מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור מחלה בדיעבד ללשכת אבטלה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת עותרת לפצוי בגין פיטורים שלא כדין (8 משכורות), פצויי פיטורים (22,945 ₪), פיצוי בגין פיטורים בתקופת ימי מחלה (14,349 ₪), פדיון חופשה (3,114 ₪), דמי הודעה מוקדמת (3,909 ₪), הפסד דמי אבטלה (17,820 ₪) ופצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי עבודה (15,000 ₪).
אכן אישור מחלה זה ניתן באופן רטרואקטיבי (יומיים קודם) ברם לעתים עובד מגיע לרופא מספר ימים לאחר שהוא אינו חש בטוב.
התובעת לא יוצגה ע"י הלישכה לסיוע משפטי.
...
מסקנתנו היא שהתובעת לא הוכיחה כי פוטרה על ידי הנתבעת.
סוף דבר: התביעה לדמי חופשה מתקבלת, כאמור בסעיף 20 לפסק דין זה. משהתובעת התפטרה מעבודתה, זכאית הנתבעת לחלף הודעה מוקדמת (3,622 ₪).
תביעה זו יכלה להסתיים בנקל מחוץ לכותלי ביה"ד. ברם בנסיבות העניין, התובעת תשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתחלה סברתי שהכאבים יחלפו בסוף שבוע ומשלא חלפו נגשתי מיד ביום ראשון (3.6.12) לרופא אורתופד אשר איבחן אצלי הגבלות קשות בתנועות הגב התחתון עם הקרנה לרגל ימין והמליץ לי על מנוחה וחופשת מחלה שכן לטענתו מצבי עלול להחמיר בשל אופי עבודתי הכרוך במאמץ פיזי קשה אם איחזור לעבודה בשלב זה. מצ"ב אישור ד"ר אבו עסבה מיום 3.6.12 ומסומן "א". עיננו הרואות כי בסמוך מאד לאחר התאונה פניתי לרופא אורתופד לצורך קבלת טפול והדבר לא נעשה רטרואקטיבי כפי שטענת במכתבך שלא בצדק.
הוא אמר לי" (עדות מר בן יהודה, 2.11.2014, עמ' 4 ש' 9- עמ' 5 ש' 8) מן הראיות שהובאו בפנינו לא השתכנענו, כי רק שנה לאחר נסיעתם המשותפת לחנות מיזוג אוויר– ובשעה שהתובע כבר אינו מישתכר מספר חודשים ואף אינו מקבל עוד דמי אבטלה (פנקס לישכת התעסוקה של התובע צורף כנספח 6 לתצהיר משלים מטעמו) – רק אז החלו יחסי העבודה בין השניים.
...
לטעמנו, גם בנסיבות המקרה דנן התובעת אינה זכאית אלא לדמי ההודעה המוקדמת שהיה על התובע לתת לה (כאמור בסעיף ז' לעיל), ואילו כל הנזקים שנגרמו לה, לטענתה, מעבר לשיעור זה, מגלמים את הסיכון הרגיל הקיים בהתפטרות של עובד בכיר/משמעותי על העלויות הכרוכות בכך.
סיכום תביעות התובע לפיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, תוספת ותק והיעדר הודעה על תנאי עבודה נדחות.
יתר עילות התביעה שכנגד נדחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עוד טוענת התובעת כי המומחה לא שלל מפורשות את אישורי המחלה שהונפקו ביחס למועדים אליהם לא היתייחס, כאשר לשיטתה התעוד הרפואי מוכיח כי הייתה הצדקה רפואית למתן אישורי מחלה בעבור תקופה זו. מנגד, טוען הנתבע כי מחוות דעתו של המומחה עולה כי אין בידו אינדיקאציה רפואית להעדר יכולת התובעת להתייצב בלישכת שירות התעסוקה, ואין די בהנפקת התעודות הרפואיות לבדן להכרעה בשאלה זו. בנוסף, טוען הנתבע כי מתשובתו של המומחה עולה כי הרישום הרפואי הקיים אינו מעיד על העידר יכולת להתייצב, שהרי מדובר בליקויים קלים ביותר, ומשכך יש לדחות את התביעה.
הכללים שנקבעו לעניין סעיף 163 לחוק הביטוח הלאומי, פורטו בתקנה 6(א) לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח אבטלה), התשל"ג-1972, לפיה: "רואים אדם רשום בלישכת העבודה כמחוסר עבודה, לעניין סעיף 127ו(א) לחוק, אם נרשם בה כדורש עבודה בהתאם לתקנון שירות התעסוקה והתייצב לרישום כמחוסר עבודה בלישכת העבודה בימים ובשעות שקבעה לישכת העבודה למתן סדורי עבודה באותו מדור שבו שובץ ושהודעה עליהם פורסמה על לוח המודעות של אותה לישכת עבודה". תקנה 6 מפנה לכללים שונים הקבועים בתקנון שירות התעסוקה, אשר מסדיר בין היתר את שאלת התייצבות דורש עבודה בלישכת שירות התעסוקה.
לגבי מועדים אלו, ציין המומחה כדלקמן: "גם בתאריך 1.2.2016 אין רישום רפואי, ישנו רישום רטרואקטיבי מתאריך 3.2.2016 אודות שיעול עם ליחה ללא חום קיבלה אישור מחלה רטרואקטיבי מתאריך 1.2.2016 ועד לתאריך 4.2.2016.
...
עוד טוענת התובעת כי המומחה לא שלל מפורשות את אישורי המחלה שהונפקו ביחס למועדים אליהם לא התייחס, כאשר לשיטתה התיעוד הרפואי מוכיח כי הייתה הצדקה רפואית למתן אישורי מחלה בעבור תקופה זו. מנגד, טוען הנתבע כי מחוות דעתו של המומחה עולה כי אין בידו אינדיקציה רפואית להעדר יכולת התובעת להתייצב בלשכת שירות התעסוקה, ואין די בהנפקת התעודות הרפואיות לבדן להכרעה בשאלה זו. בנוסף, טוען הנתבע כי מתשובתו של המומחה עולה כי הרישום הרפואי הקיים אינו מעיד על העדר יכולת להתייצב, שהרי מדובר בליקויים קלים ביותר, ומשכך יש לדחות את התביעה.
דיון והכרעה לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ועיינו במסמכים השונים בתיק הגענו לכלל מסקנה לפיה החלטת הנתבע לדחיית התביעה לגמלה להבטחת הכנסה בעבור התקופה שבמחלוקת (חודשים 1/2016 עד 2/2016) בדין יסודה.
משכך, התביעה מתקבלת בחלקה ביחס לחודש 12/15 בלבד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת המציאה 3 אישורים רפואי על ימי מחלה בחלוף 9 ימים ובאופן רטרואקטיבי למשך כחודשיים: חופשת מחלה ראשונה בעבור התקופה 9.2.15 – 13.3.15 ניתנה ביום 18.2.15 וחופשת מחלה שנייה ניתנה ביום 9.3.15 בעבור התקופה 9.3.13 – 8.4.15 וכן ניתן אישור מחלה ביום 1.4.15 בעבור התקופה 19.3.15 – 19.4.15 (ת/7 לכתב התביעה).
חופשת המחלה השנייה ניתנה לאחר שנותקו יחסי העבודה בין הצדדים והתובעת אף קיבלה דמי אבטלה באותה תקופה: "עו”ד מסדה: לא, יש יום הלוך יום חזור הרי אנחנו מדברים בארצות הברית.
על פי הסווג האחיד של ענפי הכלכלה שפורסם על ידי הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2011, "מסחר סיטונאי במוצרי חשמל וגז ביתיים" (סדר G – מסחר סיטונאי וקמעוני, ענף ראשי 46, מסחר סיטונאי בצורכי חשמל 4646, בעמ' 260): "מסחר סיטונאי במוצרים חשמליים לשימוש ביתי: מקררים, מכונות כביסה, מזגני אויר, תנורי בישול ואפייה, מגהצים, מערבלים וכו'; נברשות ואביזרי תאורה; מערכות אזעקה ביתיות; מטהרי מים". (ההדגשה לא במקור – א.ג.כ.) לפיכך יש להחיל על הנתבעת את צו ההרחבה בענף היבוא, היצוא, המסחר בסיטונאות והשירותים.
...
הנתבעת תשלם לתובעת בסך של 7,223 ₪ בגין השלמת שכר עבור ימי חג וחופשה שנתית.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: השלמת שכר עבור ימי חג וחופשה שנתית בסך 7,223 ₪; פיצוי בגין הפרשי פנסיה בסך 4,452 ₪; הפרשי שכר בסך 662 ₪; 2 ימי הודעה מוקדמת בסך 502 ₪.
משמרבית התביעה נדחית, אין צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כאמור, במקביל, פנתה הנתבעת אל לישכת הבריאות וביקשה לזמנו לועדה רפואית מחוזית.
לטענתו, מכתב הפיטורים נימסר לו באיחור וכיוון שאין מוסרים לעובד מכתב פיטורים רטרואקטיבי הוא סבור כי זכאי לשכר בגין תקופה זו. זאת ועוד, התובע טוען כי "לא טרחו" להודיע לו שהוא עדיין נחשב לעובד ומחדלה של הנתבעת גרם לכך שנמנעה ממנו האפשרות להמציא אישורי מחלה נוספים (סעיף 32 לסיכומיו).
כמו כן, מעיון בטופס תביעה לדמי אבטלה - אישור מעסיק על תקופת העסקה ועל שכר (נספח ד' 5 לתביעה) שם נרשם רכוז שכרו לשנים 2015 -2017, ניתן ללמוד על השכר היחסי שקבל לשנת 2017 שממנו נגזרים באופן יחסי דמי ההבראה ותוספת ביגוד.
...
סוף דבר תביעת התובע נדחית.
מעת שתביעתו בסך העולה על 1,175,000 ₪ נדחתה, אנו סבורים כי יש לחייבו בהוצאות של ממש, בסכום אשר ישקף את הטרחה שנגרמה לצד שכנגד, כתוצאה מתביעת סרק זו. במצב דברים רגיל, אנו סבורים כי היינו מחייבים בהוצאות גבוהות ההולמות את סכום התביעה שנדחתה.
יחד עם זאת, בהתחשב במצבו הרפואי של התובע, כפי שנקבע ע"י הועדה המחוזית ומטעמי צנעת הפרט לא יפורט כאן, ובמכלול נסיבות העניין, החלטנו לחייבו בהוצאות סמליות בלבד בסך של 5,000 ₪, אשר ישולמו לנתבעת בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה. לכל אחד מן הצדדים הזכות לערער על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו