כן הפניתה ההחלטה למכתב של עו"ד חיים מלכה, יועצה המשפטי של המערערת, שנכתב ביום 6.8.13, ולפיו ראה האחרון במכתבו של מנכ"ל הערייה משום תוקף חוקי להארכת הצוו, מבלי להתייחס להחלטת מועצת הערייה מיום 24.7.13 בהחלטה המהוה צו.
בית משפט קמא ציין בהחלטה, כי השאלה שעמדה להכרעה בפניו במסגרת הדיון בערר הראשון, נסובה על המשמעות המשפטית של הודעתו מיום 26.6.13 של מנכ"ל המערערת שהומצאה למשיבה 23 ימים לפני שהתקבלה החלטת המועצה מיום 24.7.13.
המערערת מפנה להוראות החוק הנוגעות להוצאת צו לשימוש אירעי וטוענת, כאמור, כי אין בחוק דרישה פורמליסטית – צורנית להוצאת הצוו.
אולם, חלף זאת, המציאה המערערת מכתב של מנכ"ל, שהתיימר להיות צו, אולם לא היה כן.
המשיבה טוענת, כי ברור מנוסח החוק, שעל הצוו לכלול פרטים רבים ולפיכך ההחלטה של מועצת העיר אינה מהוה צו. נטען כי אף אם כוונה המערערת לכך שפרוטוקול הדיון, במסגרתו ניתנה ההחלטה, הוא צו, הרי שלמעט ציון המקרקעין, אין ערוך הפרוטוקול כצו ואינו כולל את תוכן פרק ד' לחוק.
לפיכך, בסיכומו של דבר, מבקשת המשיבה בתגובתה, לדחות את העירעור בתיק זה ולפסוק הוצאות לדוגמא על המערערת, בשים לב לכך שהיא טענה טענות סותרות, בניסיון לזכות במיגרש חניה פרטי סמוך לבניין הערייה.
...
בפניי ערעור על החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים בקריות, שניתנה ביום 26.1.17 ע"י כבוד השופט עמית, ד"ר מרדכי ארגמן (להלן: בית משפט קמא) בתיק עמ"א 54624-09-16, במסגרתה נעתר בית משפט קמא לערר שהגישה המשיבה ביום 22.9.16 וקבע, כי החלטת מועצת עיריית קריית אתא שניתנה ביום 24.7.13, מכוח סעיף 9 לחוק הרשויות המקומיות (שימוש ארעי במגרשים ריקים) תשמ"ז- 1987 (להלן :חוק הרשויות המקומיות או החוק) , אינה מהווה, בהתאם לחוק, צו לתפיסת מגרש.
בהחלטה בבקשה הנ"ל שניתנה ביום 23.12.15 ע"י כב' השופט בטינה טאובר נקבע: "יתר על כן ולמעלה מן הצורך, סבורני, כי דין הבקשה למתן רשות ערעור להידחות גם לגופם של דברים. עיון בפסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים [צ"ל: מקומיים-ר.ב.] בערר הראשון, מלמד, כי יריעת המחלוקת שנפרשה בפניו עניינה בהחלטת מנכ"ל המשיבה להורות על הארכת הצו. בית המשפט לעניינים מקומיים קבע אמנם בסוגיה זו, כי החלטת המנכ"ל אינה יכולה לעמוד, מכיוון שזו התקבלה שלא כדין. ואולם, אין בכך כדי ללמד דבר על חוקיותה של ההחלטה שהתקבלה ביום 24/07/13 לאחר שהתאספה מועצת המשיבה וקיבלה החלטה על הארכת הצו. בנסיבות אלה, משנמנעה המבקשת מלערער על החלטת מליאת מועצת המשיבה מיום 24/07/13, ברי, כי צו זה עומד בעינו, ואין בהחלטת בית המשפט לעניינים מקומיים כדי להצדיק את תיקון התביעה במתווה שבו התבקש התיקון" (סעיף 27 להחלטה הנ"ל).
בנקודה זו יצוין כי אין בידי לקבל את טענת המשיבה, כי לא הודע לה על זכותה להגיש ערר, כאמור בסעיף 9 הנ"ל, מה גם שהמשיבה עצמה כבר פעלה להגשת הערר הראשון והערר השני, כפי שטען בעניין זה ב"כ המערערת, ובצדק.
לכל האמור לעיל אוסיף, כי עובר למתן החלטת מועצת העיר מיום 24/7/13, פעלה המערערת, כאמור, לעריכת שימוע למשיבה, זאת ביום 17/7/13 (ראו פרוטוקול השימוע, נספח 3 להודעת הערעור).
סיכומו של דבר, הריני לקבל את הערעור ולבטל את החלטתו הנ"ל של בימ"ש קמא מיום 26/1/17, וכן להורות בדבר דחייתו על הסף של הערר השלישי שהגישה המשיבה, זאת בהינתן האיחור הניכר בהגשתו, בניגוד למצוות המחוקק.