ככל שיבחר היזם בתיקון הבקשה כך שהמסחר בכללותו לא יעלה על מחצית קומת הקרקע, הרי שעל הועדה המקומית לידון בבקשה, ללא פירסום התנגדויות או שמיעת מתנגדים, אך בשים לב רק לפרמטרים הבאים:
היתייחסות לחלחול בשטח הבקשה בהתאם להנחיות תמ"א 34/ב/4;
טפול בסווג חנויות העוגן (סוג החנות בלבד);
בדיקת היחס בין ההקף המסחר והתעשייה למספרים.
עד מיהרה הסתבר, כי היה פגם בחוקיות הדיון, בייחוד בשאלת הקווארום (ניהול הישיבה כיו"ר ע"י חברת מועצת העיר - עו"ד שירי חגואל, שמעולם לא הוסמכה כמ"מ יו"ר הוועדה המקומית, אלא מ"מ יו"ר ועדת המשנה בלבד, והשתתפותו והצבעה של מר צירולניק בישיבת המליאה כאשר הוא בנגוד עניינים מאחר וכאמור הוא מתגורר מול הפרויקט ונמנה על העותרים) ולכן הורתה ראש העיר הגב' פיירברג - יו"ר הוועדה, על דיון חוזר דחוף במליאה ביום 3.9.14.
בדיון שהתקיים לפני ביום 29.3.15 ולאחר שנתקבלה תשובת הוועדה המקומית כי הדבר אינו אפשר, הצעתי לצדדים את ההצעה הבאה:
"מבלי להביע עמדה לגופם של דברים, הצעתי לב"כ המשיבה 5, עו"ד פפר, בייחוד לאור היתייחסות יו"ר הועדה המקומית באשר לפיתרון החניה בעתיד, לשקול את האפשרות כי תנתן התחייבות היום לפיה בעתיד כשיבנה השלב הנוסף וייבנו חניונים תת קרקעיים, תועברנה החניות שעל גג קומה א' (140 חניות) לתוך החניון התת קרקעי שייבנה, ושטח החניות יהפוך באישור מהנדס העיר לשטח ירוק או לכל ייעוד אחר באישור הועדה המקומית.
בעיניין זה קבע בית המשפט העליון בשבתו בבג"צ 376/81 משה לוגסי נ' שר התחבורה (פורסם בנבו, 31.12.81) על ידי כב' הנשיא השופט (בדימוס) שמגר:
"כאשר בית-משפט זה בוחן סבירות פעולתה של רשות מינהלית, העוסקת במוטל עליה בתחום סמכויותיה או מפעילה כוחות שהוענקו לה לפי החוק או לפי סדרי המינהל, מקובל על בית-משפט זה מאז ומתמיד כלל גדול: אין הוא פוסק בשאלה, מה הדרך, שהיה נוקט בית המשפט, לו היה ניצב במקומה של הרשות המינהלית והיה מבצע את מה שמוטל עליה או את המסור לסמכותה. בעת הבחינה, אם רשות מינהלית פעלה בסבירות, אין בית המשפט שואל את עצמו, אם גם הוא בעצמו היה נוקט אותה דרך ממש; לא זהות הגישות בין בית המשפט לבין רשות מינהלית היא אבן הבוחן, אשר כל סטייה ממנה מוליכה למסקנה בדבר הקיום של חוסר סבירות. על-מנת להניע את בית המשפט, כי יתערב בפועלה של רשות מינהלית ויפסול אותה, יש תחילה לשכנע את הערכאה השיפוטית, כי פעולתה של הרשות סוטה באופן מהותי וקיצוני מן הסביר, וכי חוסר ההיגיון הטמון בה יורד לשורשו של עניין (בג"צ 596/75[1]; בג"צ 156/75 [2]; בג"צ 1/81 [3]).
...
גם בהחלטה השנייה נדחה ערר העותרים, וועדת הערר הורתה לוועדה המקומית, לדון בבקשה ללא פרסום להתנגדויות, ללא שמיעת מתנגדים ותוך התייחסות לחלחול, ולטפל בסיווג חנויות העוגן וליחס בין היקף המסחר לתעשייה וכך נקבע:
"...טענות העוררים בנוגע לאי התאמה הנטענת בין הבקשה לתכניות החלות במקרקעין, נידונו והוכרעו במסגרת הערר הקודם ואין מקום להידרש אליהן או אל דומותיהן פעם נוספת..." וכן;
"קבענו בהחלטתנו הקודמת כי על הועדה המקומית לתת דעתה אודות רשימה של נושאים וביניהם קביעת זהות חנויות העוגן וחנות הסופרמרקט הגדולה מראש, ומיקום המחסנים ביחס לחנות הסופרמרקט. הנושא השני טופל בעוד הנושא הראשון לא טופל, מה עוד במקרים כגון דא ראוי כי הבקשה תידון בפני הועדה המקומית...".
"..לאור כל האמור אנו רואים לנכון לקבוע כי על הועדה המקומית לדון בבקשה ללא פרסום להתנגדויות ו/או שמיעת מתנגדים בשים לב לפרמטרים הבאים:
העותרים כולם ביחד ולחוד, ישלמו למשיבים שכ"ט עו"ד בסך כולל של 27,000₪ לפי החלוקה הבאה;
למשיבה 1 - ישלמו העותרים, שכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,000 ₪.
למשיבה 2-4- ישלמו העותרים, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,000 ₪.
למשיבה 5- ישלמו העותרים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,000 ₪.