כנגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס לנאשמת 1 (להלן: "הנאשמת") ביצוען של עבירות של העסקה שלא כדין וללא היתר בנגוד להוראת סעיפים 2(א)(1) ו-2(א)(2) לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 (להלן - "החוק") והעסקה ללא ביטוח רפואי, בנגוד להוראת סעיף 2(ב)(3) לחוק.
ביום 10.11.2019 נערכה ביקורת של מפקחי רשות האוכלוסין וההגירה במהלכה נימצאו בבניין ארבעה עובדים זרים (בהמשך ביקשה המאשימה לתקן את כתב האישום כך שיכלול שלושה עובדים) אשר לא היו רשאים לעבוד בישראל או אצל הנאשמים.
במסגרת מיתחם הענישה יש לקחת בחשבון כבסיס את גובה הקנס המינהלי הקבוע בחוק עובדים זרים על העסקת עובד זר ללא היתר, כאשר הענישה בגין עבירה זו לא תפחת מכפל הקנס המינהלי בגין העסקת כל עובד.
בעיניין חדוות הורים נקבע כי:
"הנסיבות שתילקחנה בחשבון בשלב זה (והן אינן רשימה סגורה) סווגו בספרות לארבע קבוצות (ואקי ורבין, בעמ' 452) – נסיבות של חסד ורחמים (דגמת פגיעת העונש בנאשם ובמשפחתו); נסיבות הקשורות בהתנהגות הנאשם לאחר ביצוע העבירה (דוגמאת נטילת האחריות של הנאשם על מעשיו וחזרתו למוטב); נסיבות הקשורות בהתנהגות הנאשם לפני ביצוע העבירה (דוגמאת נסיבות חיים קשות של הנאשם שהייתה להן השפעה על ביצוע העבירה, היתנהגותו החיובית של הנאשם ותרומתו לחברה, עברו הפלילי או היעדרו); ובנוסף נסיבות שאינן קשורות לנאשם (היתנהגות רשויות אכיפת החוק, וחלוף הזמן מעת ביצוע העבירה). עוד ניתן לקחת בחשבון בעת קביעת העונש את הצורך בהתרעת היחיד או בהרתעת הרבים במקרה הספציפי (סעיפים 40 ו'-ז' לחוק העונשין; עניין גברזגיי), כאשר מודגש כי "כפירה באשמה וניהול משפט על ידי הנאשם לא ייזקפו לחובתו" (סעיף 40 י"א(6) סיפא)".
...
מאחר שקבעתי כי מדובר באירוע אחד, אין מקום להכפלה אריתמטית של פי שלושה לצורך קביעת הרף המקסימלי של מתחם האירוע ולפיכך אני קובעת כי המתחם בגין 3 המעשים של העסקת שלושת העובדים ללא רישיון וללא ביטוח רפואי ינוע בין 30,000 ל 70,000 ₪.
ביחס לנאשם מדובר בעבירת אי פיקוח, באירוע אחד של העסקת 3 עובדים לתקופות העסקה קצרות יחסית ולפיכך אני קובעת מתחם שבין 10,000 ₪ ל 25,000 ₪, כאשר לגבי עבירה זו, לא נקבע עונש מינימום בחוק.
נוכח כל האמור לעיל, מצאתי לגזור על הנאשמים קנסות המצויים בצד הנמוך של מתחמי הענישה שנקבעו.