מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אכיפת הסכמים למימוש אופציות המרצה פתיחה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנספח ז' לתשובה לכתב תשובה להמרצת הפתיחה צורף "נספח להסכם האופציה", אשר עו"ד אפל צירף, לפיו: המועד למימוש האופציה ותקופת האופציה בסעיף 2 ו – 7 להסכם האופציה תהיה "עד ליום 10/8/08". בהגדרת "המוכר" ובמבוא להסכם יתוקן, כפוף להוצאת צו ירושה/צו קיום צוואה כדין ורישומם כבעלי מלוא הזכויות בממכר – מזרחי 7/8 ויהלום 1/8; כל המועדים הנקובים בהסכם המכר ידחו ב- 90 יום; יתר התנאים בהסכם המכר ובהסכם האופציה לא ישתנו.
נעשה ניסיון לנהל משא ומתן במהלך השנים על מנת להגיע להסכמה בדבר הסכם מכר שתנאיו יגובשו בין הצדדים (גם אם רוב תנאי ההסכם, זהים לתנאי הסכם משנת 2008) אך המשא ומתן לא הבשיל לכלל הסכם מכר, ולא ניתן כיום לאכוף הסכם אופציה, אשר תנאי מתנאיו לא היתקיים ואשר חלף המועד למימושו זה מכבר.
...
עדותו מקובלת עלי; וכאמור, לא הוצגה גרסה נגדית – של מי שעמד מול עו"ד אפל בעת ניסוח הסכם האופציה ובעת החתימה.
בסיכומו של דבר, מהדברים עולה כי הערת האזהרה שנרשמה ביום 18.3.08 ע"י עו"ד אפל, בלשכת רישום המקרקעין בפתח תקוה הינה לזכות ויניצקי בגין האופציה שקיבלה מהבעלים מזרחי וביטולה התבקש מחמת אי מימוש האופציה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין התובענה להתקבל וניתן פסק דין ולפיו מוצהר כי הסכם האופציה מיום 12.3.2008 אינו בתוקף ועל לשכת רישום המקרקעין למחוק את הערת האזהרה שנרשמה לטובת המשיבה על הנכס בגין הסכם האופציה.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משניסיונות הצדדים ליישב את הדברים ביניהם כשלו, הגישו המבקשות ביום 8.7.2020 את המרצת הפתיחה דנן, במסגרתה התבקש ביהמ"ש להצהיר שהתוספת להסכם ממרץ 2020 שרירה וקיימת.
דיון והכרעה שלוש שאלות ניצבות במוקד תובענה זו: האם יש לאכוף את ההסכם החדש - התוספת להסכם ממרץ 2020 - על אף שלא נחתם? האם מומשה האופציה בהתאם לתוספת להסכם משנת 2013? ג. האם יש לראות במשיב כמי שלא פינה את המושכר במועד? (א) האם יש לאכוף את ההסכם החדש על אף שלא נחתם? שני תנאים מצטברים צריכים להתקיים על מנת שהסכם ישתכלל לכדי הסכם מחייב: גמירות דעת ומסוימות.
...
(ה) סיכום: תביעת המבקשות להצהרה שטיוטת ההסכם ממרץ 2020 תקיפה ומחייבת נדחית.
נדחית גם העתירה החילופית להצהיר שהמשיב מימש את האופציה וכן נדחית העתירה החילופית שהמשיב לא פינה את המושכר במועד.
מאחר שהתובענה נדחתה, המבקשות ישלמו למשיב הוצאות הליך זה בסך של 25,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעיניין זה נטען, כי סעד האכיפה הנו הסעד הראשון במעלה והראוי בנסיבות דנן, מקום בו המשיבים הפרו את ההסכמים ונהגו בחוסר תום לב בקיומם, בין היתר בכך שהתחמקו מקיום התחייבויותיהם באמתלה של טענות כנגד אפשרות סיחורה של האופציה אל המבקשת.
משכך, השמוש אשר עשו המשיבים בזכותם לקבלת פטור אינו עומד בסתירה לטענתם להעדר ידיעה או הסכמה להסכם הסיחור ומשכך, נדחית טענת המבקשת בעיניין השתק או מניעות בהקשר זה. עוד יוער, כי אף "הממחה" בהסכם הסיחור, חברת ש.ב עצמה, לא היתנהלה באופן עיקבי בסוגיית ההמחאה, באשר הודעתה למשיבים על מימוש האופציה מיום 29.1.2020 (נספח 3 להמרצת הפתיחה) נימסרה מטעמה שלה בלבד, ללא אזכור כלשהוא של הסכם הסיחור או של המבקשת.
