סעיף 194 לפקודת החברות קובע כך:
(א)"מקום שאיגרות חוב מובטחות בשיעבוד צף, בשיעבוד הון שטרם נידרש תשלומו, בדרישות תשלום שטרם ניפרעו או במוניטין, אין לאכוף את זכויותיהם של בעלי איגרות החוב לגבי השיעבוד אלא ברשות בית המשפט; ואם הוגשה לבית המשפט בקשת אכיפה, רשאי בית המשפט ליתן כל סעד שאפשר לקבלו על פי בקשה כאמור, כולל מינוי כונס ומתן צו למכירת הנכסים וחלוקם.
...
לטענת המבקשת, בישיבה מיום 31.10.21, שבה נדונה בקשת הבנק למינוי כונס נכסים זמני, טען בא-כוחה כדלקמן: "חברי מתעלם שזכותי לדרוש צווי גילוי מסמכים". עוד נטען, כי בפסקה 4 להחלטה שניתנה בתום הדיון בבקשת המינוי של כונס הנכסים הזמני נכתב כך: "ההליכים המקדמיים, ככל שיהיו, יסתיימו עד שבעה ימים לפני מועד הדיון הנ"ל [דיון שנקבע ליום 1.2.22]". בדיון שהתקיים היום, טען ב"כ המבקשת, כי ב"כ הבנק לא התנגד בדיון מיום 31.10.21 לקיומם של הליכים מקדמיים, ומכאן מתבקשת המסקנה כי גם בבקשה לאכיפת אגרת חוב ומינוי כונס נכסים יש מקום לקיום הליכים מקדמיים, לרבות גילוי ועיון במסמכים.
עוד נטען, כי בהליכים אזרחיים מתנהל הדיון "בקלפים פתוחים". לאור המסקנה שצוינה בפסקה 10 לעיל, אין לקבל את טענת ב"כ המבקשת, וזאת לאור הקביעה כי הוראות פרק ט' לתקנות החדשות והוראות פרק י' לתקנות אלה אינן חלות על בקשה לאכיפת אגרת חוב ומינוי כונס נכסים.
לסיכום, איני סבור כי אי-קבלת המסמכים המבוקשים תפגע בהתגוננות המבקשת מפני בקשת האכיפה וכל טענותיה שפורטו בתגובה יישמעו במהלך חקירת העדים.
לא שוכנעתי כי העדר המסמכים המבוקשים יפגע ביכולת המבקשת לחקור את העדים ולהוכיח את טענותיה, ככול שהן רלבנטיות למחלוקת בין הצדדים.
לאור כל האמור, הבקשה לגילוי מסמכים נדחית.