אין מחלוקת כי התובעת ומר ד.ש. ז"ל ביצעו את אותה עבודה, ולא יכולה להיות מחלוקת כי הנתבעת לא הצביעה על הצדקה עניינית לפער בשכר בין התובעת לבין מר ד.ש. ז"ל.
דרישתו של מר ד.ש. ז"ל לקבל שכר גבוה יותר, אין בה כדי להצדיק הפליה בשכר בינו לבין התובעת, וכפי שנקבע בבג"צ אורית גורן, אין להכיר בחופש ההיתקשרות של המעסיק כשיקול עצמאי שעשוי להצדיק הפליה בשכר בין גברים לנשים, בודאי שלא מעסיק צבורי.
פסק דינו של בית הדין לעבודה בעיניין עליזה נגלר (ע"ב (ת"א) 5817/00 עליזה נגלר – אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ, 18.11.2004), רק מעניק גושפנקא נוספת לכך שהנתבעת פעלה באופן הנידרש והסביר בנסיבות העניין ובהתאם להוראות המחייבות אותה, לא פעלה בשרירות כלפי התובעת ובאופן חד משמעי לא קפחה אותה.
משמעות הדברים היא כי להבדיל מתביעה לפי חוק שויון הזדמנויות, במסגרתה יש להוכיח קשר סיבתי ולקיחה בחשבון של שיקול אסור, חוק שכר שווה חוסך את הצורך בכך.
החוק קובע ""ערוץ מהיר", ולפיו כל שעל התובעת להוכיח הוא את זהות העבודות ופערי השכר", כאשר "המעסיק אינו יכול לחמוק מאחריות בכך שיטען לניתוק הקשר הסיבתי בין הגורם לפערי השכר לבין השיוך המגדרי. טענת ההגנה שלו מוגבלת רק להוכחה שאין המדובר בעבודות זהות, מבחינת מאפייני העבודה הפנימיים" (רבין-מרגליות, בעמ' 504).
עינינו הרואות, בהתכתבות הנתבעת עם נציג הממונה על השכר, בנוגע לאחות אחראית, הסבירה הנתבעת את הקושי והמאמצים באיתור אחות אחראית למרכז הרפואי באילת, ואילו בעיניינו של מר ד.ש. ז"ל, אין כל פירוט בדבר קיומן של נסיבות חריגות, ללמדך כי כאשר היו נסיבות חריגות, הנתבעת ידעה לפרטן במסגרת פנייתה לממונה על השכר באוצר, לצורך אישור שכר חורג.
כעולה מהוראות החוק והפסיקה הרלוואנטית, הזכאות לשכר שווה קמה מרגע שהוכח כי התובעת והקודם לה בתפקיד מבצעים את "אותה עבודה". גם אם כטענת הנתבעת היה לה קושי לאייש את תפקיד מ"מ מנהל המרכז הרפואי, מצאנו כי בעוד שכאשר גוייס גבר לתפקיד, הנתבעת פנתה לבקש אישור לשכר גבוה יותר, כאשר הגבר לא הוכיח עצמו ופוטר תוך חצי שנה, היה על הנתבעת לשמר את אותו השכר בדיוק, אולם הנתבעת ראיינה נשים לתפקיד, להן הציעה שכר נמוך יותר.
...
נדגיש כי הנתבעת בכתבי טענותיה, לא חלקה על חישובי התובעת, כתב ההגנה כלל רק הכחשה כללית, כך שמצאנו שיש לקבל את חישובי התובעת, שלא נסתרו.
במסגרת השיקולים ששקלנו בעת בואנו לפסוק פיצוי לא ממוני, לקחנו בחשבון את שיעור השכר שהיתה צפויה התובעת להשתכר; תקופת העבודה ובפרט התרשמותנו מכך שהנתבעת לא שעתה לפניותיה של התובעת, חרף פניות רבות מצידה.
לאחר ששקלנו את כלל הנסיבות הנ"ל, הגענו למסקנה שעל הנתבעת לפצות את התובעת בגין נזק לא ממוני מכוח סעיף 4(ב) לחוק שכר שווה, בסך של 25,000 ₪.