מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אפליה בתקצוב בתי ספר תיכוניים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, מטרת הכתבה להכפיש את שם המועצה וליצור דיעה, כי אינה מתפקדת כראוי, הפירסום מונע משיקולים פוליטיים ונקמניים ויש בו כדי לקעקע את אמון התושבים ברשות המנהלית ולהציגה כמפרה את חובותיה לשקיפות, חובת האמון שלה כלפי הציבור, חובת ההגינות וכפועלת בחוסר תום-לב וזאת על ידי העלאת טענות בדבר הפלייה והענקת תקציבים משקוליים פוליטיים וזרים כלפי תושבי היישובים אשר לא בחרו בראש המועצה הנבחר.
  בהתייחסה לטענות גופן, באשר לגב' כוכי שלו, שבכתבה צויין, כי פוטרה על רקע היותה בת זוגו של מי שהתמודד מול מר שור בבחירות למוצעה, לדברי התובעת, פירסום זה שקרי מכיוון שהגב' כוכי שלו לא פוטרה, אלא בהתאם להחלטה שהתקבלה בישיבת מועצה, היא קיבלה הודעה על סיום תפקידה כסגן רביעי לבית ספר תיכון (לעומת המשך העסקתה כמורה, משרה שלא נפגעה).
...
לפיכך, מצאתי מקום בתביעה דנן, לו הייתי נדרשת לפסיקת נזק, לקבוע, כי הסעד העיקרי כלל לא הוכח או הוכח באופן מינימלי ביותר ולכן אין לפסוק פיצוי בגינו ולו הייתי נדרשת לפיצוי ללא הוכחת נזק, הרי שלאור הימנעותה של התובעת להוכיח את הסעד העיקרי, מתבקשת ממילא המסקנה, כי הפגיעה העיקרית היתה בנבחרי הציבור והייתי פוסקת לתובעת פיצוי אפסי.
מסקנה זו מתבקשת גם לאור העובדה שהכתבה כללה טענות נוספות, בלתי מחמיאות לא פחות כלפי התובעת, כשבעיניי, לא ניתן לראות דווקא בטענות כאן כטענות שבגינן נגרם נזק משמעותי לתובעת ואילו בגין יתר הטענות כלל לא נגרם נזק, או הן נכונות, כך שממילא שמה הטוב של התובעת כך שדווקא פרסום זה יגרום לו נזק, מוטל בספק.
סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

סממן תרבותי זה, חרג מקוד הלבוש האחיד שהונהג במסגרת בית-הספר התיכון היווני-קתולי "סן ג'וזף", ועל-כן נאסר.
זה המקום להעיר כי אף בהוראות סעיפים 3א(ט) ו-(י) לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, אשר הכשירו את המימון ואת אופיו ומעמדו של החינוך החרדי בתאגידים של מרכז החינוך העצמאי ושל מרכז מעיין החינוך התורני בארץ ישראל – אין כדי להושיע את המשיבה 3 מהתניה של המשך מימון בית הספר בהפסקה מיידית של המדיניות המפלה.
...
לאור כל האמור, המלצתו היחידה של עו"ד בס הייתה כי משרד החינוך ינקוט צעדי אכיפה נגד יוזמי הפיצול ומבצעיו, אך זאת בגין הפרת חובות הדיווח באשר לפיצולו של בית הספר, ותו לא. בעיצומם של דברים אלה, הגישו העותרים את עתירתם לבית-משפט זה. ביום י"א בתמוז התשס"ח (14.7.2008) ניתן צו על-תנאי, אשר תוקן ביום י"ב בתמוז התשס"ח (15.7.2008), כך שהורה למשיבים ליתן טעם מדוע לא יקיים משרד החינוך פיקוח ממשי ויעיל על בתי הספר עליהם אחראי מרכז החינוך העצמאי, ומדוע לא יתנה את התמיכה שניתנת למוסדות המאוגדים במסגרתו או קשורים אליו, בקיום הוראות החוק בדבר איסור הפליה.
(שם, בעמ' 692, ובתרגום עברי, כפי שהוא מובא באוצר הציטטות 341 (איתן בן נתן עורך, 2009) בערך חינוך: "אנו קובעים, כי בתחום החינוך הציבורי התיאוריה 'נפרד אך שווה' – אין לה מקום. מתקני חינוך נפרדים הם במהותם לא שוויוניים").
הד עמום לחלק מקושיות אלו מצאנו אף בתיק שלפנינו ונתייחס אליהן בפיסקה 6 שלהלן.
סוף דבר – מטעמים אלה, בצד הנימוקים שהובאו על ידי חברי – הנני מסכים לכך כי הצו-על-תנאי שהוצא בעתירה – ייהפך למוחלט.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 24635-08-21 גימנסיה - בתי ספר תיכוניים ע"ש גולדנר בע"מ נ' מנהל הארנונה נתניה ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט שמואל בורנשטין עותרת גימנסיה - בתי ספר תיכוניים ע"ש גולדנר בע"מ משיבים 1. מנהל הארנונה של עריית נתניה 2. עריית נתניה 3. מנהל הארנונה של עריית חדרה 4. עריית חדרה פסק דין
המשיבים 1 ו-2, מנהל הארנונה של עריית נתניה ועיריית נתניה, ומשיבים 3 ו-4, מנהל הארנונה של עריית חדרה ועירית חדרה, יכונו להלן ובהתאמה, "עריית נתניה" ו"ערייה חדרה", או "המשיבות". על פי הנטען בעתירה, בתי הספר המופעלים על ידי העותרת בערים חדרה ונתניה, זכאים לפטור מארנונה, כאשר אי מתן הפטור מהוה אפליה אסורה, ומכל מקום - אין להטיל עיקול על חשבונות הבנק של העותרת נוכח הוראות חוק הרשויות המקומיות (ייעוד כספי הקצבות והגנת נכסים למטרות חינוך), תש"ס-2000 (להלן: "חוק הרשויות המקומיות").
עוד היא טוענת כי בבתי הספר המופעלים על ידה לומדים תלמידים שאין להם מסגרת חינוכית אחרת, כי מוסדות אלה הוכרו על ידי משרד החינוך ופועלים ברישיון ובפיקוח, כי אין בידה מקורות מימון והכנסה עצמאיים, מלבד תקציב משרד החינוך ותשלומי תל"ן, כאשר משרד החינוך אינו מכסה במסגרת תקציבו את סכום הארנונה, שכן הוא מסתמך על הפטור מארנונה הניתן לבתי הספר.
...
המשיבות טענו, מנגד, שיש לדחות את העתירה על הסף מחמת השיהוי בהגשתה, בשל הסתרת פרטים מהותיים, ובכלל זאת דבר קיומם של הליכים קודמים רלוונטיים וחוסר ניקיון כפיים, ולחילופין – אף לגופה של העתירה.
למעלה מן הצורך אוסיף כי אף לגופם של דברים מצאתי כי יש לדחות את העתירה.
אין בידי לקבל טענה זו. המחוקק אמר את דברו בצורה ברורה וחד משמעית, וגם אם הרחבה זו של איסור העיקול עולה בקנה אחד עם הדין הרצוי – ואיני קובע כך – היא אינה עולה בקנה אחד עם הדין המצוי.
בשים לב לכל האמור - העתירה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 5.2.03 נתן היועץ המשפטי לממשלה חוות דעת שקבעה כי תמיכת המשרד לעינייני דתות באולפנות, חטיבות ביניים, ישיבות תיכוניות וישיבות קטנות, במקביל לתמיכת משרד החינוך במוסדות אלו, פירושה כפל תמיכות שיש להפסיקו.
העותרים סבורים כי השינויים שבוצעו בתבחינים לשנת תשס"ו לא יביאו לשינוי במצב מפלה זה. העותרים הביאו אמירות מפיהם של ח"כ הנדל ומר משה דקלו, הממונה על הפעלת תקציב תיגבור לימודי יהדות במשרד החינוך, מהן משתמע כי תקציב זה מיועד לבתי ספר בעלי אופי דתי בלבד.
...
עם זאת, איני סבורה כי ניתן להגיע למסקנה זו. כפי שמציינים בצדק המשיבים, אך טבעי הוא כי בתי ספר ממלכתיים דתיים וחרדיים יבקשו לתגבר את לימודי היהדות בבית ספרם, ולכן אך טבעי הוא כי בתי ספר ממגזרים אלו זוכים לנתח משמעותי ועיקרי מהתקציב לתגבור לימודי יהדות.
אני סבורה כי מסקנה זו אינה הכרחית.
לסיכום, אם תישמע דעתי, הייתי מציעה לדחות את העתירה.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עמדתנו שבנידון נשענת על הטעמים הבאים, כמפורט להלן – המסקנה הראשונה – תביעתה של התובעת היתיישנה, ואף אין כל מקום להארכת מירוץ ההתיישנות; המסקנה השניה – טענותיה של התובעת ביחס למכרז 1998 אינן רלוואנטיות לענייננו, ומשעה שבנושא זה ניתן פסק דין חלוט על ידי בית הדין הארצי לעבודה, עוד בשנת 2001; המסקנה השלישית – בהיותה עובדת הוראה בחטיבה עליונה המועסקת בשלטון המקומי, חוקת העבודה אינה חלה על התובעת, והיא צריכה להיות מבוטחת בהסדר פנסיה צוברת – ולא בהסדר פנסיה תקציבית, כטענתה; המסקנה הרביעית – תביעתה של התובעת אינה מבוססת על טענת אפליה.
] ראשית, לא הבנו מה הקשר בין 'גילויה' של עובדת הוראה אחרת בבית הספר אשר משובצת בהסדר פנסיה תקציבית, לבין המועד שבו גילתה התובעת, לפי הנטען, את החוסר בתשלומים שבוצעו לה לפנסיה צוברת; שנית, בעדותה אמרה התובעת, וביחס לאותה עובדת נטענת, כי היא בכלל עובדת בבית ספר יסודי, והיא מועסקת על ידי משרד החינוך[footnoteRef:20] – שלא כמו התובעת, שמועסקת בבית ספר תיכון, ומועסקת על ידי המועצה.
...
המועצה טוענת, מנגד, כדלקמן – - טענות סף – דין התביעה להיות מסולקת על הסף מטעמי התיישנות, שיהוי והיעדר עילה; - אשר להתיישנות – בהתאם להלכה הפסוקה המועד הקובע לתחילת מירוץ ההתיישנות הוא מועד ההצטרפות להסדר הפנסיה הצוברת, קרי חודש 9/1999.
על כן, אין כל מקום לדחיית מירוץ ההתיישנות; - אשר לשיהוי – למועצה נגרם נזק ראייתי עקב נקיטת ההליך בשיהוי ניכר, בחלוף כעשרים שנים ומעלה ממועד תחילת עבודתה של התובעת, ומשעה שמשרדי המועצה הועברו למקום אחר, מסמכים נעלמו ככל הנראה, והוחלפו עובדים מאותה התקופה; - התובעת ישבה במשך כל השנים בחיבוק ידיים, בידיעה מלאה כי היא מבוטחת במסלול של פנסיה צוברת, ונקיטת ההליך בשיהוי ניכר מהווה חוסר תום לב של ממש; - לגופו של עניין – טענותיה של התובעת דינן להידחות גם ביחס לטענותיה לזכאות לפנסיה תקציבית, היות שהיא הפרישה לתובעת את הסכומים המתחייבים על פי דין.
באשר לטענת העסקה פיקטיבית שמעלה התובעת -  הרי שלאור פסיקתו של בית הדין הארצי בעניין, אף אם התובעת היתה מוכיחה טענתה כי מדובר היה בהעסקה פיקטיבית של המועצה אשר במרוצת השנים העסיקה אותה לכאורה על ידי חברת כוח אדם אך בפועל היתה עובדת של המועצה, טענתה בדבר תחולת ההסדר הפנסיוני לגביה הייתה נדחית.
סוף דבר לסיכום – לאור כלל האמור והמפורט לעיל, דין התביעה להידחות, ונדחית בקשתה של התובעת להכריז עליה כזכאית להיכלל בהסדר פנסיה תקציבית.
עם זאת, ולפנים משורת הדין, ובשל היות התובעת עובדת פעילה במועצה, אנו קובעים כי התובעת תישא בהוצאות המועצה בסך של 3,000 ₪ בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו