עם זאת, בהחלטתי בתיק מיום 8.2.16 התרתי לנתבעת להציג ראיות מהתיק הפלילי.
לדידי, אי דיווח על חקירתו של התובע בתור חשוד וכן אי המצאת כתב האישום לידי הנתבעת, למרות שזאת ביקשה זאת מהתובע, מהוה כשלעצמה מירמה וזאת מאחר והתובע רצה למנוע מהנתבעת את גילוי החשדות נגדו ובכך הסתכן בכך שהנתבעת היתה מגיעה למסקנה כי הפר את 2 סעיפי החוזה שלהלן:
שימוש בסמים מסוכנים
הישתתפות בארוע פלילי
חובת הגילוי בדבר החשד המשטרתי וכתב האישום כאשר זה הומצא לתובע היו צריכים להימסר לנתבעת.
סבורני שאין לקבל את טענת התובע כי לא סבר שיש צורך בכך, קל וחומר כשהיה מיוצג ע"י עורך דין.
...
לעניין מכתב הדחייה השני, התובע טען בסיכומיו (ס'18) כי הנתבעת לא פנתה לתובע בדבר החשד פלילי נגדו בעניין נהיגה תחת השפעת סמים, מכאן שאין לה לנתבעת להעלות טענות אלה יותר, תוך שהוא נסמך על הוראות המפקח על הביטוח מיום 16.11.98 (להלן: "הנחיית המפקח") שם נקבע כדלהלן:
"כאשר נדחית תביעתו של תובע, על המבטחת לפרט את כל נימוקי הדחייה לתביעתו בהזדמנות הראשונה שיש לה ואם לא עשתה כן לא תוכל המבטחת להעלות, במועד מאוחר יותר נימוק נוסף לדחייה, אותו יכלה לטעון בהזדמנות הראשונה."
הנתבעת טוענת – ובצדק - (ס' 18 לסיכומיה) כי התובע לא העלה את טענת המניעות בהזדמנות הראשונה בכתבי טענות או בבקשה מסודרת וכפי שציינתי בדיון מיום 13.11.2014:
"לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות המדוברות (ס' 6,7,8 לכתב ההגנה) ייתכן והמצב לדון בטענת המניעות באותו שלב הוא להגיש בקשה מסודרת למחיקת סעיפים מכתב ההגנה ובהימ"ש היה בודק לגופו של עניין האם יש בכך משום הפרת הוראות המפקח או שמא מדובר בענייני מרמה או תרמית שבהם גם להנחיות המפקח יש יוצאים מהכלל".
ברע"א 10641/05, הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' חביב אסולין, הש' רובינשטיין סקר את תחולת ההנחיה והטעמים העומדים בבסיס תוקפה, באומרו:
"הנחיות אלה משקפות את המדיניות המשפטית שהוצגה לעיל בדבר ההגנה על המבוטחים וצמצום אי השוויון בינם לבין המבטחות; הן אף עולות בקנה אחד עם עקרונות של יעילות משפטית, שכן מבוטח שבפניו תיפרש עמדה ברורה ומנומקת של המבטחת בנוגע לתביעתו, יוכל להעריך את כדאיותה של הגשת תביעה בבית משפט. לכך חשיבות מהיבטים שונים, של המבוטח ושל בתי המשפט כאחד".
הנחיית המפקח, מייצרת ודאות ואיזונים בין המבטחת שלא פעם נמצאת בעמדה רמה למול המבוטח שלא פעם נמצא בעמדה נחותה וחסרת אמצעים.
רק אז תנוח דעתו, כי לשון החוזה היא ברורה"
בהקשר לכך ציין המשנה לנשיא, השופט חשין בדנ"א 2045/05 ארגון מגדלי ירקות אגודה חקלאית שיתופית נ' מדינת ישראל, ס"א (2) 37 ש:
"יש להבחין, אפוא, הבחן היטב בין העוצמה הטמונה בלשון החוזה שבכתב לבין העוצמה - עוצמה פחותה - הטמונה בראיות-חוץ שנועדו לפרש את החוזה שבכתב. הבחנה זו תבוא לידי ביטוי הן בקבלתן של אותן ראיות-חוץ הן בהערכת עוצמתן - ביחס ללשון החוזה הכתוב - לעת סיומו של ההליך. כך, למשל, ככל שלשון החוזה ברורה יותר, כן תידרשנה ראיות-חוץ בעלות מישקל כבד יחסית כדי לגבור על הפירוש הנדרש ממנה לכאורה. ראיות-חוץ יכול שתבאנה ממקורות מגוונים – טיוטות שהוכנו במהלך המו"מ, עדויות הצדדים באשר לכוונותיהם, חילופי דברים שהיו בין הצדדים, התנהגות הצדדים במהלך המשא-ומתן, הקשרו של החוזה ועוד – ואולם במקום שלשון החוזה ברורה לכאורה ואי הבהירות הנטענת אי-בהירות סמויה היא, יתקשו כל אלה לגבור על לשון החוזה כפשוטה. מישקלן הכולל של ראיות-החוץ חייב שיהא רב למדי עד שיעלה בידיהן לגבור על הלשון הברורה. "
וביישום לעניינו – סבורני שלשון הסכם הפוליסה פשוט וברור.
לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
התובע ישלם לנתבעת את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪.