קזוז התמורות האמור כמו גם העמסת חלק ממחיר רכישת מניות השליטה בחברה "בדמות דמי חכירה", "גרמו לפגיעה בשווי החברה והצגת שווי החברה כשווי נמוך, שאינו תואם את השווי האמתי של החברה".
הסדר הפשרה בע"א 2593/15 אושר על סמך השווי הנמוך של החברה כ – 200 מיליון ₪ לעומת השווי האמתי של החברה העומד על 890 מיליון ₪, וכעת מבקשת הערייה לקפח את התובעים ובעלי מניות המיעוט ולרכוש את מניותיהם במחיר שנקבע בהסכם הפשרה.
משכך ומשהמבקשים לא הציגו ראיות להוכיח ולו לכאורה שבמועד בו הוגשה בקשת האישור שווי מניות החברה שבידי בעלי מניות המיעוט היה שונה מהשווי שנקבע בעיניין כתבן, דומה שאין הצדקה לנהל הליך משפטי נוסף לבירור השווי ההוגן של מניות החברה, וככל שמי מבעלי מניות המיעוט אינו מסכים למחיר שנקבע בהסכם הפשרה בעיניין כתבן, רשאי הוא להמשיך ולהחזיק במניות.
כפי שהובהר לעיל, אישור תובענה ייצוגית במקרה כאן אינו מתיישב עם מטרות חוק תובענות ייצוגיות ונראה כי בנסיבות העניין ובהיתחשב בהסדר הפשרה בעיניין כתבן, ניהול הליך ייצוגי נוסף אינו יעיל ואף אינו הוגן, מפני שהוא מעמיד את המשיבות בפני הליך משפטי מורכב נוסף בעיניין שהוסדר בהסכם הפשרה כשהעירייה נוטלת על עצמה התחייבויות בסך כ – 30 מיליון ₪ ואפשר שאילו ידעה שתהיה חשופה להליך משפטי נוסף הנוגע לשווי מניות החברה, לא הייתה מתקשרת בהסכם הפשרה.
...
הטעם העיקרי לכך הוא המאמץ הרב שהושקע מצדו של בא כוח התובעים המייצגים במשך פרק זמן ארוך במיוחד – 14 שנים מאז הגשת הבקשה לאישור תובענה ייצוגית, מאמץ אשר כלל מהלכים מרובים ובסופו של דבר גם נשא פרי והצליח להביא לסיומן הכולל של המחלוקות בין הצדדים, לרבות אלה החורגות מגדרי ההליך, תוך הבטחה כי כל בעלי המניות יהיו זכאים ליהנות מן ההסדר בעתיד, אם ירצו בכך (למעט אלה שיודיעו בתוך תקופת הביניים כי הם אינם מעוניינים בהסדר).
בהתחשב בכל האמור לעיל, נראה כי קבלת הבקשה לאישור תביעה ייצוגית במקרה כאן אינה מתיישבת עם המטרות שלעיל.
מקובלת עליי טענת המבקשים, לפיה עילות התביעה כאן הנוגעות לאירועים משנת 2014- 2016, אינן זהות לעילות שנדונו בת"א 2122/04, אולם וכפי שעלה מעדותו של מר שקל, בסופו של דבר עניינם של שני ההליכים בקביעת השווי ההוגן של מניות החברה שבידי הציבור המהווה מיעוט בחברה הנשלטת כיום על ידי העירייה.
סוף דבר
בהתחשב בכל האמור לעיל, החלטתי לדחות את הבקשה לאישור תביעה ייצוגית.