כאמור, במרכז הדיון בקשה אשר הוגשה לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט הקובע:
"(1) בית המשפט העליון, בית משפט מיוחד שנתכונן עפ"י סעיף 55 של דבר המלך במועצה על ארץ-ישראל, 1922, בית המשפט המחוזי, בית המשפט לקרקעות ובית משפט השלום, תהא להם הסמכות לכוף אדם בקנס או במאסר לציית לכל צו שניתן על ידם והמצוה לעשות איזה מעשה או האוסר לעשות כל מעשה."
במסגרת ההלכה הפסוקה נקבע ראשית כי ההליך לפי פקודת ביזיון בית המשפט מצוי באיזור הדמדומים שבין ההליך האזרחי להליך הפלילי (רע"פ 7148/98 ארנון עזרא נ' זלזניאק, פ"ד נג(3) 337, 346 (1999), רע"פ 4169/12 דן מיחזור בע"מ נ' מדינת ישראל, (8.7.13) בפיסקה 22 לפסק-הדין; רע"פ 4873/14 פיסו נ' אריאלי, (13.7.14), בפיסקה 3 להחלטה).
זאת ועוד, לאור טיבו של ההליך לפי פקודת ביזיון בית המשפט כמו גם בהנתן שכאמור מדובר בהליך אכיפה קצוני - נקבע שלצורך אכיפת פסק-דין בהליך לפי פקודת בזיון בית המשפט, על פסק-הדין או הצוו להיות "ברור וחד משמעי. אין אוכפים מכוח פקודת הביזיון אלא צוים והחלטות שמובנם ברור ושאינם מאפשרים יותר מפירוש אחד" (עניין שרבט בעמוד 60; ע"פ 6981/13 יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית בע"מ נ' אנטיפוד השקעות בע"מ,(9.12.13), בפיסקה 10 לפסק-הדין).
...
בנסיבות כפי שפורטו התבקש בשורת הסעד סעד כדלקמן:
" לאור כל המקובץ לעיל, מתבקש כב' המפקח ליתן צו עשה כמבוקש ולא לאפשר את הפגיעה האנושה בעסקים המופעלים על ידי התובעת".
במסגרת ההליך אשר התנהל בפני המפקחת הוסכם כי המפקחת תערוך ביקור במקום וכך נעשה בנוכחות הצדדים.
ודוק- לא ניתן גם צו המאפשר לה להסיר את הצמחייה – אלא שכל שנקבע – כפי שהתבקש בתביעה – כי התביעה להסרת הצמחייה נדחית- קרי כי המשיבה אינה מחויבת להסיר את הצמחייה.
לאור קביעתי ולפיה ההליך כפי שננקט אינו ההליך המתאים – דין הערעור להתקבל ומתייתר הצורך לדון בטענותיה החלופיות של המערערת.
סוף דבר;
אשר על כן – הערעור מתקבל ובהתאמה - פסק דינה של המפקחת מיום 5/7/20 בטל.