בתע"צ שהוגש נכתב:
"העובד מחאמרה קרעיש מרואן ... הועסק ברישיון עבודה בישראל אצל המעסיק א.מ.ש. האחים ברזני בע"מ... כפי שמפורט בכרטיסו האישי המצ"ב. כמו כן מצורף דו"ח רישיונות לעובד ממנו עולה כי רישיונו של העובד בחברה הנ"ל הסתיים בתאריך 26.03.2018 – סגירה אוטומאטית עם סיום תוקף רישיון. ועל כן אין מיסמך שנשלח על ידי החברה לביטול הרישיון."
בהתאם לעמדת המדינה, הוגשו שאלות בכתב לרשות האוכלוסין וההגירה, חלף העדת נציג הרשות בביה"ד. השאלות שנשאל – אם מעסיק לא מדווח על העובד שלו, האם האישור מבוטל או שנשאר עד תום התקופה, ואם מבוטל – תוך כמה זמן? לאחר היתייעצות עם הגורמים הרלוואנטיים במנהל האזרחי נימסרה תגובת רשות האוכלוסין באמצעות פרקליטות מחוז דרום:
"המנהל האזרחי עורך בחינה לתום תוקפו של היתר הכניסה לישראל לצרכי עבודה, על בסיס הנתונים שמתקבלים מטעם רשות האוכלוסין וההגירה. ככל שמהנתונים עולה כי המעסיק לא דיווח על תשלום עבור עובדיו, ההיתר לא יבוטל, אך יפקע בתום תוקפו, ולא יחודש."
הנלמד מן האמור, ניתן לגבש מסקנה כי גירסתו של התובע אמינה והגם שהחברה החלה בהליך פירוק כבר בחודש פברואר 2017, העובדים לרבות התובע המשיכו לעבוד בחברה מספר חודשים נוספים, באופן התומך כאמור בעדותו של התובע לפיה עבד בחברה לפחות עד לחודש יולי 2017.
...
במקביל, שוכנעתי כי על אף שנבצר מבית הדין לשמוע את עדותו של באסם, עד מרכזי בהתרחשויות, לא היה בה כדי להעלות או להוריד לנוכח חוסר שיתוף הפעולה מצדו והעדר רצון לסייע בגילוי האמת.
סוף דבר
לאור כל האמור, מצאתי כי התובע הרים את הנטל להוכיח שעבד אצל האחים ברזני, צד ג', בחודש יולי 2017, וכן שאירע לתובע אירוע תאונתי בזמן שהיה בעבודה.
מהנימוקים המפורטים לעיל – התביעה מתקבלת, האירוע מיום 12.7.17 מוכר כתאונת עבודה.