ישנם מספר מסלולים לאכיפת הסכם פשרה שקבל תוקף של פסק דין והופר:
"באותם מקרים שבהם צד להסכם פשרה שאושר כפסק-דין מבקש לאכוף את ההסכם בשל הפרתו על-ידי הצד האחר, פתוחות בפניו אופציות מספר, שניתן לסווגן על-פי ההבחנה בין הפן ה'הסכמי' לפן ה'שפוטי' של פסק-הדין. מן ההיבט של הפן ה'הסכמי', מוקנית לצד הנפגע אפשרות להגיש תביעה חדשה, שעילתה הפרת הסכם הפשרה, ובמסגרתה לתבוע אכיפת ההסכם וכן פיצויים בגין ההפרה ..... בנוסף לכך, מן ההיבט של הפן ה'שפוטי', מוקנים לצד הנפגע שני מסלולי אכיפה: האחד, אכיפת פסק-הדין במסגרת ההוצאה לפועל לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, והשני, הגשת בקשה לכוף את הצד השני במאסר או בקנס לציית לפסק-הדין שנתן תוקף להסכם הפשרה שהושג בין הצדדים, על-פי סעיף 6 לפקודת הבזיון. במסלול זה ניתן ללכת במקרים מיוחדים שבהם הפרת ההסכם היא ברורה וחד-משמעית.
ער אני להבדל בין העילות המשפטיות הפורמאליות הנטענות בתיק ההוצאה לפועל על ערכאותיו מזה (בקשה לעיכוב הליכי הוצל"פ בטענה שיש לסגור את תיק ההוצל"פ), והבקשה שבפני מזה (בקשה לצוו מניעה זמני להפסקה ולביטול של הליכי ההוצל"פ ולסגירת תיק ההוצל"פ, בטענה שפתיחת תיק ההוצל"פ מפרה את הסכם הפשרה); אולם אין בו כדי להכשיר את המעקף שמבקשת ב.ס.ט לעשות.
...
הבקשה נדחית.
בענין שכר טרחת עורך דין: מצד אחד, ב.ס.ט הועילה להסכים לסכם ללא צורך בדיון על-פה. מצד שני, מקובלת עלי טענת לבן לפיה יש להתחשב בפסיקת הוצאות התנהגותה הדיונית של ב.ס.ט כמפורט לעיל.
הנני קובע כי המבקשים, אגודת ב.ס.ט – אגודה חקלאית שיתופית בע"מ ומר מרדכי פליבה (אשר צורף כמבקש בבקשה למקרה ש-ב.ס.ט תחויב בהוצאות ועל מנת לחסוך הכרעה בבקשה לחייב את ב.ס.ט בהפקדת ערובה), יחד ולחוד, ישלמו למשיבה שכר טרחת עורך דין בסך של 13,000 ₪.