במסגרת התובענות שהגישה, טענה המבקשת, כי היא מנהלת פעילות עניפה הכוללת בעיקר ניכיון שיקים, העברות בנקאיות, פרעון במזומן ועוד, וכי פעילותה מפוקחת באופן שוטף על ידי הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טירור שבמשרד המשפטים (להלן: "הרשות לאיסור הלבנת הון"), לה היא מדווחת דיווחים שוטפים הן על פעילות חריגה מצד לקוחותיה הן על פעולות רגילות.
לשיטת היועץ המשפטי לממשלה, אף כי יכולות להיות נסיבות בהן החלטת הבנק לסגור את החשבון היא החלטה סבירה ולעיתים אף מחויבת מכוח הוראות הדין, בין היתר נוכח פעולות פסולות של נותן השירותים הפינאנסיים, סגירת חשבון היא סנקציה חמורה בעלת השלכות קריטיות על נותני השירותים, ומשכך על הבנק לנהוג באופן סביר ומאוזן בכלי זה, בשים לב לכלים הנוספים הנתונים לו, לרבות פנייה מקדימה לנותן השירותים הפינאנסיים בבקשה להבהרות והשלמות, לאסדרה הרגולטורית ולהוראות הדין.
ביניהם, היתנהגות בלתי הולמת או רשלנית מצד לקוח בניהול חשבונו, וכן היתנהגות ספציפית של בעל חשבון ויחסו לפקידי הבנק, לרבות היתנהגות לא הוגנת ואף תוקפנית ואלימה [ראו בג"ץ 8886/15 האמור לעיל; עניין עמותת איעמאר, פסקה 14 וההפניות שם; ע"א 6389/17 ביטס אוף גולד בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 25.2.2018); רע"א 2407/19 זיו נ' בנק לאומי לישראל (פורסם בנבו, 14.5.2019)].
לפי סעיפים 8 ו-9 לצוו איסור הלבנת הון, תאגיד מחויב לדיווח לרשויות המוסמכות, בין היתר, על פעילות בחשבון אשר עשויה להעלות חשדות לפעילות בלתי תקינה, כגון מזומנים בסכומים גבוהים, על העברות של סכומי כסף גדולים בין חוץ לארץ לישראל, ובכלל על "פעילות בלתי רגילה" בחשבון.
...
בנוסף, מקובלת עלי טענת המשיבה, שלפיה מקורות המימון שלה לא עמדו בבסיס ההחלטה לסגור את חשבונה, ועל כן אינם טעוני הכרעה במסגרת התובענות דנן, וכן כי סוגיית רכישת המחאות מעותדות ורכישת המחאות זכות לא רלוונטית לתובענות כלל.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, הרי שהדיון בהמרצת הפתיחה מתייתר.
אשר לתביעה האזרחית שהגישה המבקשת, כמפורט לעיל, אין מקום ליתן צו מניעה קבוע, אלא מסקנתי היא כי במועד בו החליט על סגירת חשבונה של המבקשת לא היה למשיב יסוד סביר להניח כי היא מבצעת בחשבונה פעולה הקשורה להלבנת הון, ואף לא הייתה לו סיבה מוצדקת אחרת להורות על סגירת החשבון.