרומתה לביטחון המדינה.
אמנם העותרת הוצבה למשך מרבית שירותה באזור עוטף עזה והוגדרה כמי שמשרתת ב"רמת פעילות א+", אך בניגוד לטענתה אין בכך כדי להוביל למסקנה כי שירתה בתפקיד לחימה. זאת משום שהתואר "לוחם" וההטבות הנלוות לו, ניתנות לחיילים המשרתים ב"רמת פעילות א+" רק משעה שבנוסף לכך תפקידם הצבאי מוגדר כתפקיד לוחם. יצוין אגב כך, כי מהתגובה המקדמית מטעם המשיבים עולה כי העותרת נהנתה במהלך השירות מתוספת שכר המשולמת לחיילים המשרתים ב"רמת פעילות א+".
על מנת שהתמונה לא תימצא חסרה, יובהר כי יש לדחות גם את טענת העותרת כנוסחה, שעניינה אפליה בין נשים לגברים.
סוף דבר
העתירה נדחית.