מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אכיפת הסדרי ראייה בהתאם לאמנת האג

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

ההליכים המשפטיים בין המשיב לבין המבקשת התנהלו בין חודש אוגוסט 2008 לחודש פברואר 2009 ובמהלכם ניתנה הקטינה למשמורתו הזמנית של המשיב ונקבעו הסדרי ראייה שונים עבור המבקשת.
מאוחר יותר הורה בית המשפט האמריקאי להוציא צו המסמיך את רשויות אכיפת החוק בכל מקום שהקטינה נימצאת בו, לקחת אותה ולהחזירה לטפול ולהחזקת המבקשת.
נימוקי הבקשה במסגרת בקשתה טוענת המבקשת כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי מנוגד להוראת תקנה 295יג(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי), לפיה על ערכאה ראשונה ליתן פסק דין בתום 6 שבועות מיום פתיחת התיק, כך ששמיעת כל הראיות, לרבות חוות דעת מומחה וחקירתו, צריכים להעשות בתוך פרק זמן זה. לטענת המבקשת, פסק דינו של בית המשפט המחוזי משמיט את הקרקע תחת המטרה שתיקים העוסקים באמנת האג יתקיימו במהירות וביעילות.
ראשית, בהתאם להוראת תקנה 258יב(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, מוסמך בית משפט לעינייני מישפחה למנות מומחה מטעמו לצורך הגשת חוות דעת בכל עניין הנוגע לדיני מישפחה, אף ללא הסכמת בעלי הדין.
...
אין בידי לקבל את טענת המבקשת לפיה לא היה צורך למנות מומחה בתיק זה, לנוכח מינוי המומחיות על ידי בית המשפט האמריקאי.
ואולם, בנסיבות המקרה שלפניי מצא בית המשפט המחוזי כי מתעורר ספק באשר למומחיותה של ד"ר אב-רון אידלמן ובמיוחד בהקשר לדרך פעולתה בקביעת מסקנותיה וחוות דעתה, כמפורט לעיל.
לנוכח כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך דנ"א (דנ"א) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט הוסיף כי אילו החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה הייתה נותרת על כנה, היה עלול להתעורר קושי באכיפת הסדרי הראייה שנקבעו בה. על פסק דינו של בית המשפט המחוזי הגישה המשיבה בקשת רשות ערעור לבית משפט זה. הבקשה נדונה בפני הרכב כאילו ניתנה רשות ערעור וזה הוגש על-פיה.
זאת ועוד, קשה להיתעלם מכך שהמשיבה כבר חטפה בעבר את בנה לגרמניה והחזירה אותו לארץ רק בעקבות ההליכים המשפטיים שהתנהלו בגרמניה בהתאם לאמנת האג.
...
ולהלן: "במקרה דנא תיתכן טובת הקטין לכל כיוון, על פי השיקולים האמורים - בית גידולו הישראלי של הקטין (עם שאינו יהודי ואין מדובר לעת הזאת על גיור) אביו בתוכו, מזה, ואמו המגדלתו וקשורה אליו והוא קשור אליה, ושתמשיך להיות המשמורנית, מזה. חוסר המובהקות של המקרה נובע גם מהיעדר בהירות של הסכמה משכבר כי הקטין יגדל במקום א' או במקום ב', כיהודי או כנוצרי, כישראלי או כגרמני, או בכל דרך שיבחר; משא כבד מוטל על כתפיו הצרות, ויהא עליו בעצמו להכריע בכך כאשר ירצה, ביום מן הימים. חברי הציע לאפשר לאם את מבוקשה, בתנאים מגבילים שקבע. אכן, מידת ההגינות מחייבת מתן סיכוי גם למשאלותיה האישיות והחברתיות של האם, המצויה כאן כלביאה בסוגרה ובבדידות משפחתית, כחלק מטובת הקטין". סוף דבר, שהצטרפתי לחברי התומכים באפשרות היציאה לחו"ל, "מתוך הסימביוזה ההכרחית של יחסי הקטין והאם, ומתוך שבעולם גלובלי כדהאידנא מקרים כאלה יכול שיקרו לא אחת, ויש לחפש להם פתרונות יצירתיים ומאוזנים, ומתוך שעולם גלובלי זה גם מאפשר, בטכנולוגיות מתקדמות... קשר תכוף". סייגתי את עמדתי בין השאר באלה: "התקופה עד לצאת הקטין תנוצל כך שייעשו הסידורים המשפטיים בגרמניה באופן שיבטיח לחלוטין, הן את ההסדרים השונים (לרבות שיחות טלפון חזותיות ככל הניתן בין האב לבן) ואת החזרת הקטין לדיון מחדש ב-2010. דבר זה הכרחי נוכח החטיפה בשעתו, ונוכח הספקות לגבי התייחסות האם לאב והקשיים שככל הנראה הוערמו. סבורני כי מן הראוי שפסק דיננו יתורגם ויהא לנגד עיניהם של בתי המשפט בגרמניה.
מילוי התנאים ייבדק בבית המשפט למשפחה בטרם היציאה, ואין מנוס בנסיבות מאזהרת האם באשר למילוי התנאים גם בהמשך".
אוסיף, כי מסכים אני שטובת הילד - עקרון העל שקבע המחוקק, והנבחן פרטנית ממקרה למקרה באין מנוס, עשויה לכלול את ההשפעה על ההורים, ככל שזו מוצאת או עתידה למצוא ביטויה בהתנהגותם מול הילד בעתיד.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

צו שפוטי משלים, על ידי אותה ערכאה, קבע הוראות בדבר הסדרי הראייה שבין המשיב לקטינים בין אם הצדדים יוותרו בקנדה ובין אם יעברו לישראל.
ביום 29.11.2011 הודיעה המבקשת כי לנוכח העובדה שהמשיב הגיש ערעור על פסק הדין הקנדי, לא ניתן יהיה לאכוף את ביצוע פסק הדין בישראל, כמבוקש, ועל כן תגיש תביעה חדשה בעינייני האפוטרופסות והסדרי הראיה.
שהות זו הסתיימה ביום 30.6.2012, בהתאם לפסק הדין של ערכאת העירעור הקנדית, באופן שקמה על המבקשת חובה אופראטיבית להשיב את הקטינים לקנדה בהתאם לסעיף 12 לאמנה.
ליסוד תום הלב תחולה רחבה במשפטנו, ומצודתו פרושה אף על זכויות שונות בהליך שנוהל בחוסר תום לב. יחד עם זאת, לא הובאה בפנינו אסמכתא להחלת עקרון זה בהליך רגיש מהסוג בו עומדות רגלינו כעת, ואף אני סבור כי יש לנקוט זהירות רבה טרם בית משפט יצעד במסלול זה. כידוע, בתי המשפט נוהגים בגמישות דיונית מקום בו טובתם של ילדים עומדת על הפרק דוגמאת בדיני אימוץ, בסוגיות הקשורות לאמנת האג ובנושאים נוספים.
...
עוד מוצע כי על רקע האמור ובהתחשב בתוצאה אליה הגעתי כל צד יישא בהוצאותיו בהליך זה. השופט ח' מלצר: אני מצטרף בהסכמה לפסק דינו הממצה והמאלף של חברי, השופט נ' הנדל.
לשיטתי, המסקנה הנובעת מכך צריכה להיות שהפרה מכוונת של סעד זמני – המבקשת לקעקע את האפשרות לממש את פסק הדין או את קיומו התקין של ההליך – עשויה, במקרים המתאימים, להיחשב לא רק לביזיון בית משפט או לעבירה פלילית (לפי העניין) אלא גם לחוסר תום לב דיוני.
אולם, בסופו של דבר, דומה שהכף נוטה לכיוון האחר.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2008 בעליון נפסק כדקלמן:

יצוין, כי בית המשפט נתן משקל גם לעובדה שהליכי העירעור נמשכו זמן רב, בין היתר בשל עיכובים שחלו בפניית הרשות המוסמכת לפי אמנת האג בישראל למקבילתה באנגליה, על מנת שזו תערוך תסקיר בעיניינה של הקטינה.
טענתו העיקרית של המבקש הנה כי הערכאות אשר דנו בעיניינו שגו כאשר קבעו ערבות נמוכה לבצוע פסק הדין, וזאת בפרט בהיתחשב בכך שהמשיבה, אשר מפרה את הסדרי הראייה שנקבעו, אינה אזרחית ישראל ועל כן לא ניתן לנקוט נגדה בהליכי אכיפה כלשהם.
...
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה ובפסקי הדין של הערכאות הקודמות, מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות התובע לחובות הנתבעת 3 מכוח חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, תשע"ב – 2011 (סעיף 28 לכתב התביעה המתוקן), אשר הוכרה בפסיקה בנסיבות מסוימות מצריכה ליבון ובירור עובדתי ומשפטי ובשלב זה, לא ניתן לומר כי הוכחה ראשית ראיה להטלת חבות זו (ראו לעניין זה את הנפסק בע"ע (ארצי) 24256-06-17 מנרב הנדסה ובניין בע"מ נ' GOITOM TWELDE (9.6.20)).
" אין חולק כי המערער הוא אזרח אריתראי, איננו תושב ישראל ואינו אזרח אחת המדינות שאמנת האג חלה עליהן לפיכך, בררת המחדל היא כי יש לחייב את התובע בהפקדת ערובה, אלא בהתקיים החלופות המנויות בסעיף 116א (ב) בדבר המצאת 'ראשית ראייה' להוכחת תביעתה; הוכחת יכולת פרעון; טעמים מיוחדים שיירשמו.
בפסק הדין בעיניין אבו מוחסן בית הדין הארצי בחן את התשתית הנורמאטיבית שביסוד תקנה 116א לתקנות, ובמסגרתו התוו אמות המידה והשיקולים שיש ליישם בעת יישום ההסדרים הקבועים בתקנה הנ"ל [ר' ע"ע (ארצי) 2385-02-17 אחמד אבו מוחסן - קבוץ בית הערבה, 11.2.2021, להלן - עניין אבו מוחסן].
יוער, כפי שצוין על ידי הרשמת, במסגרת בקשה זו המערער היתייחס באופן מינורי לבקשה להפקדת ערובה, כאשר ציין כי המשיבה בחרה לצרף פסק דין שהקשר בינו לבין ההליך אינו ברור, הא ותו לא. על אף האמור בבקשת המערער, בהתאם לתגובת המשיבה (ועיון בתיק תומך טענותיה), היא הגישה ביום 20.6.23 את המסמכים המצויים בידה.
...
עוד נבהיר כי אף לא שוכנענו כי המערער הציג ראשית ראיה ביחס למשיבה.
בנוסף, לא מצאנו טעמים מיוחדים שיש בהם כדי לפטור את המערער מהפקדת ערובה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, משעה שהחלטת הרשמת מנומקת ומושתת על הדין החל והפסיקה הרלוונטית, לא מצאנו כל מקום להתערב בהחלטתה אשר בדין ניתנה ובהתאם לכך, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו