עובדות המקרה כפי שעולה מפסק הדין ואשר לא היו במחלוקת בין הצדדים, הנן כדלקמן:
ביום 7.2.2010 ניתן פסק דין של בית המשפט לעינייני מישפחה הנותן תוקף להסכם גירושין וממון בין המערערת לבין מר אליעזר ביבס, לפי ההסכם על מר ביבס לשלם למערערת מזונות חודשיים בסך 1,600 ש"ח עבור בתם.
מר ביבס לא עמד בתשלומים על פי ההסכם והחל מיום 20.3.2013 ניהלה המערערת הליכי ביצוע ברשות האכיפה והגביה – ההוצאה לפועל (להלן - הליכי ביצוע).
במקרה שלפנינו המערערת החלה בהליכי ביצוע באמצעות רשות האכיפה אך משנוכחה כי אלו לא צלחו, סגרה את תיק ההוצאה לפועל, הפסיקה את הליכי הבצוע והגישה למוסד בקשה לתשלום מזונות.
...
בנוסף, לפי טופס הבקשה לתשלום על פי חוק המזונות (בל/5400) מחויבת הזוכה לדווח כבר במועד הגשת הבקשה על הכנסות ב-12 החודשים האחרונים (סעיף 4 לטופס) וכן לדווח האם ננקטו הליכי ביצוע והאם התקבלו תשלומים מהחייב במסגרת זו.
משכך, לא מצאנו כל הצדקה לאבחנה בין זוכה שלא נקטה בהליכי ביצוע בשנה שחלפה עד מועד הגשת הבקשה למוסד, לבין זוכה שנקטה בהליכים כאמור, כך שהראשונה תהא זכאית לבחינת זכאותה לתשלום למפרע והשנייה - לא. בשני המקרים, ככל שמבקשת הזוכה להקדים את התשלום בהתאם לסעיף 6 לחוק המזונות, על המוסד להפעיל את שיקול דעתו ולבחון האם התקיימו התנאים לזכאות בתקופה שקדמה להגשת הבקשה.
לטעמנו, וכמפורט לעיל, בכך הוסר חסם הכניסה של המערערת להגשת בקשה למזונות על פי חוק המזונות ומשלב זה על המוסד לבחון את זכאותה לתשלום, הן לעתיד והן למפרע, כפי שהיה נבחן כל זוכה אחר.
לפיכך, הערעור מתקבל ואנו מורים למוסד לבחון את זכאותה של המערערת לתשלום מזונות בהתאם להוראת סעיף 6 לחוק.