מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי-מימוש ימי מחלה בשנת שבתון

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בין לבין, ביום 16.4.09, הגישה המדינה את כתב ההגנה המקורי במסגרתו העלתה לראשונה טענת היתיישנות, וכך נטען על ידה בסעיף 8 לכתב ההגנה המקורי: "ככל שיקבע כי היא חבה לתובעים סכומים כלשהם בגין פדיון ימי מחלה עבור ימי מחלה שנצברו לכאורה בתקופות בהם שהו בשבתון (דבר המוכחש), הרי שסכומים אלו התגבשו במועד פרישתם של התובעים. כל סכום שהתגבש למעלה מ-7 שנים קודם להגשת התביעה - התיישן". תיק משולם[footnoteRef:8]: [8: עב 3271/09 – 3305/09.
זאת תוך פגיעה באנטרס ההסתמכות הדיונית של הצד התובע מחד ובזכות הגישה לערכאות של צדדים שלישים הניזוקים מניהול בלתי יעיל של הליכי משפט והשחתת זמן שפוטי לריק; השני, בכך שנימנע מנתבע לטעון את טענותיו המקדמיות לשיעורין, זאת באופן שיוביל להתשה של התובע ולבזבוז משאבים שפוטיים ומכאן לפגיעה במימוש של זכות הגישה לערכאות הלכה למעשה הן של התובע והן של צדדים שלישיים.
...
בשים לב לכך שערעור המדינה מתקבל לגבי חלק מהתובעים – אלה שעניינם מוחזר לבית הדין האזורי כמפורט בסעיף 79 לעיל – וכפועל יוצא מבוטל חיובה לשלם להם הוצאות משפט, לא מצאנו הצדקה לחרוג מהכלל שאין להתערב פסיקת ההוצאות על ידי הערכאה הדיונית בהתייחס ליתר התובעים.
] סוף דבר ערעור המדינה מתקבל בחלקו – בכל הנוגע לדחיית טענת ההתיישנות בנוגע לחלק מהתובעים (כמפורט בסעיף 78 לעיל).
לבסוף ולא בשולי הדברים, מצאנו לנכון להביע את צערנו על פטירתו בטרם עת של בא כוח ארגון הסגל, עו"ד אשר סלע ז"ל. חובה לנו להביע הערכה לפועלו כאדם וכפרקליט.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עוד היא מציינת, שלאחר פרישתה מהעבודה במוסד הטכניון בשנת 2013 היא חששה לפנות בנושא זה, ורק לאחר סיום העסקתה במוסד הטכניון במסגרת חוזי ייעוץ, היא אזרה אומץ לפעול ולתבוע את המגיע לה. אולם, פנייתה של באת-כוחה ביחס למימוש זכויותיה נדחתה על ידי הטכניון.
] מעבר לאותו מיסמך, נשוב ונדגיש שגם הסכמי ההעסקה הספציפיים שנחתמו עם התובעת במהלך השנים[footnoteRef:21], גם הם ציינו בהאי לישנה כי "המדען יהיה זכאי לחופשת מחלה בשיעור של 30 יום בשנה, כשהתשלום בגין העדרות עקב מחלה הנו החל מהיום הראשון למחלה ובהתאם לאישור רפואי. המדען לא יהיה זכאי לפדיון ימי מחלה"[footnoteRef:22].
זאת, הן לגבי הזכות לשבתון, הן לגבי הזכות למענקי מחקר, הן לגבי החובה ללמד, וכיו"ב הבדלים מהותיים; האבחנה שבנידון אינה ייחודית אצל הנתבעים, והיא מקובלת גם במוסדות אקדמיים רבים ונוספים, בארץ; תוכנית קמ"ע לא נועדה לשנות את האבחנה בין שתי הקבוצות שבנידון, ולא נועדה להשוות בצורה מלאה ושלמה בין מכלול הזכויות והחובות של שתי הקבוצות; חברי סגל המחקר, בין אם הם עובדים בטכניון ובין אם הם עובדים במוסד הטכניון, אינם זכאים לפדיון ימי מחלה.
...
בהתאם לכך, טענת התובעת כי היא הועסקה על ידי הטכניון, ולא על ידי מוסד הטכניון, אף היא דינה להידחות.
לסיכום – לאור כלל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
הוצאות – חרף דחיית התביעה, אנו קובעים כי לפנים משורת הדין, ואף בשל היותה של התובעת גמלאית, אין לפסוק צו להוצאות לחובתה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת נכנסה להריון במהלך החל"ת ובשל מחלתה נדרשה לשמירת הריון נוספת מיום 1.7.17 ועד הלידה (שחלה ביום 6.3.18).
אין חולק כי התובעת הפסיקה לעבוד ביום 25.2.16 בעקבות הצורך בשמירת הריון בגין ההריון הקודם וביום 1.7.17, בו נדרשה לשמירת הריון, אין לה "יום קובע". בדב"ע מח/0-23 המוסד לביטוח לאומי - אילנה גורביץ פד"ע יט' 474 (להלן: "פסק דין גורביץ") נפסק כי למבוטחת שיצאה לחל"ת בשנת שבתון במסגרת קרן ההשתלמות של המורים, אשר במהלכה הרתה, אין "יום קובע" מאחר שבעת שהפסיקה לעבוד היא לא היתה בהריון.
אלא שיש שוני בין מימוש זכות זו לבין שהות בחופשת לידה בתקופה שבין 14 ל- 26 שבועות.
...
ההכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, מסקנתי הינה כי דין התביעה להידחות.
בית הדין מצא בנסיבות הענין לאשר את תשלום הגמלה לפי מידת הצדק, היושר ועקרונות הביטחון הסוציאלי, כלשונו.
וכך נקבע: "על כן לטעמנו, יש במקרה זה להגמיש את הוראת החוק ולראות בתובעת עדיין כעובדת המצויה בחל"ת מאושר ועל כן הקביעה במהלך החל"ת כי אינה יכולה לשוב לעבודתה כפי שתכננה לעשות בטרם ידעה על ההיריון כדי להוות אישור כי היא נחשבת לעובדת ועל כן ההחלטה על שמירת ההיריון מזכה את התובעת בגמלת שמירת ההיריון". בענייננו, כאמור, הגם שהמעסיק חתם על התביעה לשמירת הריון והגם שיחסי העבודה לא נותקו, לא הוכח מתי, אם בכלל, היתה אמורה התובעת לשוב לעבודה.
התוצאה איפוא כי התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המכללה לא מנעה מהתובע לצאת לשבתון של שנת תשע"ז אלא התובע העדיף משיקוליו (נזילות) וכשהוא מלווה ביעוץ משפטי, לא לממש את השבתון.
אם הזכות לימי מחלה ממושכת בעת מחלה משתלם לעובד שכר בגין התקופה בה שהה בחופשת מחלה עד לתקרה מסוימת.
...
המסקנה אפוא היא, כי ההחלטה שלא להעסיק את התובע בשנת תשע"ח ב- 4 ש"ש נוספות התקבלה שלא בתום לב ולא התבססה על שיקולים ענייניים.
טענה זו דינה להידחות.
אשר לגובה הפיצוי, לאחר שבחנו את עובדת היות התובע עובד ותיק במכללה, את העובדה כי בקשתו הלגיטימית להמשיך להיות מועסק 4 ש"ש לא נשקלה בתום לב, ומאידך, כי יתכן ושיקולים ענייניים היו מביאים למסקנה כי אין להעסיקו וכן את גובה שכרו ואת העובדה שלא ניסה כלל למצוא מוסד אחר ללמד בו אף שעמדת המכללה הייתה ידועה לו זמן רב ,אנו קובעים כי גובה הפיצוי הראוי במקרה זה הוא בגובה של 60,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 3.8.2020 הגישה המבקשת תביעה כנגד המשיבה, במסגרתה עתרה לתשלום זכויות שונות המגיעות לה, לטענתה, מתקופת עבודתה במשיבה, לרבות מסיומה, ובכלל זאת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פיצוי בגין היתעמרות, השלמת ימי מחלה, אי הפרשות לפנסיה ועוד.
התיקון המבוקש בסעיף 83 לכתב התביעה בכתב התביעה המקורי טענה המבקשת כי היא זכאית לקבלת תשלום שכר עד לסיום תוקפו של ההסכם, מיום 1.9.20 ועד סוף אוגוסט 2024, וכן כי הנה זכאית לצאת לשנת שבתון, אשר נימנעה ממנה במהלך תקופת העסקתה.
התיקון המבוקש בסעיף 84 לכתב התביעה בכתב התביעה המקורי עותרת המבקשת לחייב את המשיבה בפיצויים עקב "הפרת חוזה ובגין הפסדים אשר יגרמו לתובעת וזאת בשווי מלוא השכר שהתובעת הייתה זכאית לקבל בגין מימוש ההסכם בהתאם להודאתה כבעל דין וזאת בסך של 746,880 ₪". בכתב התביעה המתוקן עותרת המבקשת להוסיף כי לחילופין, יש לחייב את המשיבה בפיצויים בגין פגיעה בחופש העיסוק שלה, לאור חיובה בהסכם ההעסקה שלא לפתוח גנים מקבילים בעיר רחובות לציבור הדתי-חרדי למשך שנתיים מסיום העסקתה.
...
לאחר שעיינתי בטענות המשיבה ביחס לתיקון זה, סברתי כי דינן להתברר במהלך ההליך עצמו ולא מצאתי מדוע אין להתיר את התיקון המבוקש, על מנת שהפלוגתא הנכונה תתברר במסגרת ההליך.
סוף דבר נוכח האמור, לא מצאתי כי התיקונים המבוקשים עניינם בהוספת עילות תביעה חדשות שהתיישנו, אלא בפירוט עילות תביעה קיימות.
אשר על כן, הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו