העותרים טענו כי תמוה "הכיצד ייתכן שבחודש 9/2022 הוקם הפארק האתגרי, כעבור 3 חודשים ניתן אישור לכאורה על פטור מהיתר בישיבה פנימית במועצה, ורק כעבור 3 חודשים נוספים הדבר אושר לכאורה בועדת התיכנון של המועצה?".
העותרים צרפו לעתירה חוות דעת מטעם האדריכלית אריקה לאוב, אשר מצאה, כי:
"התב"ע מחייבת הגשת תוכנית בינוי לצורך הוצאת היתר בנייה למבנים נוספים במיגרש ... המתקן הוקם ב 9.22 ללא היתר בנייה וללא כל הליך סטאטוטורי מקדים ומחייב כחוק. הדיון ואישור המתקן היתקיים ב 5.2.2023 ברשות רשוי כעבודה הפטורה מהיתר ... אין כל נתון מזהה על מיסמכי הועדה המקומית ... המקשרים אותו אל המיקום הספציפי ... התשריט הקיים הוא של החברה המבצעת ולא של הרשות ... בנוסף לכך אין תוכנית הגשה וההעמדה היא לא על גבי תוכנית מדידה בה ניתן לראות היכן זה ניבנה בדיוק. מצ"ב רשימת עבודות פטורות מהיתר מאתר מנהל התיכנון – מיתקני משחקים אינם כלולים בהם ... בתקנון התב"ע כתוב במפורש שהיתר הבנייה יוצא לאחר אישור תוכניות בינוי בועדה המקומית ... בתוכנית הבינוי המצורפת לתב"ע המאושרת אין סימון של מתקן הנינג'ה ואף לא הוגשה תוכנית בינוי חדשה בהתאם לאישור הועדה! רק מכוחה ניתן להוציא היתר בנייה ... לאור זאת המתקנים הוקמו ללא היתר בנייה וללא הליך סטאטוטורי המתחייב בחוק – כזה המסכן את באי ומשתמשי המקום".
גם על פי חוות דעת המומחה לעינייני בטיחות מטעם העותרים המהנדס גל סמדר, הקמת הפארק לא עברה הליך תיכנוני כלשהוא, ולא קיבלה אישור הנדסי על מנת לוודא תקינותו כמכלול מהבחינה הבטיחותית.
...
המשיבות אף הפנו לפסק הדין שניתן בע"מ (מרכז) 20512-10-16 עופרי נ' ראש המועצה המקומית באר יעקב (1.11.2016), שבו נקבע בהקשר זה בפסקאות 41-40: "ביחס לטענה לפיה הקמת מתקני משחקים טעונה היתר בנייה – מקובלת עלי טענת המשיבים 1-2 כי הקמתם מהווה חלק אינטגרלי מהשצ"פ ולא חלה חובה להוציא היתרי בנייה בגינם. גן ציבורי, על פי הגדרתו, נועד לשרת את התושבים. בהינתן כי אופי היישוב בו הוקם – שאינו שנוי במחלוקת – קרי, משפחות צעירות בעלות ילדים, ברי כי הכללת מתקני משחקים מהווה חלק בלתי נפרד מהשצ"פ, הגם שאינה תנאי לייעודו, אלא אחת מהאפשרויות שעשויה להיכלל בו כחלק מצרכי הפנאי, המרגוע, המפגש החברתי, הטיול והמשחק. הדעת אינה סובלת מצב בו יידרש היתר בנייה בגין הקמת מתקני משחקים המיועדים לפעוטות, כמו מגלשה או נדנדה, זאת להבדיל מחובת הרשות לדאוג לקיומו של צו תקן להבטחת בטיחות המתקנים".
סעיף 1 לחוק התכנון והבנייה מגדיר "בניין" כדלקמן:
"בנין" – כל מבנה, בין שהוא בנוי אבן ובין שהוא בנוי ביטון, טיט, ברזל, עץ או כל חומר אחר, לרבות –
(1) כל חלק של מבנה כאמור וכל דבר המחובר לו חיבור של קבע;
(2) קיר, סוללת עפר, גדר וכיוצא באלה הגודרים או תוחמים, או מיועדים לגדור, או לתחום, שטח קרקע או חלל;
הגדרת "בנין" היא רחבה למדי, וכך תוארה בפסיקה: "זוהי הגדרה טכנית מובהקת לצורך חוק מיוחד, אשר מטרתו להבטיח כי כל פעולה הקשורה בבניה במובנה הרחב ביותר תיעשה רק על דעת הרשויות המוסמכות ובהתאם לתכניות מאושרות לפי אותו חוק" (ע"א 267/69 מיכקשוילי נ' טרנר פ"ד כג(2), 300, 303 (1969) ).
בשים לב לכך שהפארק האתגרי הוקם בשטח שייעודו הוא לספורט, נופש ושעשועים, שהפארק האתגרי הוקם על ידי רשות מקומית שתפקידה הוא להקים אזורים כאלה בשטחים ייעודיים להבדיל מהתקנה שעושה אדם פרטי בחצריו, בשים לב להיקף "הבנייה" וטיבה, ולכך שאין מדובר בבנייה מאסיבית", לגובהם ושטחם של המתקנים ולמידת השפעתם על הסביבה ועל מצבם הפיזי של המקרקעין (בשטח שנועד כאמור לפעילות ספורט) – סבורני כי המתקנים האמורים אינם מהווים "בנין".
משאין מדובר ב"בנין", ומשאין חובה בקבלת היתר להקמת מתקני הפארק – הרי אין לקבוע כי המועצה פעלה שלא כדין בהקמתם.
העתירה נדחית אפוא.