המערערת סובלת ממחלת אסטמה אשר הוכרה על ידי המשיב כפגיעה בעבודה, ובגינה נקבעו לה 75% נכות, החל מיום 20/7/06, לפי פריט 5(1)ג-ד לרשימת הליקויים שבתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (50% נכות), בהפעלת תקנה 15 לתקנות במלואה.
עוד נפסק קביעת שיעור הנכות וסעיפי הליקוי הרלוואנטיים הנן קביעות רפואיות מובהקות, הנמצאות בתחום סמכויות הבלעדי של הועדה, וכי בית הדין אינו מוסמך להתערב בהן (עב"ל (ארצי) 217/06 בן צבי – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 22.6.2006).
היינו, קיימת הגברה בשימוש בתרופות, אך לא ברור מהי מידת אותה הגברה ומדוע אין בה כדי לזכות את המערערת באחוזי נכות גבוהים יותר מאשר אלו שהיו לה בטרם עלה המינון של השמוש בתרופות, והרי זהו ליבו של הליך החמרת המצב בו נקטה.
...
המערערת העלתה בפני הוועדה את התלונות הבאות:
"האסתמה החמירה, קשה לי לדבר בקול כי זה לוקח לי הרבה אוויר ומעייף אותי, קשה לי לעלות מדרגות, אני עובדת חלקית הייתי מורה ועכשיו אני עושה רק שיעורים פרטיים בערך כשנתיים. אני לא יכולה לדבר בכיתה, אחרי כל שיעור הייתי עושה אינהלציה, שאר החיים למשל אני לא יכולה לקיים יחסי מין כי אין לי אוויר לזה, יש לי הרגשה שזה יפגע לי בזוגיות כי כמה בעלי יכול לסבור שאני לא יכולה. כשיש לי התקף אני נכנסת לחרדות באותו לילה אני לא ישנה אני יושבת כדי לא להיחנק, אני חולמת שאני אחנק ואני אמות וקשה לי לנהל חיים ככה. כל החיים שלי על הפנים אני לא יכולה לעשות כלום, אני מוגבלת לגמרי, תפקודי ריאות ירדו מ 50% ל- 30% ואיך הרופא רואה החמרה, רופאה תעסוקתית שלחה אותי לפה לא באתי מרצוני. אם אני לא אעבוד אני פשוט אשתגע, אני לא יכולה לעשות כלום. אני מטופלת אצל פסיכיאטר ומקבלת סרוקסט. בתחום הנפשי אני מבקשת לא לדון ולפנות לדרג I.".
הוועדה סיכמה את מסקנותיה וקבעה כדלקמן: "הוועדה עיינה בחוו"ד של פרופ' ויילר – מומחה ריאות מיום 04.01.18, מאמצת את מסקנותיו וממצאי בדיקתו וקובעת כין אין החמרה.".
דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
סיכומו של דבר, הערעור מתקבל, כך שעניינה של המערערת מוחזר לוועדה הרפואית לעררים, באותו הרכב, על מנת שתפעל כדלקמן:
הוועדה תפנה את עניינה של המערערת ליועץ הריאות פרופ' ויילר, וזאת על מנת שתקבל את התייחסותו והנמקתו לקביעתו לפיה אין הגברה משמעותית בשימוש בתרופות לאסטמה בשנים האחרונות, כשעליו לנמק מדוע אין בהוספת התרופות האמורות במסמך הרפואי מיום 2/10/17 מטעם ד"ר מוחמד יונס, כדי להעיד על החמרה במצבה של המערערת.