מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור מכר מקרקעין נשוא תיק הוצאה לפועל

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

החייבים הסכימו למכר זה (המבקשת בעצמה ואילו החייב 1 אשר מצוי בהליכי פש"ר, באמצעות המנהל המיוחד בתיק הפש"ר) ורשמת ההוצאה לפועל הורתה לכונס הנכסים, בטרם אישור המכר, להתייחס להערת האזהרה הרשומה על הנכס לטובת המשיבים דכאן.
לטענת המשיבים, הם רכשו את נכס המקרקעין נשוא תיק ההוצאה לפועל, המבקשת והחייב 1 הפרו את הסכם המכר הפרה יסודית והמבקשת מעלימה פרטים אלו מרשמת ההוצאה לפועל.
...
לטענת המבקשת, אין לאפשר למשיבים לעקוף את ההליך התקין המחייב פניה לבית המשפט המוסמך למימוש זכויותיהם , באמצעות הגשת "פתק" לרשמת ההוצאה לפועל.
סבורני כי אין ממש בטענתה זו של המבקשת ולהיפך.
משכך, טענת המבקשת בעניין זה נדחית.
בהחלטת רשמת ההוצאה לפועל הנכבדה לא נפל איפוא כל פגם ואין מקום להתערב בה. סוף דבר, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט קמא הורה בפסק דינו על דחיית בקשת המבקש לביטול החלטת רשם ההוצאה לפועל (כב' הרשם שי גור) מיום 05/06/16, שניתנה בתיק הוצל"פ 02-50139-12, בה אישר רשם ההוצאה לפועל את מכירת נכס המקרקעין נשוא הליך הכנוס המתנהל בלישכת ההוצאה לפועל, המצוי במצפה הילה והידוע כגוש 18743, חלק מחלקה 100 וחלק מחלקה 101 (בחלק), למר רפי נץ צנגוט (להלן: "הרוכש") בסך כולל של 1,200,000 ₪.
...
לפיכך, אין מנוס מלהורות על מחיקת בקשת רשות הערעור שהגיש המבקש.
פועל יוצא מהאמור, ולנוכח העובדה, כי בקשת המבקש לאסור על כונס הנכסים לשלם את היטל ההשבחה הינה בקשה המקדימה את זמנה, שכן טרם נקבעה שומת היטל השבחה וכונס הנכסים אף לא פנה לרשם ההוצאה לפועל לאישור תשלום היטל השבחה, כי לא ניתן אף להיעתר לבקשה זו של המבקש, אשר הועלתה על ידו לראשונה במסגרת תגובתו לבקשת כונס הנכסים למחיקת בקשת רשות הערעור.
סוף דבר לאור כל האמור, דין בקשת רשות הערעור של המבקש להימחק.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל (מר שי גור) בתיק הוצל"פ 02-50139-12-1 מיום 5/6/16 במסגרתה אישר הרשם הנכבד את מכר המקרקעין נשוא הליך הכנוס המתנהל בתיק ההוצאה לפועל (תיק למימוש משכנתא), מקרקעין הידועים כגוש 18743 חלק מחלקה 100 וחלק מחלקה 101, למר רפי נץ צנגוט תמורת הסך של 1,200,000 ₪.
...
הנה כי כן, אני קובעת כי בניגוד לטענותיו של המבקש, אליהן הצטרפה המשיבה 3, אין מקום להתערב בהחלטת רשם ההוצאה לפועל הנכבד, החלטתו נומקה כדין והתייחסה אל הטעון הכרעה, מעבר להיותה הגיונית ומתבקשת בנסיבותיו של תיק זה, בשים לב להצעות הנוספות אשר ניתנו בידי המציעים השונים במהלכן של השנים בהן מתנהל הליך מכירת הנכס אשר בכינוס.
סוף דבר, בקשת רשות הערעור נדחית.
המזכירות תעביר החלטתי זו ליישום בתיק ההוצאה לפועל 02-50139-12-1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חמישית, מלוא החוב בתיק ההוצל"פ, בו נטען שאושר המכר, שולם ע"י אחי הנתבעת לפני שר' ההוצל"פ אישר את המכר לקונים, ולפני שהקונים שילמו את מרבית התמורה; ואין מוכרים נכס של חייב ששילם את מלוא חובו בתיק ההוצל"פ. בקדם המשפט, כאשר הוגדרו הפלוגתות, הנתבעים טענו בעמ' 30 לפרוטוקול שורה 10: "אישור מכירת הנכס ניתן ב-30.4.02 ע"י ר' ההוצאה לפועל. אני מפנה לת/2". בסיכומים שינו הנתבעים את גירסתם וטענו שב-31.5.01 ר' ההוצל"פ אישרה את המכר [סעיף 7 לסיכומים], וב-30.4.02 ניתן צו ר' ההוצל"פ לרישום הזכויות ע"ש הקונים במירשם המקרקעין תוך ביטול העיקולים שרבצו על הנכס - מכוח סעיף 34א לחוק המכר.
מנהלת האגף העידה: "ש. לאחר שעיינת ב-9 תיקי ההוצאה לפועל של האב המנוח, ובשלושה תיקי הוצאה לפועל של האם המנוחה בתקופה הרלוואנטית ... האם הייתה החלטה בכל 12 תיקים האלה על מינוי עו"ד רוני שוורץ ככונס נכסים לצורך מכירת נכס המקרקעין נשוא הדיון ? ת. ככל שעיינתי במסמכים – לא .ש. האם הייתה החלטה בתיק ההוצאה לפועל על חלוקת תמורת מכירת הנכס נשוא הדיון לנושים ב-9 תיקי ההוצאה לפועל של האב, ו-3 תיקי הוצאה לפועל של האם? ת.... לא" [עמ' 107 שורות 22-29]; "ש. במסגרת העיון לא גילית שום צו איחוד תיקים [של תיקי ההוצאה לפועל שניפתחו ע"י זוכים שונים כנגד ההורים המנוחים עם תיק ההוצאה לפועל שפתח רוני שוורץ בשם ועד הבית כנגד ההורים המנוחים– י.ג.]? ת. נכון" [עמ' 108 שורות 2-4]; "זכר לאיחוד תיקים [בהוצאה לפועל – י.ג.] לא מצאנו" [עמ' 93 שורה 22].
...
מהווים בסיס נאות למסקנה אליה הגיעה ".
מנהלת האגף העידה: "ש. לאחר שעיינת ב-9 תיקי ההוצאה לפועל של האב המנוח, ובשלושה תיקי הוצאה לפועל של האם המנוחה בתקופה הרלוונטית ... האם הייתה החלטה בכל 12 תיקים האלה על מינוי עו"ד רוני שוורץ ככונס נכסים לצורך מכירת נכס המקרקעין נשוא הדיון ? ת. ככל שעיינתי במסמכים – לא .ש. האם הייתה החלטה בתיק ההוצאה לפועל על חלוקת תמורת מכירת הנכס נשוא הדיון לנושים ב-9 תיקי ההוצאה לפועל של האב, ו-3 תיקי הוצאה לפועל של האם? ת.... לא" [עמ' 107 שורות 22-29]; "ש. במסגרת העיון לא גילית שום צו איחוד תיקים [של תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו ע"י זוכים שונים כנגד ההורים המנוחים עם תיק ההוצאה לפועל שפתח רוני שוורץ בשם ועד הבית כנגד ההורים המנוחים– י.ג.]? ת. נכון" [עמ' 108 שורות 2-4]; "זכר לאיחוד תיקים [בהוצאה לפועל – י.ג.] לא מצאנו" [עמ' 93 שורה 22].
סוף דבר [א] משעוכב ביצוע צו אישור המכר [צו השלב הראשון] לאחר שהועלו בבקשה לעיכוב ביצוע טענות בדבר פגמים היורדים לשורשו של עניין, ומשהוכח שזויף צו רישום הזכויות [צו השלב השני] – הנני מורה על ביטול רישום בעלותם של הנתבעים 1-2 במקרקעין הידועים כגוש 6902 חלקה 34 תת חלקה 3, והחזרת הרישום ע"ש הבעלים המקוריים: ורדימון משה ת.ז. 41800 – מחצית, וורדימון גאולה ת.ז. 771138 – מחצית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים טענו להפרת הסכם תמ"א בו התקשרו עם היזם, ועתרו בתביעתם למינוי כונס נכסים קבוע לשם ביצוע פעולות שונות בזיקה לבניין, ולהסמיכו בין היתר : · למכור את יתרת זכויות הנתבעת במקרקעין, ולכל הפחות דירת הפנטהאוז בבניין; · להשלים באמצעות בעלי מיקצוע מתאימים את בניית הפרויקט ולקבל עבורו אישור איכלוס; · לבחון את כלל ההסכמים שנעשו בין היזם ובין כל הגורמים הרלוואנטיים במקרקעין, בתמורה, בתמורה חלקית או ללא תמורה, לרבות חוקיותם ו/או כשרותם; · לפרוע מתוך יתרת תמורת המכירה, לאחר השלמת בנית הפרויקט, את החובות האמיתיים המובטחים בעיקולים במירשם המקרקעין, או לחילופין להביא להסרתם, הכל בהתאם לסדר הקדימות שבדין.
עקב כך, פנתה הנתבעת 10 אל הערכאות, ניהלה הליך נגד הנתבעת ובמסגרת תיק הוצאה לפועל, הוטל עיקול במירשם המקרקעין על זכויות הנתבעת במקרקעין נשוא התביעה, כשסכום החוב נשוא תיק ההוצאה לפועל עמד בזמנים הרלוואנטיים, ע"ס של 115,649 ₪.
כן ניתן להפנות ל"עקרונות היסוד" של התקנות החדשות בחלק א' של התקנות, ובכלל זה לתקנה 1, אשר קובעת כי התקנות יועדו בין היתר, להשיג "תוצאה נכונה ופתרון צודק של הסיכסוך". כונס נכסים הנו למעשה אדם המשמש "זרועו הארוכה" של בית המשפט לבצוע משימה או יעד (מאור ודגני על כונס נכסים, כנוס נכסים בהוצאה לפועל ובהליכי אכיפה מנהלית (2015), עמ' 35).
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובחנתי את כלל נסיבות המקרה, מצאתי להיעתר לבקשת התובעים למינוי כונס נכסים כבר בשלב זה של ההליך; ראש וראשון אציין כי לא יכולה להיות מחלוקת בין הצדדים כי הנתבעים 1 ו-2 לא עמדו בהוראות הסכם התמ"א, לפחות בנוגע ללוח הזמנים שנקבע.
בבוחני שיקולים אלה, שוכנעתי כי הנתבעת אשר הפרה את ההסכם, מיצתה את תקופת החסד שניתנה לה ע"י התובעים, והגיעה העת לקידום הפרויקט ע"י גורם חיצוני אובייקטיבי, שיתמנה ע"י בית המשפט ויקח את המושכות, ייכנס בנעלי הנתבעת לעניין השלמת הבניה, מסירת הדירות וקבלת אישור אכלוס.
השאלות הדיוניות הנוגעות לבירור הטענות ביחס לנתבעים 7 ו-8 תידונה בהמשך, במסגרת קדם משפט שייקבע לצורך זה. על כן, ולאור המקובץ, שוכנעתי כי קיימת הצדקה למינוי כונס נכסים לצורך השלמת הפרויקט, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו