מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי-עריכת שימוע לעובד בתפקיד אמון

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בבוא בית הדין להכריע בשאלה האם ובאיזו מידה יש להפעיל את הסנקציה של שלילת פצויי הפיטורים, ייתן דעתו לתכלית החוק, ויאזן בין השיקולים הנדרשים לעניין בנסיבות המקרה, לרבות השיקולים שלהלן: השיקולים לחומרה - חומרת המעשים בגינם פוטר העובד; הנזק שניגרם למעביד או שעלול היה להגרם לו עקב כך, הקפו והשלכותיו; משך הזמן ומספר הפעמים שביצע העובד את מעשיו החמורים; תקופת עבודתו של העובד, מעמדו ותפקידו ומידת האמון הנובעת הימנו; הפרת האמון - המוּעצמת כשמדובר ביחסי עבודה ממושכים, בתפקיד בכיר, או בתפקיד אמון; השפעת היתנהגותו של העובד והמעשים בגינם פוטר, על עובדים אחרים ועל יחסי העבודה במקום העבודה והקף ההרתעה בנסיבות המקרה; השיקולים לקולא – אופן ביצוע העבודה במהלך תקופת עבודתו של העובד ותרומתו למעביד; משך תקופת העבודה, וכפועל יוצא הימנה - עוצמת הפגיעה הצפויה בעובד ובמשפחתו, כתוצאה משלילת פצויי הפיטורים, במלואם או בחלקם, בשים לב לסכום שיוותר בידיו למחייה; נסיבותיו האישיות של העובד, לרבות גילו, מצבו המשפחתי, מצב בריאותו ויכולת ההישתכרות העתידית שלו; [וראו במסגרת השיקולים הללו גם ע"ע 3000/96 אבלין (מימון) אליה נ' קליין בן ציון, ניתן ביום 2.7.01].
תביעת העובד בגין רכיבים –פצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין (אי עריכת שימוע), פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי עבודה, נדחית הכל כמפורט לעיל.
...
לאחר שעיינו בכתב התביעה שכנגד ובפרוטוקול עולה שתביעת העובד ברכיבים אלה מתייחסת להיקף משרה של 100% בעוד שכאמור היקף משרת העובד עמד על 82% בלבד ומכאן שאנו מקבלים את חישובי המעסיק ברכיבים אלה.
סוף דבר: התביעה העיקרית מתקבלת חלקית באופן כשזה שאנו קובעים כי חובו של העובד למעסיק בגין המעילה עומד על סך של 61,230 ₪, כאשר מסכום זה יש לקזז סך של 10,828 ₪ להם זכאי העובד במסגרת התביעה שכנגד בגין הרכיבים דמי הבראה (2,338 ₪), פדיון ימי חופשה (3,600 ₪) ופנסיה (4,890 ₪).
תביעת העובד בגין רכיבים –פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין (אי עריכת שימוע), פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי עבודה, נדחית הכל כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עריכת הסכם סיום העסקה בעקבות שיחת הבירור: לאחר סיום הבירור, חתם הנתבע על הסכם סיום עבודה, וזאת לאחר שניהל עם נציגי התובעת מו"מ. בהסכם זה נקבע, בין היתר, כי הנתבע יסיים עבודתו בתובעת באותו יום, כי הוא ישיב לה סך של 500,000 ₪ וכי הוא מוותר על הליך שימוע, על השלמת פצויי פיטורים ועל תשלום הודעה מוקדמת.
בין היתר, נקבע כי שיקולים לחומרה יהיו חומרת המעשים בגינם פוטר העובד; הנזק שניגרם למעביד או שעלול היה להגרם לו עקב כך, הקפו והשלכותיו; משך הזמן ומספר הפעמים שביצע העובד את מעשיו החמורים; תקופת עבודתו של העובד, מעמדו ותפקידו ומידת האמון הנובעת הימנו; הפרת האמון - המוּעצמת כשמדובר ביחסי עבודה ממושכים, בתפקיד בכיר, או בתפקיד אמון; השפעת היתנהגותו של העובד והמעשים בגינם פוטר, על עובדים אחרים ועל יחסי העבודה במקום העבודה והקף ההרתעה בנסיבות המקרה; שיקולים לקולא יהיו אופן ביצוע העבודה במהלך תקופת עבודתו של העובד ותרומתו למעביד; משך תקופת העבודה, וכפועל יוצא הימנה - עוצמת הפגיעה הצפויה בעובד ובמשפחתו, כתוצאה משלילת פצויי הפיטורים, במלואם או בחלקם, בשים לב לסכום שיוותר בידיו למחייה; נסיבותיו האישיות של העובד, לרבות גילו, מצבו המשפחתי, מצב בריאותו ויכולת ההישתכרות העתידית שלו.
פיצוי בגין פיטורים שלא כדין – אי עריכת שימוע: משחתם הנתבע על הסכם סיום העסקה הוא ויתר, למעשה, על שימוע, מאחר שסיום ההעסקה היה מוסכם.
...
בנסיבות אלו לא נסתרה גרסת עד התובעת ואנו דוחים את טענת הנתבע.
אולם, מכאן ועד למסקנה שמבקש הנתבע ללמוד מכך, שכביכול, ישנו בדוחות החקירה הללו מידע הפועל לטובתו – הדרך רחוקה.
אולי, עיון כזה היה מביא לאיון של ההשערות שהעלה הנתבע בסיכומיו? מטעמים אלו לא נוכל להסיק את המסקנות שמבקש הנתבע שנסיק ואנו דוחים, אפוא, טענותיו בעניין זה. "התובעת לא טרחה להביא ולו עד אחד כדי לאמת טענותיה" הנתבע טוען בסיכומיו כי התובעת נמנעה מלהגיש תצהיריהם של עדים כמו בני שמואל (בנו של סמי שמואל שממנו לטענת התובעת התקבל המידע הראשוני), בני יוסיפוביץ', אלי ועקנין ומרדכי כהן שעל דבריהם היא מבססת את גרסתה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שצוין לעיל, אמנם נסיבות סיום העסקתו של התובע לא היה בהן כדי לקים "שימוע כהלכתו", ואולם יש לזכור כי מלכתחילה משרת האמון, מעצם טיבה וטיבעה היא משרה זמנית, כל עוד הממונה על העובד מכהן בתפקידו.
שיעור הפצוי שיש לפסוק לתובע: באשר לשעור הפצוי אותו יש לפסוק לתובע בנסיבות של פיטורים ללא עריכת שימוע כדין, אי מתן זכות הטיעון לתובע והיעדר היתייחסות למוגבלותו של התובע, הרי קביעת בית הדין תיעשה תוך שיקלול כלל הנסיבות, לרבות חומרת הפגם שנפל במעשה הפיטורים, בנסיבות האישיות של התובע, והפגיעה בכבודו כתוצאה מהדרך שבה בוצעו פיטוריו (ראו ע"ע 260/06 רמת טבעון מעונות הורים בע"מ נ' זיוית פניבלוב (ניתן ביום 29.1.09).
...
כבר פרטנו לעיל כי נסיבות סיום העסקת התובע ע"י מר אבי ברגר ביום 03/11/2013 לא ענו על דרישות הדין בדבר קיום שימוע המתאים לנסיבות המקרה, ולאחר ששקלנו את כלל הנסיבות, לרבות את מהותה של משרת האמון מחד גיסא ואת נסיבות סיום העסקתו של התובע מאידך גיסא, הגענו לכלל מסקנה כי יש לפסוק לתובע פיצוי בגובה 4 משכורות (ברוטו) בשיעור כולל של 84,348 ₪ (לפי 21,087 ₪ ברוטו לחודש).
טענתו לפיה רובצת חובה על הנתבעת ליידע אותו ביישום החלטת הממשלה גם בחלוף 5 חודשים מסיום העסקתו, תטיל על הנתבעת נטל כבד ובלתי סביר, ועל כן אין בידינו לקבל טענה זו ואנו דוחים אותה.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה באופן שהנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין אי עריכת שמוע לתובע בגובה 4 משכורות בסכום כולל של 84,348 ₪ בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, ישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פיטורים שלא כדין התובע עתר לקבלת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ובגין אי עריכת שימוע.
תחולת שעות עבודה ומנוחה בסעיף 30 לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 נקבעו חריגים לחוק, וביניהם בסעיף קטן 5, "עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי;" חריג זה פורש בפסיקה בצמצום (דב"ע ע"ע 300271/98 טפקו –ייצור מערכות בקרת אנרגיה בע"מ – מנחם טל , 29.11.00; ע"ע 570/06 עו"ד עמוס אגרון – עו"ד זיוה כץ, 14.10.07, ע"ע (ארצי) 15233-09-13 חברת אדוונטק טכנולוגיות (אפלט) בע"מ – זלוסקי, 5.11.15) ובהקשר זה נקבע כי רק עובדים בשכבת ההנהלה הבכירה ביותר, הנתפסים כ"מעסיק" ושותפים בקביעת מדיניות החברה עונים להגדרת "עובדים בתפקידי הנהלה" (ע"פ (ארצי) 16/08 מדינת ישראל - משרד התעשייה המסחר והתיירות נ' בסט ביי רשתות שיווק בע"מ, 4.1.09).
...
כאמור, עקרונית מצאנו לקבל את חישובי התובע למעט הסייגים הבאים: התובע טען כי יצא לתערוכות בחו"ל שלוש פעמים במהלך עבודתו וחישב 10 שעות עבודה ביום.
טענתו לעניין מספר שעות העבודה ביום אינה מקובלת עלינו, שכן, התובע לא ערך רישומים כלשהם ובהיעדר ראיה לסתור, מצאנו לקבוע כי התובע עבד במשך שמונה שעות ביום בלבד.
אחרית דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: בגין השלמת פיצויי פיטורים - 55,490 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע, אשר עבד בנתבעת בענף קמעונות המזון, הגיש תביעה על סך 119,417 ₪ בגין הרכיבים הבאים: אי מתן הסכם העסקה או טופס הודעה לעובד, שכר עבודה, גמול שעות נוספות ותגמול על עבודה ביום המנוחה, תגמול בגין עבודה בימי חג, שכר עבודה לחודש 11/18, דמי הודעה מוקדמת, פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין, השלמת פצויי פיטורים והפרשות לפנסיה.
התובע עבד בתפקיד בכיר הדורש אמון אישי.
ראשית, עלה כי ביום 18.10.18 נערכה שיחה עם התובע, שהוגדרה כ"סיכום שיחת שימוע קגנסקי סרגיי", כאשר עוד נרשם במסמך שהעובד זומן לשימוע, שכן הוא טוען שהוא לא יודע מה תפקידו ולאור היתנהלותו.
...
באשר לטענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת, מצאנו כי יש לדחותה, ונפרט.
לאור כל האמור לעיל, זכאי התובע לתשלום בגין הרכיבים הבאים: · פיצוי בגין פיטורים שלא כדין סך של 18,000 ₪ · דמי הודעה מוקדמת (חודש 11/18) סך של 3,569 ₪ · דמי הודעה מוקדמת (חודש 12/18) סך של 1,200 ₪ · שעות עבודה בימי ראשון (בתקופה הראשונה) סך של 18,304 ₪ · שעות עבודה נוספות בימי ראשון (בתקופה הראשונה) סך של 5,720 ₪ · בגין עבודה בימי שבת סך של 15,840 ₪ ________________________________________________________________ סה"כ: 62,633 ₪ אחרית דבר הנתבעת תשלם לתובע סך של 62,633 ₪ בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 9,000 ₪, והכל בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו