מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אכיפת הסכם מכר של דירת דיירות מוגנת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לאכיפת הסכם מכר דירה ותביעה שכנגד לביטול הסכם המכר.
וכך נכתב בהסכם: "5.1 הצדדים מצהירים כי הגיעו להבנה והסכמה הדדית מתוך רצון חופשי, כי המוכר יגור בבית עד אחרית ימיו או עד אשר ייצא לדור במוסד כלשהוא או בכל מקום אחר מרצונו ולא יוכל עוד לשוב לדור לבדו בבית (למשל: דיור מוגן, מוסד טפולי וכו').
ההסכם נערך ע"י עו"ד עזרן-שרעבני, שהצהירה כי "ביום 15.10.2017 ערכתי הסכם מכר של בית ואשר נחתם על ידי המוכר אוליאל ניסים שבנתיים הלך לעולמו ז"ל..." (סעיף 3 לתע"ר).
...
סוף דבר – התביעה נדחית.
התביעה שכנגד מתקבלת, על יסוד טענת העושק.
התובעים ישלמו לנתבעים סך כולל של 15,000 ₪ בעבור הוצאות ושכ"ט. המזכירות תסגור את התיק.

בהליך דנ"א (דנ"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים המנוח מרדכי רשקס ז"ל – שעיזבונו הוא המשיב 1 (להלן: מרדכי) – וגיסתו רבקה צורן (להלן: רבקה) היו בעלים במשותף של נכס מקרקעין בשכונת נווה צדק בתל אביב, אשר עליו ביניין ובו שלוש דירות שהושכרו לדיירים בשכירות מוגנת (להלן: המקרקעין).
על פסק דינו של בית המשפט המחוזי הוגשו שני ערעורים שנידונו יחד – עירעורו של עו"ד הרמן שהופנה נגד החלטתו של בית המשפט לבטל את הסכם המכר ולהטיל עליו אחריות לנזקם של הקונים; וערעור של הקונים, שהופנה כלפי ההחלטה לבטל את הסכם המכר ולא לאוכפו על העזבון של מרדכי.
...
הכרעה דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה לדיון נוסף נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לסעד זמני.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביוני 2002 ביקש המערער לקבל את הסכמת דיירי הבניין לבצע עבודות חפירה בסמוך לקירות החיצוניים של דירתו למניעת תופעת הרטיבות, היתפוררות הטיח, הצחנה והסכנה הבריאותית לו ולמשפחתו.
ייתכן ומאחר והמשיבה מכרה למערער דירה שלמעשה, גם לאחר שנים של שימוש, כיום לא ניתן לעשות בה שימוש, שכן לא ניתן לפטור את בעיית ההצפות מבלי לסכן את יסודות הבניין כולו, ובעיה זו קשורה לבניין כולו ולמכלול הדיירים בו, שעליהם להתארגן ולבצע שפוץ נרחב שיכלול חזוק היסודות וכו' - יש מקום לבטל את הסכם המכר בין הצדדים.
מבחינת המשיבה לא היתה לה כדאיות לשפץ את הדירה מול דיירת מוגנת שהתגוררה בדירה (ופונתה), ואולם למכור את הדירה במיכרז לצד ג' שישקיע וישפץ לביתו שלו – זה עניין אחר.
דא עקא, ביטול הסכם מכר מקרקעין איננו מצוי בסמכותו של בית משפט השלום, עיינו ע"א 476/88 אשתר נ' נפתלי פ"ד מ"ה (2) 749, בעמ' 755: "אולם, בעניינינו מסורה הסמכות הייחודית לידון בתביעות הנוגעות למכר הדירה לבית המשפט המחוזי, תוך שלילה מפורשת של סמכותו של בית משפט השלום לידון בעניינים אלה. בית המשפט המחוזי הוא זה המוסמך לפסוק בשאלת ביטולו, תקפותו, ואכיפתו של חוזה המכר". ב"כ המערער מלינה על כך, שבית משפט קמא דן ארוכות בעילות לביטול חוזה המכר בהיותו נעדר סמכות לפסוק בסעדים של ביטול והשבה ולטעמה יש להכריז על בטלות פסק דינו של בית משפט קמא.
...
אין אפוא לראות את הבקשה לפסיקת פיצוי בגין עוגמת נפש כטענה שנזנחה על ידי המערער ולטעמנו פיצוי בגין עוגמת נפש – מגיע, נוכח העובדה שלמרות המאמצים והמשאבים שהשקיע המערער כדי להתמודד עם בעיית הרטיבות וההצפות, חזרו ופקדו הצפות אלה, פעם אחר פעם, את הדירה, עד כי בסופו של דבר, נאלצו המערער ובני משפחתו לעבור לדיור חלופי.
אנו סבורים, שהיה מקום לקבל את התביעה חלקית, במובן זה שייפסק לזכות המערער פיצוי בסכום גלובלי שיביא לידי ביטוי הן את השקעתו של המערער בעבודות שיפוץ ותיקונים שביצע בדירה, במו ידיו, עם עזרה של אחרים, והן את עוגמת הנפש המשמעותית שנגרמה, ואנו מעמידים את הפיצוי הכולל המגיע למערער, על דרך של הערכה ואומדן גלובלי, על סך של 100,000 ₪, נכון לתאריך היום.
התוצאה מכל האמור לעיל שאנו מקבלים חלקית את הערעור, מבטלים את פסק דינו של בית משפט קמא, וקובעים במקום זאת, שעל המשיבה לפצות את המערער בסכום של 100,000 ₪, נכון לתאריך היום, בתוספת שכר טרחת עורך דין, בשיעור של 15% מן הסכום שנפסק ומע"מ כחוק על שכר הטרחה, וכן, השתתפות בהוצאות המשפט של המערער בסכום של 4,000 ₪, נכון לתאריך היום (בקביעת המגיע בגין שכר טרחת עורך דין והשתתפות בהוצאות המשפט הבאנו בחשבון הן את ההליך בפני בית משפט קמא והן את ההליך בערכאת הערעור).

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשנת 2017 ניפתחו הליכי פש"ר כנגד בתו של התובע ובן זוגה ובכך נקלעה המנוחה לחיים לא נוחים עמם כאשר אין הם מתנהגים אליה בצורה ראויה ולכן בקשה למכור הדירה ולעבור לדיור מוגן.
דיון והכרעה: עניין לנו בתביעה לאכיפת חוזה הלוואה אשר כריתתו, לטענת התובע, בעל פה. התובע נסמך כראיה לכריתתו של הסכם ההלוואה באמצעות שיק שכתב לפקודת המנוחה והופקד בחשבון הבנק על שם הלווה, המנוחה, ביום 8.12.2016 שהוא גם חשבון משותף עם התובע.
מאחר ועל פי הסכם הרכישה מועד המסירה הוא 18 חודשים לאחר מכן, הנני לשער כי עברה להתגורר בדירה זו סמוך לתחילת שנת 2015 יחד עם בתו וחתנו של התובע אך באגפים שונים של הדירה.
בעדותו בחקירה נגדית העלה התובע סברה כבושה על ניצול כספיה של המנוחה על ידי חברתה מירי פרי עימה, טוען התובע, התגוררה המנוחה לאחר מכירת דירתה וטרם הושלמה בנייתה של הדירה המשותפת שרכשה עם בתו וחתנו של התובע (עמ' 21-22 בפרוטוקול).
...
כמו כן טענו הנתבעים כי יש לדחות את התביעה בשל השתק שיפוטי מאחר והתובע טען להלוואה כאשר ההלוואה שולמה למעשה לחשבון בנק שהוא אחד משותפיו.
בסופו של דבר, אין כל הסבר מניח את הדעת לשותפות התובע והמנוחה בחשבון הבנק ונותר רק הסבר הגיוני אחד – שימוש בחשבון הבנק של המנוחה על מנת להסתיר פעילות כספית של בתו וחתנו שהם אלה שהצטרכו להימלט מאימת העיקולים מצד נושיהם.
לפיכך, לא שוכנעתי בגרסתו ולא האמנתי לה. עולה מכל האמור לעיל, כי התובע לא הרים את נטל הראיה ולא הוכיח כי אכן היה מדובר בהלוואה שהינו זכאי להשבתה מעיזבון המנוחה.
אשר על כן, הנני דוחה את התביעה ומחייבת את התובע לשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה שבפני היא תביעה לאכיפת הסכם למכירת זכות דיירות מוגנת, בדרך של מתן צו לפינוי הדייר המוגן היוצא, וכן לפצוי הרוכשים בגים ההפרה, הכל כמפורט להלן.
בהתאם להוראות פרק א' בחלק ג' של חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972, במקרה של פינוי מרצון של דירה המושכרת בדמי מפתח, דוגמאת הדירה דנן, זכאי הדייר היוצא לחלק מדמי המפתח שמשלם הדייר המוצע.
מנגד, לטענת הנתבעים, הסכם מכירת הדיירות המוגנת אינו קושר בין ביצוע החיובים, ועל כן בין אם הדירה פונתה ובין אם לאו היה על התובעים להשלים את תשלום התמורה לבעל הבית, והימנעותם מלעשות כן מהוה הפרה של ההסכם.
...
מסקנה זו מתחזקת עוד יותר אם יתברר שמכתב זה מזויף, כנטען על ידי התובעים ועל פי האישור שצירפו לתגובתם.
לסיכום הנתבעים התחייבו מספר פעמים לפנות את הדירה בה החזיקו בדיירות מוגנת, ולאפשר לנתבעים להיכנס אליה כדיירים מוגנים.
על מנת לאפשר לנתבעים התארגנות לקראת פינוי הדירה, אני קובעת שהפינוי יהיה לא יאוחר מיום 7.1.24.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו