פסק הדין העומד במרכזה של התביעה, ניתן על ידי בית משפט השלום בחיפה בת"א 6210/02 ביום 18.1.2004 בתביעת פירוק שתוף אותה הגישו התובעים ובני משפחתם, שהיו בעלי זכויות אף הם בחלקות מושא התביעה, והוא מאשר את הסכם הפשרה שהושג בין בעלי הדין באותו הליך (להלן: "ההליך הקודם" ו"פסק הדין").
לטעמי, לבית משפט זה סמכות עניינית לידון בתביעה על כל חלקיה, משום שעניינה אכיפת הסכם פשרה, שקבל תוקף של פסק דין, בנושא חלוקת שימוש במקרקעין, וגם התחייבותו החוזית של הנתבע 1, לחתום בעתיד על הסכם להעברת זכויות במקרקעין ניתנה במסגרת הסכם שעניינו חזקה ושימוש במקרקעין.
עם זאת יובהר, כי הכרעתי בפסק דין זה, בשאלה אם הנתבע התחייב לחתום על הסכם להעברת זכויות הקניין בחלקה 105 או על הסכם להעברת זכויות השמוש בלבד, לא נעשית מכח סמכות שבגררה, בהתאם לסעיף 76 לחוק בתי המשפט, שכן מדובר בהכרעה במחלוקת בדבר פרשנות הסכם הפשרה, העוסק בחלוקת שימוש במקרקעין, עניין המצוי בסמכותו העניינית של בית משפט השלום.
בהמשך, הוגשה באותו תיק בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט, וביום 25.1.15 הגיש אדהם בקשה לביטול ההחלטה שניתנה בהיעדר, בתאריך 10.1.14.
...
לסיכום, בגין הפסד דמי השכירות בחלקות 3 ו- 4, ודמי השימוש בחלקות 3 ו- 4 ובחלקה 98 זכאים התובעים לסכום כולל של: 503,425 ₪.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, ומורה כדלקמן:
ניתן בזה פסק דין הצהרתי הקובע כי התובעים קיימו את התחייבויותיהם על פי
פסק הדין מיום 18.1.2004 בת"א (שלום חיפה) 6210/02 שנתן תוקף להסכם
הפשרה בין הצדדים, ועל כן, על הנתבעים לקיים את כל התחייבויותיהם על פי
אותו פסק דין, ובכלל זה:
בשימוש בחלקה 98, על הנתבעים לפעול בהתאם לתשריט עליו חתמו, שניתן לו תוקף של פסק דין בהליך הקודם (מוצג ת/4), במסגרתו יוחד מגרש 98/3 לשימושם הבלעדי של התובעים.
כלומר, גם אם תהיה מחלוקת בין הצדדים ביחס לסכום, לא יעכב הדבר את מועד ביצוע חיובי הנתבעים על פי פסק דין זה.
אני מקבלת את תביעתם הכספית של התובעים ומורה כי על הנתבעים 1,3 ו- 4
ביחד ולחוד, לשלם להם, באמצעות בא כוחם, סך של 503,425 ₪.