(ב) הודעה על אמצעי תיקון לפי תקנה 549(א) ו-(ב) שנשלחה כאמור בתקנת משנה (א), יראו אותה כמסורה לנהג בתום 15 ימים מיום משלוחה, זולת אם הוכיח שלא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב המנעותו מלקבלה.
הוא לא הצביע על ראיה מפריכה פרט להודעתו הסתמית "לא קבלתי כל הודעה". בעיניין זה, דעתי כדעתה של השופטת רות רונן בדבריה המצוטטים לעיל לפיהן "אם די יהיה בהצהרה סתמית של נהג כי הוא לא קיבל דבר דואר רשום, הדבר ירוקן מתוכן את כוונתו של מתקין התקנות אשר קבע את החזקה לפיה דבר הדואר יראה כאילו הוא נימסר תוך 15 יום מיום משלוח ההודעה".
אין לקבל את טענת העותר לפיה העובדה שהעותר ביצע את הקורס מאוחר יותר מעידה, כי אילו היה נודע לו על הפסילה קודם לכן, היה מבצע את הקורס או דוחה אותו כפי שעשה.
...
ביום 12.02.24 מסר העותר "הודעה" לבית המשפט בה צירף דוגמא ל'אישור מסירה' הנדרש לטענתו וכן הפנה לפסיקה על פיה נקבע, לטענתו, כי מקום בו אין אישור מסירה חתום אזי המשיב לא עמד בנטל ההוכחה, כי דבר הדואר נשלח ולמעשה אינו עומד בתקנה 500 לתקנות התעבורה ולפיכך דין העתירה להתקבל.
אני סבורה כי כדי להרים את הנטל, על העותר לתת הסבר טוב יותר מההסבר שניתן על ידיו באשר לסיבה בשלה הוא לא קבל את ההודעות שנשלחו אליו.
לאור כל האמור לעיל יש לקבוע, וכך אני קובעת, כי אין כל צורך באישור מסירה לדואר רשום שנשלח, להוכחת קבלת הודעה בדבר התליית רישיון נהיגה בגין אי ביצוע קורס וכי בהתאם לתקנה 550 ולפסיקה די בהוכחת משלוח דואר רשום כדי להקים את החזקה הקבועה בתקנה 550(ב) והעותר לא סתר חזקה זו.
לפיכך אני דוחה את העתירה.