], והוגש במסגרת הליך האפוטרופסות שהתנהל בעיניינה של המנוחה (עמ' 89 למוצגי המתנגדות), נרשם בין היתר כדלקמן:
"החסויה זכאית לסיוע סיעודי במסגרת ביטוח פרטי [...] מטופלת במסירות רבה ע"י המטפלת במסגרת גמלת סיעוד מביטוח לאומי [...] לדברי החסויה בנותיה היתנכלו לה בעבר והכריזו עליה כחולת נפש ולכן מונה לה אפוטרופוס. כמו כן בשל משבר עם בעלה [...] אושפזה בבית חולים ב[...] ובעבר הרחוק טופלה בבריאות הנפש [...] מתוך שיחה אשר קיימתי עם עו"ס המחלקה לטפול בזקן [...] בתאריך ה- 4.06.08 עלה כי החסויה נוהגת לתרום תרומות רבות לגורמים דתיים שונים ואינה מנהלת את ענייניה הכלכליים לטובתה [...] ניסיתי להיתחקות אחר סיבת המינוי מלכתחילה, אך לד"ר צ' [רופא המשפחה] אין תעוד רפואי על מצב החסויה משנת 1987 [...] לאורך כתיבת התסקיר עלתה היתלבטות מהותית בנוגע לצורך במינוי אפוטרופוס על רכושה של החסויה. לפי תעודה רפואית של ד"ר מ' מתאריך ה-6.10.08 החסויה 'מיתמצאת בזמן ובמקום, ללא הפרעות שיפוט ותובנה. כשירה לחתימה' חששי הוא כי החסויה עלולה שוב להיות נתונה ללחצי בנותיה וגורמים נוספים, העלולים לנצל את מצבה ולסחוט אותה מבחינה כלכלית [...] לאור האמור לעיל אני סבורה כי על מנת להגן על רכוש החסויה יש צורך בנקיטת הליך חוקי אם ע"י מינוי אפוטרופוס לניהול חיסכונות החסויה או בכל דרך אחרת שימצא בית המשפט לנכון במידה ויומלץ על מינוי אפוטרופוס אני ממליצה למנות את עמותת [...]."
לתיק בית המשפט הוגשה תעודה רפואית שנערכה ביום 19.06.2006, בדיוק שבועיים לפני עריכת הצוואה מיום 03.07.2006, ע"י ד"ר ל' מ' מקופת חולים "[...]" (נספח 3 להודעת המבקש מיום 15.05.23) ולפיה בין היתר: "החולה לפי מצבה הקוגנטיבי קשירה לחתימות [השגיאה במקור- מ.ר.פ.], בר החלטות".
יצוין כי לא הוצגו מסמכים רפואיים נוספים המלמדים על מצבה הקוגניטיבי של המנוחה במועד עריכת הצוואה, ואף לא נתבקש מינוי מומחה רפואי לבחינת מצבה הקוגניטיבי של המנוחה בשעת עריכת הצוואה.
...
אמנם המנוחה לא הודרה במכוון מקשר עם אחרים, ואף עולה כי היא הייתה בקשר עם אנשים שונים שסייעו לה מעת לעת, אולם שוכנעתי כי לשיטתה של המנוחה היא נעזבה על ידי כל בני משפחתה, ואין חולק כי במועד עריכת הצוואה, למבקש היה מקום מרכזי בחייה של המנוחה על פני ילדיה (זאת אף לפי דברי המבקש עצמו).
יוצא, אפוא, כי עניין לנו במצווה שלא היתה עצמאית לגמרי מבחינה הפיזית, והגם שלא הוכח באופן חד משמעי העדר כשירות קוגניטיבית של המנוחה, נלמד כי למבקש הייתה השפעה ניכרת על המנוחה, וככל שנוצר ריחוק בין המנוחה לבין בני משפחתה, היווה הדבר כר נוח להשפעה של המבקש על המנוחה.
כל אלו מצטברים לידי המסקנה כי הצוואה אותה מבקש המבקש לקיים נערכה ברקע של נסיבות חריגות ובעייתיות ביותר, שיש בהן כדי להוכיח כי המבקש עשה שימוש באמון ובהשפעה שהיו לו כלפי המנוחה בין באופן ישיר ובין בהטעיה, תוך השפעה בלתי הוגנת על המנוחה, לערוך צוואה המזכה אותו בכל רכושה.
מכלול הראיות הנסיבתיות המיוחדות השונות, שאף שאין בכל אחת מהן לבדה כדי לבסס קבלת ההתנגדות, נשזרות לידי מסקנה אחת ארוגה היטב על פיה אין לקיים את הצוואה.
שוכנעתי כי מדובר במשפחה מורכבת, קשת יום, וניתן לומר בלתי מתפקדת, בין אם בשל מצבה הנפשי הבלתי יציב של המנוחה, בין אם בשל נסיבות חייה הקשות שהובילו אותה לכך.
סוף דבר
הבקשה לקיום הצוואה שנחתמה ביום 03.07.2006, נדחית.