בהחלטה זו נקבע כי יש לאשר לעותר מימון של 4 שעות לווי ביום:
"... בשיקלול כל הנתונים שעמדו לפני, הגעתי למסקנה כי הנך נזקק לסיוע חלקי של מלווה לצורך ביצוע פעולות רחצה ולבוש בפלג גוף תחתון. כמו כן, הנך נזקק לסיוע חלקי בתחום הניידות. בהנתן שעיקר ההפרעה התפקודית באה לידי ביטוי בהפרעה בשיווי המשקל, אני מעריך את הקף שעות הלווי הנידרש לצורך מטרות אלה ב-4 שעות ליום, וזאת הגם שהמלצת הצר"מ הייתה להשאיר על כנן את 20 שעות הלווי שאושרו בעבר."
מכאן העתירה שבפניי.
לטענתו, ההחלטה השלישית ניתנה על ידי הגורם המוסמך לכך, במסגרת שיקול דעתו המקצועי והמנהלי, תוך התבססות על חוות דעת מקצועית של ועדת הלווי ובהתאם לחוזרי אגף השקום שמספרם 1221, 1331, 1412.
ממלא מקום הרופא הראשי, ד"ר לובוצקי, הסביר בעת הדיון שנערך בפניי ביום 20.10.15, את השוני בין ההחלטה הראשונית של המשיב, אשר העניקה לעותר מימון של 8 שעות לווי ביום, לבין ההחלטות המאוחרות יותר :
"... כאשר אנו באים לבחון כמה שעות לווי יש לתת לאדם, אנו בוחנים במבט של רופא כאשר רואה חולה לפניו ורואים נקודתית איזה טפול רפואי צריך לתת לחולה לעת הזאת. הלווי הוא חלק מהטיפול הרפואי. אני לא יכול לדעת בדיוק מה השיקולים הקודמים שניתן לו 8 שעות. כאשר אני עכשיו צריך לתת כעת מענה נקודתי, אני לא ניכנס כל כך לפרטים. למה הדבר דומה? לחולה שמגיע במצב אקוטי ואנו מציפים אותו באנטיביוטיקה כדי להיות בטוח שהכל מכוסה. עם ההתקדמות המעקב אחרי המטופל לומדים יותר את הצרכים הספציפיים ומתמקדים בטיפול הנקודתי הנידרש. גם במקרה הזה, וזה קורה אצלנו הרבה מאוד שאצל נכים חדשים, עד שלומדים את היכולות שלהם, אין דומה אדם למישנהו, בעיקר בפגיעת ראש, אנו מעדיפים להיות בעודף של טפול. יכול להיות שבהתחלה היינו בעודף של טפול. במקרה הזה העותר נבדק פעמיים: פעם ב2014 ונקבעו לו 20 שעות שבועיות. הוא ערער ונבדק שוב ב2015 ע"י ועדה מקצועית, והוועדה המקצועית בראשותו של רופא שקומי בתיק, והמסקנות וההמלצות של הצר"מ מובאים לעיוני ואני שמקבל את ההחלטה הפורמאלית. אני באופן כללי עובר על חווה"ד האלה וגם זה מה שעשיתי. החישוב נעשה לפי חישוב של הפגמים התפקודיים שיש לנכה, כאשר הסמכות שלנו על פי ההוראות היא לבחון את מגבלותיו הנובעות מנכותו בחיי היום יום בביתו."
דבריו של ד"ר לובוצקי מקובלים עליי.
...
זאת ועוד, סבורני כי החלטת המשיב הינה סבירה וניתנה בשיקול דעת.
סיכום
לאור האמור לעיל, אני קובעת כי החלטתו השלישית של המשיב, נשוא העתירה, מצויה במתחם הסבירות; מן הנסיבות שעלו בפניי לא נמצאה התנהלות חסרת תום לב מצד הגורמים המעורבים בהחלטה זו אצל המשיב; ההחלטה ניתנה בסמכות ובשיקול דעת.
לפיכך, העתירה נדחית.