...
משכך, השימוש אשר עשו המשיבים בזכותם לקבלת פטור אינו עומד בסתירה לטענתם להעדר ידיעה או הסכמה להסכם הסיחור ומשכך, נדחית טענת המבקשת בעניין השתק או מניעות בהקשר זה. עוד יוער, כי אף "הממחה" בהסכם הסיחור, חברת ש.ב עצמה, לא התנהלה באופן עקבי בסוגיית ההמחאה, באשר הודעתה למשיבים על מימוש האופציה מיום 29.1.2020 (נספח 3 להמרצת הפתיחה) נמסרה מטעמה שלה בלבד, ללא אזכור כלשהו של הסכם הסיחור או של המבקשת.
סיכום נוכח הקביעות לעיל, תובענת המבקשת נדחית בזה.
בנוסף על דחיית התובענה, ועל יסוד הקביעה לעיל בדבר העדר תוקף להסכם הסיחור והעדרן של זכויות כלשהן למבקשת במקרקעין, אני מורה על מחיקת הערת האזהרה הרשומה לטובת המבקשת על המקרקעין.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא המבקשת הגישה המרצת פתיחה ובה עתרה לאכוף על המשיבה חתימה על הסכמים למימוש אופציות שנחתמו בין הצדדים.
...
אשר על כן אני מורה על ביטול הצו הארעי שהוטל בתיק זה. המבקשת תישא בהוצאות המשיבה בסך של 10,000 ₪.
לאחר שהמשיבה הגישה תגובתה להמרצת הפתיחה ולאור החלטתי זו, תודיע המבקשת האם היא מעוניינת להמשיך בתביעתה זו או שמא היא מבקשת להתמקד בנזקים כספיים ככל שיהיו ואזי מתייתרת התביעה שבפניי.
אני קובעת תזכורת פנימית ליום 13.6.14 לקבלת עמדת המבקשת באשר להמשך ניהול ההליכים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לחלופי חלופין – להצהיר על זכותה של התובעת לממש את האופציה לרכוש את מלוא המקרקעין (100%), במחיר שיהא שווה לשווי הנכס כפי שקבע השמאי המוסכם, בתוספת 4%, לפי הקבוע בסעיף 6.6.1 להסכם;"
בחינת הסעדים מביאה למסקנה שאף אם התוצאה של תביעה לאכיפת הסכם תהא רכישת התובעת מהנתבע נכס שיש לו ערך כספי שניתן לבטאו בכסף, אין המשמעות היא שיש לחייב באגרה בגין סעד כספי שכן על פי הפסיקה גם הליכים הניתנים לביטוי כספי ברור נכנסים בגדר הליכים שרואים את שוויים כבלתי ניתנים לביטוי בכסף.
במסגרת המרצת הפתיחה שהוגשה קודם לתביעה זו (ה"פ 68588-06-20, להלן: "ההליך הקודם") נקבע ביום 30.6.2021 כי התביעה שם לא התאימה להתברר כהמרצת פתיחה, בין היתר, משום שנכללים בה סעדים למתן צוי עשה, ולא בגלל שהסעדים שם הם דה פאקטו סעדים כספיים.
...
בעניין זה, התובעת לא הראתה מדוע לא תוכל להעריך את נזקיה כבר במועד זה. במקרים כאלה, על פי הדין והפסיקה, גישת בתי המשפט היא כי במקום בו יכול בעל דין לפרש את סכום הסעד או במקום בו גלום סעד אופרטיבי בסעד ההצהרתי הנתבע, לא ייחשב הוא עוד בסעד הצהרתי ובית המשפט לא יידרש לו. טענות המשיבה/התובעת: לטענת התובעת, יש לדחות את הבקשה מהטעמים שלהלן: הבקשה הינה קטנונית ומהווה ניסיון להטעות את בית המשפט.
מנגד, גם עמדת התובעת אינה מקובלת עלי.
כמו כן, אין בידי לקבל את טענת התובעת ביחס להתייחסות המדינה לשאלת פיצול הסעדים.
סוף דבר: נוכח האמור לעיל, אינני קובעת בשלב זה כי התובעת שילמה אגרה בחסר או כי האגרה שולמה במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו