ביום 23.11.2008 נכרת בין נתבע מס' 1 לתובעת הסכם נוסף, שנקרא "תוספת להסכם", ובו נקבע כי לתובעת ייוחד חלק בחלקה הצבוע בתשריט בקוים אלכסוניים בצבע ירוק והמהווים את דירות המגורים ויחידות האירוח בקומה א' וכן חניה מקורה בקומת קרקע (להלן: התוספת).
בפתח כתב התביעה נכתב (ההדגשות הוספו - א"ג):
"בית המשפט הנכבד מתבקש בזאת ליתן צו המורה על אכיפת חוזה המכר מיום 20/05/2008 על נספחיו ותוספותיו ... וזאת בנוסף ומעבר לרישום חלקיה של פולה ג'ו במקרקעין ... באופן שהחלוקה בפועל של חלקי ויחידות המבנה הבנוי על חלק ב' של החלקה, כהגדרתו בהסכם השתוף ... תבוא לביטוי ברשום הבית המשותף, או - לכל הפחות - בתיקון הסכם השתוף, בנוסח המצורף לתביעה זו. עוד מתבקש ביהמ"ש הנכבד לקצוב לתשבי מועד לבצוע חיוביו הנ"ל, תוך קביעה כי אם לא יעמוד בפרק הזמן המוקצב לו לצורך זה ימונה מי מבאי כוח התובעת ככונס נכסים לבצוע החיובים המפורטים להלן, בשמו ועל חשבונו של תשבי, וכי מי שימונה כאמור יהיה מוסמך לעשות כל פעולה שתדרש, לרבות הגשת בקשות וחתימה על מסמכים, מכל מין וסוג שהוא, לצורך קיום חיוביו של תשבי כלפי פולה ג'ו. בנוסף מתבקש ביהמ"ש הנכבד לחייב את תשבי לפצות את פולה ג'ו בסך 60,000 (ששים אלף) ₪, בגין אי קיום חיוביו עפ"י הסכם המכר במשך שנים רבות וארוכות, ללא כל סיבה ראויה".
בסעיף 16 לכתב התביעה נטען כי בבצוע החלוקה יש להקפיד על מה שהובטח לתובעת בהסכמים.
...
אשר ליריבות עם נתבע מס' 3, נכתב בסעיף 11 לתשובה:
"... אכן לפולה ג'ו אין כל טענה כלפי לאלו, אך בהיות החלקה נשוא התביעה גם בבעלותו .. וגם אם היא מבקשת, בתובענה דנן, להביא להגדרה ברורה ומורשת של ייחוד השימוש והחזקה בחלקיה, המצויים בחלק החלקה האחר (שמיוחד לתשבי ... ), הרי שאין מנוס מצירופו של לאלו כצד להליך. ההצהרה (בס' 2 לכתב התביעה), כי אין לפולה ג'ו טענות כלפי לאלו, אינה מביאה למסקנה כי אין ביניהם יריבות משפטית ו/או כי אין לה עילה (ולו פסיבית) כלפי נתבע זה".
אשר לטענת הסמכות העניינית, טענה התובעת כי "הנתבעים לא דקדקו כל צרכם בבחינת התובענה וברלבנטיות של טענותיהם וטעמיהם בסוגיה זו", וכי –
"הפרשנות התכליתית מחייבת לומר כי התביעה דנן, עפ"י הסעדים המבוקשים בה, נופלת בגדר ס' 51(א)(3) לחוק, שכן זוהי תביעה בדבר חזקה ושימוש במקרקעין ולחלוקת השימוש בהם, וככזו היא מצויה בגדר סמכותו העניינית של בית המשפט השלום. זאת ועוד - בחינת האלטרנטיבה הפרשנית כאילו במקרה זה מדובר באכיפת זכות קניינית ולא בסעד של הבהרת ופרשנות האמור בחוזה המכר (שעל קיומו אין חולק) חוטאת לכוונת המחוקק".
עוד נכתב בתשובה:
"אין מבוקש לאכוף חוזה מכר במובן שנטען כי לא נרשם או לא בוצע, אלא מבוקש להורות על יישום ופרשנות להוראות הסכם המכר, תוך ייחוד חלקים במבנה שנבנה בחלק ב' של החלקה, בהתאם לקבוע בהסכמים שנכרתו בין פולה ג'ו לבין תשבי, כלומר הסדרת חלוקת השימוש והחזקה בחלקה, כפי שהדבר מתחייב מחוזה המכר".
בתגובת נתבעים מס' 2-1 לתשובת התובעת צוין כי התובעת עותרת בתביעתה לרישום בית משותף ולמינוי כונס נכסים לשם כך או לתיקון הסכם השיתוף, והודגש כי על-פי הפסיקה, כאר שימוש וחזקה במקרקעין אינם העניין היחיד והבלעדי, ואף לא המרכזי, הסמכות נתונה לבית משפט מחוזי ולא לבית משפט שלום.
מאחר ובכתב התביעה הנוכחי לא התבקש סעד כלשהו נגד נתבע מס' 3, הנני מורה על מחיקת התביעה נגדו.
לאור התוצאה אליה הגעתי, הנני מחייב את התובעת לשלם הוצאות לנתבעים - 2,000 ₪ לנתבעים מס' 2-1 ו-2,000 ₪ לנתבע מס' 3.