מהמסמכים של סקורי שצורפו על ידי הנתבע עולה כי "כל השכנים בנכס הסכימו לבקשה, לא נתקבלו התנגדויות" (נספח ט' – פרו' הוועדה המקומית מיום 29.5.13).
במהלך שנת 2017 הכין התובע תשריט ובקשה להיתר בניה, לפיהם הוא מבקש לבנות תוספת בניה לרוחב בשטח של 11.41 מ"ר, לבנות מעל דירתו קומה שלישית בשטח של 79.74 מ"ר ומרפסת פתוחה בשטח 21.96 מ"ר, וכן גלריה מתחת לגג הרעפים בשטח 37.04 מ"ר, סה"כ 120 מ"ר בנוי (בנכוי שטחי המרפסות).
רכוש משותף מוגדר בסעיף 52 בחוק המקרקעין תשכ"ט-1969 כך:
"כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדריגות, מעליות, מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת."
ס' 55 (ג) מאפשר הצמדת חלק מסוים של הרכוש המשותף לדירה פלונית, אולם נידרשת הסכמת כל בעלי הדירות לכך, כאמור בסעיף 62 לחוק.
דיירים יכולים להסכים ביניהם במפורש או מכללא על דרך של היתנהגות רבת שנים, כי חלק מהרכוש המשותף יוצמד או ייוחד לשימושו של אחד הדיירים, כמו למשל החצר לדירת הקרקע והגג לדירה העליונה, כמו בנייה עצמית או משותפת של מחסנים בשטח החצר, כשלכל דייר יש זכות למחסן משלו, חלוקה פנימית של חניות בשטח הרכוש המשותף וכיו"ב.
ככל שדייר קיבל הסכמה לבניה על גג המוגדר כרכוש משותף, כי אז הגג החדש שנוצר לאחר בניית תוספת הבניה, ויתרת הגג המקורי שלא מבונה, מהוים רכוש משותף, אלא אם נקבע אחרת, וכך אם בעתיד שוב מוגדלות זכויות הבניה לבניה לגובה, זכויות אלו מתחלקות בשנית בין בעלי המקרקעין, בעלי הדירות בבנין המשותף.
...
מכל האמור לעיל, בקשת התובעת לצו מניעה נדחית.
בכל הנוגע לשימוש ייחודי שעושה הנתבע במחסן, כפי שעשו בעלי הזכויות בדירה 4 עשרים וחמש שנים לפניו, גם כאן אני דוחה הבקשה ומגיעה למסקנה כי ההתנהגות של התובעת ויתר בעלי הדירות לאורך השנים מצביעה על הסכמה לשימוש כזה.
סוף דבר
מכל האמור לעיל אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעת לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך 10,000 ₪.