מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור העסקת עובד זר סיעודי בהתאם לחוק

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מר יצחק בן חיון (להלן: הנתבע 1) היה בעל היתר להעסקת עובד זר בתחום הסיעוד לפי חוק עובדים זרים, תשנ"א-1991.
לפיכך, דמי ההבראה להם יהיה זכאי התובע הנם בהתאם להקף משרתו כנקבע בפסיקה.
...
סוף דבר הנתבע 1 ישלם לתובע את הרכיבים הבאים: *בגין פנסיה סך של 4,549.7 ₪.
התביעות ברכיבים הבאים נדחות: שעות נוספות, נסיעות, פיצוי בגין חוק הודעה לעובד.
כן ישלם הנתבע 1 שכ"ט ב"כ התובע בסך 6,400 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בנספח א' לתצהיר התובעת- מכתב מאת משרד הפנים רשות האוכלוסין ההגירה ומעברי הגבול, יחידת ההיתרים סיעוד המופנה אל הגב' לוי הנתבעת (להלן: היתר ההעסקה) כתוב מפורשות "היתר להעסקת עובד זר בענף הסיעוד – לפי סעיף 1 יג' לחוק עובדים זרים תשנ"א-1991" מכתב זה מתייחס "סימוכין: מכתבך מיום 23/11/10" וכך נכתב "בתשובה לפנייתך שבסימוכין, הריני להודיעך כי אושרה בקשתך להיתר העסקה על שם לוי יהודית מספר זהות: 72416241 (להלן: "בעל ההיתר")". ברי איפוא כי התובעת הועסקה בהתאם לאישור שקבלה הנתבעת באופן אישי להעסקת עובד זר על פי בקשתה ממשרד הפנים.
...
הנתבעת תשלם לתובעת פדיון חופשה בסך 2,494 ₪.
באשר לפיצויי ההלנה – מצאנו כי עקב חוסר הבנה של הנתבעת מדובר בטעות כנה המצדיקה הפרשי הצמדה וריבית בלבד.
הנתבעת תשלם שכר טרחת עו"ד התובעת בשיעור 5500 ₪.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת והמנוח היו מוכרים בציבור כבני זוג והופיעו יחד לאירועים משפחתיים של ילדיהם, ולאירועים חברתיים, כבני זוג, ובילו כבני זוג בחופשות בחו"ל. למנוח ניתן היתר להעסקת עובד זר בסיעוד והחל מחודש ינואר 2016 הועסק מר דינו קוריאן, אזרח הודו, כמטפלו הסיעודי של המנוח בדירת התובעת.
בנימוקי היתנגדותה של הנתבעת לבקשה, כובד המשקל הושם על ההפרדה הרכושית שהתובעת והמנוח הנהיגו ביניהם, אך בהתאם לפסיקה, אין בכך כדי לשלול את קיומם של התנאים הנדרשים להכרה באשה כ"ידועה בציבור", ומדובר בשאלה נפרדת משאלת מעמדם כמבואר בעיניין אלון.
...
המחלוקת בין הצדדים מתמקדת, איפוא, בשאלה אם העובדות שביסוד יחסי התובעת והמנוח מבססות את המסקנה שהתובעת הייתה ידועה בציבור של המנוח.
סיכומו של דבר הינו שעלה בידי התובעת להוכיח את היסודות הנדרשים להכרה בה כידועה בציבור של המנוח – קיום מערכת יחסים אינטימית מתוך חיבה, הבנה, מסירות ונאמנות והמעידים על קשירת וניהול משק בית משותף כפועל יוצא טבעי מחיי המשפחה המשותפים.
סוף דבר בית הדין מצהיר כי התובעת הייתה "ידועה בציבור" כאשתו של המנוח לעניין סעיף 16 לתקנות הנתבעת, משנת 2000 עד לפטירתו ביום 24.3.17.
הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנאשמת, חברה בע"מ המעסיקה עובדים רבים בארץ ותחום מומחיותה הוא העסקת כוח אדם – עברה על החוק בגלוי כאשר פירסמה עצמה כנותנת שירותי סיעוד באמצעות כוח אדם זר ופועלת כ"לישכה פרטית", עוסקת בתיווך והשמה של עובדים זרים אצל מעסיק סיעודי בעל היתר, שלא כדין.
סעיפי החוק מכוחם הוגש כתב האישום, הם אלו: סעיף 65 לחוק "תיווך בין-ארצי" "(א) (1) לא יעסוק אדם כלשכה פרטית בתיווך עבודה לעובדים זרים, אלא אם כן קיבל היתר מיוחד לכך מאת שר הפנים ובהתאם לתנאיו, ורשאי שר הפנים לקבוע בהיתר כי לישכה פרטית כאמור תהא רשאית לפעול בעניינים של עובדים זרים ומעסיקיהם, אף שלא בקשר לתיווך עבודה כאמור, בתנאים כפי שיקבע בהיתר;
...
בהקשר לטענת הגנה מן הצדק בדבר אכיפה בררנית – טענה אותה העלו הנאשמים, הסבורים כי המאשימה נקטה בפעולה שלא ננקטה מעולם בנסיבות הספציפיות הדומות לנסיבות תיק זה, נפנה לפסיקתו של כב' השופט הראל בת"פ (חי') 26673-05-16 אחים פתחי חברה לבניה בע"מ- מדינת ישראל (מיום 12.2.2018– ראו האזכורים שם) אשר סקר את הפסיקה הרווחת עד כה בהקשר לטענת האכיפה הבררנית, תוך שפסק כך: "אכיפה בררנית עניינה בחינה האם נפל פגם בהחלטת הרשות, ולכן היא תתקיים גם כאשר הרשות הפלתה בצורה לא מכוונת, ובלבד שמדובר באפליה משמעותית. כלומר, אכיפה בררנית אינה מוגבלת רק למקרים בהם פעלה הרשות מתוך מניע פסול. גם התנהגות תמת לב של הרשות עשויה להוביל לתחושת חוסר צדק. חרף זאת, הטענה תתקבל רק במקרים חריגים. גם אם הטענה מתקבלת, היא לא חייבת להוביל לביטול האישום, אלא יכולה למצוא ביטוי בשלב גזירת העונש" מן הכלל אל הפרט לא מצאנו כי מדובר במקרה בו פעלה המשיבה בשרירות או שהתנהלותה בעניינם של הנתבעים לא היתה תקינה.
לאור האמור אני דוחה את טענת הנאשמים להגנה מן הצדק והטיעונים מכוח טענה זו. אשר לדרישה לביטול כתב האישום כנגד הנאשמת בלבד – משלא עמדו הנאשמים בהוכחת בקשתם, אינני מוצא טעם המצדיק ביטול כתב האישום כנגד הנאשמת, בוודאי שלא מן הטעם ולפיו היא מצויה לפני עסקת מכירה.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לדבריו: "הוא היה מסכן ודיכאוני ועסוק בעצמו". בפנינו הוצגו מסמכים שנמסרו לתובעת מחברת ההשמה מייגו'ר 22 בע"מ, באמצעותה נרשמה כמטפלת סיעודית במנוח (נספח א' לתצהיר התובעת): · הצהרת התובעת והצהרת המנוח מיום 27/01/2010 להירשם בלישכה לצורך העסקת עובד זר בסיעוד; · הסכם להעסקת עובד זר באנגלית ובעברית שעליו חתומים המנוח והתובעת; התחייבות למעסיק עובד זר בהתאם לסעיף 6 לחוק הכניסה לישראל בחתימת המנוח; · אסמכתא על תשלום ביטוח רפואי לתובעת ע"י המנוח; · אישור משרד הפנים על מתן היתר למנוח להעסקת התובעת כעובדת זרה בסיעוד, בתוקף מיום 6/6/10 עד 31/7/2016; · התחייבות המנוח לבטח את התובעת בביטוח רפואי ולדווח על העסקתה במוסד לביטוח לאומי; · טפסי "ביקור בית" של חברת מייג'ור 22 בע"מ מהתאריכים 20/11/13, 3/11/15.
משקבענו כי התובעת הועסקה על ידי המנוח, זכאית היתה לדמי חופשה ופדיונה בהתאם לחוק חופשה שנתית, תשי"א – 1951.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעים ישלמו לתובעת: פיצויי פיטורים בסך 29,062 ₪.
בשים לב לכך שחלק הארי של התביעה התקבל, אנו קובעים כי הנתבעים ישאו בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו